Artėjant šventėms mėgstu turėti įvairiausių dovanų paruoštukų. Niekada nežinia, kas užsuks į svečius ar pasveikins su šventėmis, todėl kasmet gaminu įvairiausių namie gamintų skanėstų, kuriuos tinkamai įpakavus galima turėti puikiausias dovanas, o jei jų neprireiks, be sąžinės graužimo suvalgyti patiems. Šiemet laiko turėjau ypatingai mažai, tad pasirinkau labai greitą, bet šventiškai atrodantį ir itin skanų receptą. Aš paruošiau per kelias minutes, tad tokį pasigaminti iki švenčių tikrai spėsite ir jūs.

REIKĖS

3 šokolado plytelių (galite rinktis tokį šokoladą, kokį mėgstate, aš gaminau iš dviejų plytelių pieninio ir vienos baltojo šokolado),

įvairiausių riešutų ir sėklų (aš naudojau „Arimex“ kedrines pinijas, lazdyno riešutus, moliūgų sėklų),

galite papildomai rinktis pabarstukus (aš barsčiau pūstomis burnočio sėklomis).

GAMINIMAS

  1. Šokoladą išlydykite. Galite tai daryti vandens vonelėje, bet man puikiai ištirpo tiesiog nesvylančiame keraminiame puode. Lydžiau atskirai baltą ir įprastą pieninį šokoladą.
  2. Išlydytą šokoladą pilkite ant kepimo popieriumi paklotos lentelės. Galite lieti pakankamai plonu sluoksniu, jei turite kelias šokolado spalvas, jas sumaišykite mediniu pagaliuku ir gausite gražius raštus.
  3. Šokoladą barstykite riešutais, sėklomis ir pabarstukais.
  4. Atšaldykite šaldytuve, kol sustings (laikas skiriasi nuo storio, bet tai įvyksta pakankamai greit).
  5. Atšalusį šokoladą sulaužykite gabalėliais ir gražiai supakuokite.

Linkime, kad dovanų ruošimas taptų malonumu,

Lieknos Bitės