Šis pyragas – tai tas retas atvejis, kai pilnagrūdžiai miltai ne pakenkia skoniui, o jį pabrėžia. Net nustebau paragavusi pagaminto šio pyrago – jis labai sotus, o skonis ryškus ir įsimintinas. Sakyčiau, labiausiai tiks suaugusiems, na, bent jau mūsų kolegos jį labai gyrė. Pabandykite!

REIKĖS

2 kiaušinių,

150 g migdolų riešutų (mes mėgstame „Arimex“),

2 kiaušinių,

3 a.š. kepimo miltelių,

200 ml minkšto sviesto,

400 ml kvietinių miltų,

200 ml pilno grūdo avižinių miltų,

Rudojo cukraus pagal skonį,

2 v.š. pieno.

GAMINIMAS

  1. Sviestą, kiaušinius ir dalį cukraus išplakite elektriniu maišytuvu.
  2. Dubenyje sumaišykite miltus ir kepimo miltelius, vėliau įmaišykite sviesto-kiaušinių plakinį, išminkykite.
  3. Riešutus smulkintuvu susmulkinkite iki nedidelių gabalėlių, sumaišykite su keliais šaukštais likusio rudojo cukraus.
  4. Kepimo indo dugną išklokite gauta tešla, jos viršų patepkite pienu, barstykite riešutais, juos lengvai įspausdami.
  5. Kepkite apie 20-30 min. 180 laipsnių temperatūroje.

Gražiausių dienų linkėdamos,

Lieknos Bitės