Keksiukai, tortai, pyragai… Tiems, kas vengia maisto nuodėmių, tai lyg keiksmažodžiai. Tačiau vis daugiau pastebiu, kad žmonės nevengia eksperimentų virtuvėje ir atranda būdų, kaip nesveiką maistą paversti į skanų, sveiką ir įdomų. Taigi, dalinuosi šokoladinių keksiukų receptu, kurių sudėties pati neatspėjau pirmą kartą paragavusi (jais pavaišino į svečius užsukę draugai), kurių pagrindinis ingredientas, tikiu, nustebins ir jus.
REIKĖS:
1 skardinės garuose virtų avinžirnių (galite juos ir išsivirti, tačiau man labiau patinka pirktiniai, nes būna drėgnesni);
4 kiaušinių;
50 g minkštų datulių (aš renkuosi „Arimex“ premium klasės, nes jos šviežios, minkštos, be pridėtinio cukraus);
1 banano;
3 v. š. kakavos;
3 v. š. kokosų aliejaus;
1 a. š. kepimo miltelių;
kelių gabalėlių juodojo šokolado;
GAMINIMAS:
- Visus ingredientus sudėkite į maistinį smulkintuvą ir sumalkite iki vientisos masės.
- Tešlą pilkite į formeles, įspauskite po gabalėlį šokolado, dėkite kepti į iki 180 įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 20-25 minutes.
- Išimkite keksiukus iš orkaitės, palaukite, kol jie pravės, ir ant šokolado uždėkite po kelias šilauoges. Skanaus!
Nebijoti virtuvėje eksperimentuoti linkinčios,
Lieknos Bitės