baklazanaie

Man šis užkandis patinka dėl kelių priežasčių. Pirma – jis gana greitai pagaminamas. Antra – gali šaldytuve svečių laukti net kelias dienas ir tampa tik skanesnis (bei nepraranda savo išvaizdos savybių). Trečia – tinka net mėsos nevalgantiems draugams ar giminaičiams.

REIKĖS:

1 didelio baklažano;

Indelio kreminės tepamosios varškės su žolelėmis;

2 skiltelių česnako;

kelių saujelių kedrinių pinijų riešutų (aš pasirinkau „Arimex“);

ghee sviesto

kedrinesaGAMINIMAS:

  1. Baklažanus supjaustykite kelių centimetrų pločio juostomis, per visą baklažano ilgį (kad būtų kaip pagrindas tepti varškės sūreliui ir suvynioti į ritinėlį).
  2. Keptuvėje įkaitinkite kelis šaukštus ghee sviesto, dėkite baklažano juosteles ir kepkite po kelias minutes iš abiejų pusių, kol apskrus, įgaus rusvą atspalvį.

3.Iškeptus baklažanus dėkite ant popierinių rankšluosčių, ant viršaus taip pat juos dėkite ir sausinkite, kad liktų kuo mažiau riebalų.

  1. Dubenėlyje sumaišykite tepamą varškę, riešutus ir įspauskite česnako.
  2. Ant atvėsusio baklažano juostelių tepkite įdaro (tik kraštus palikite be įdaro) ir susukite. Skanaus!baklazanaicbaklazanaii

Linksmų ir skanių akimirkų su artimaisiais linkinčios,

Bitės