pyragassKalėdiniai kepiniai, jie neabejotinai namus pripildo nuostabaus kvapo, džiaugsmo ir šventinės nuotaikos. Kalėdiniams desertams aš labai mėgstu naudoti daug džiovintų vaisių, uogų ir riešutų. Deja, brandinti pyragai – ne man. Nemėgstu to išankstinio planavimo. Taigi dalinuosi kekso-pyrago receptu, kurį pagaminsite vos per valandžiukę.

REIKĖS:

KEKSUI:

4 vidutinio dydžio kiaušinių;

200 ml kokosų pieno;

4-5 v. š. skysto medaus (arba cukraus);

250 g miltų;

150 g sviesto;

1 ir ½ a. š. kepimo miltelių;

druskos;

2 a. š. vanilinio cukraus;

saujos šviežių spanguolių;

dviejų saujų džiovintų vaisių, uogų, riešutų rinkinio (aš renkuosi „Arimex“)

GLAJUI:

1 žaliosios citrinos;

apie 150 g cukraus pudros;

saujos šviežių spanguolių papuošimuipyragas3

GAMINIMAS:

  1. Kambario temperatūros sviestą gerai išsukite su medumi. Po vieną įmuškite kiaušinius, gerai išplakite, tuomet pilkite kokosų pieną ir vėl viską labai gerai išmaišykite (iki vientisos masės).
  2. Sausus ingredientus sumaišykite atskirai (miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų).
  3. Drėgną ir sausą mases lengvai tarpusavyje sumaišykite, kad neliktų gumuliukų.
  4. Pamažu į tešlą įmaišykite spanguoles ir džiovintus vaisius, uogas, riešutus. Darykite tai lengvai ir atsargiai, kad spanguolės nesusitrintų.
  5. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, tuomet dėkite į kekso ar pyrago formą supiltą tešlą (jei ji silikoninė – užteks patepti sviestu, jei keramikinė ar geležinė – geriau įtieskite ir kepimo popierių). Kepkite maždaug valandą.
  6. Po valandos pyragą patikrinkite medinių pagaliuku – jei nebus aplipęs tešla, pyragą jau galite išimti iš orkaitės.
  7. Kai pyragas atvės, laikas glaistui. Į cukraus pudrą įspauskite citrinos sultis ir šakute išplakite, kad gautųsi vientisas baltas glajus. Pilkite jį ant pyrago, o ant viršaus, kol glajus nesustingo, berkite spanguoles. Skanaus. 🙂pyragas5

pyragas4pyragasuSkanių šventinių atradimų linkėdamos,

Lieknos Bitės