Šis pyragas – tai tas retas atvejis, kai pilnagrūdžiai miltai ne pakenkia skoniui, o jį pabrėžia. Net nustebau paragavusi pagaminto šio pyrago – jis labai sotus, o skonis ryškus ir įsimintinas. Sakyčiau, labiausiai tiks suaugusiems, na, bent jau mūsų kolegos jį labai gyrė. Pabandykite!
REIKĖS
2 kiaušinių,
150 g migdolų riešutų (mes mėgstame „Arimex“),
2 kiaušinių,
3 a.š. kepimo miltelių,
200 ml minkšto sviesto,
400 ml kvietinių miltų,
200 ml pilno grūdo avižinių miltų,
Rudojo cukraus pagal skonį,
2 v.š. pieno.
GAMINIMAS
- Sviestą, kiaušinius ir dalį cukraus išplakite elektriniu maišytuvu.
- Dubenyje sumaišykite miltus ir kepimo miltelius, vėliau įmaišykite sviesto-kiaušinių plakinį, išminkykite.
- Riešutus smulkintuvu susmulkinkite iki nedidelių gabalėlių, sumaišykite su keliais šaukštais likusio rudojo cukraus.
- Kepimo indo dugną išklokite gauta tešla, jos viršų patepkite pienu, barstykite riešutais, juos lengvai įspausdami.
- Kepkite apie 20-30 min. 180 laipsnių temperatūroje.
Gražiausių dienų linkėdamos,
Lieknos Bitės