back to top
ReceptaiLengvi patiekalaiMočiutės vafliai – paprastas receptas, kuris patiks visiems

Močiutės vafliai – paprastas receptas, kuris patiks visiems

Yra receptų, kurie išlieka nepakeičiami metai iš metų. Močiutės vafliai – būtent toks atvejis. Jie minkšti viduje, švelniai traškūs išorėje ir be galo nostalgiški. Toks pusryčių patiekalas tinka tiek savaitgaliui, tiek ypatingiems rytams, kai norisi šilumos ir vaikystės prisiminimų lėkštėje.

Šis receptas paprastas, bet ne prastas – jam prireiks vos kelių pagrindinių produktų, o visa gamyba užtruks vos 15 minučių. Nereikia jokių įmantrių ingredientų – tik tai, ką dažniausiai jau turite virtuvėje. Ir svarbiausia – šie močiutės vafliai visuomet pavyksta!

Reikalingi ingredientai močiutės vafliams

Tai vienas tų receptų, kuriam nereikia nieko išskirtinio. Viskas paprasta – miltai, pienas, kiaušiniai ir keli priedai. Štai ko prireiks, norint pasigaminti klasikinio skonio močiutės vaflius keturioms porcijoms:

  • 2 stiklinės kvietinių miltų
  • 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
  • 2 valgomieji šaukštai cukraus
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos
  • 2 stiklinės pieno
  • 2 kiaušiniai
  • 2 valgomieji šaukštai aliejaus

Visi ingredientai lengvai randami – tai dar viena priežastis, kodėl šie močiutės vafliai yra tokie mylimi.

Kaip pagaminti močiutės vaflius – žingsnis po žingsnio

Viskas vyksta greitai ir be jokio vargo. Štai kaip paruošti šiuos švelnius, purius ir traškius močiutės vaflius:

  1. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cukrų ir druską. Sausi ingredientai turi būti gerai išmaišyti – tai padės vafliams iškepti tolygiai.
  2. Į tą patį dubenį supilkite pieną, įmuškite kiaušinius ir įpilkite aliejaus. Viską maišykite, kol tešla taps vientisa. Nereikia persistengti – svarbiausia, kad neliktų sausų miltų.
  3. Įkaitinkite vaflinę ir šiek tiek ją patepkite aliejumi arba apipurkškite kepimo purškalu. Kai ji bus paruošta, pilkite šiek tiek tešlos ir kepkite, kol vafliai taps gražiai auksinės spalvos.

Šie močiutės vafliai puikiai išlaiko formą, nesutrupa ir neprilimpa – todėl net ir pradedantieji virtuvėje jausis užtikrintai.

Patiekimo idėjos: kuo pagardinti močiutės vaflius?

Močiutės vafliai su braškėmis, sviestu ir uogiene, patiekti pusryčiams
Nuotrauka iš freepik.com


Kai jau iškepėte vaflius, metas juos paversti tikru gardėsiu. Močiutės vafliai puikiai dera tiek su saldžiais, tiek su šiek tiek rūgštesniais priedais. Štai keletas idėjų, kuo juos gardinti:

Galite užpilti medumi ar klevų sirupu, pagardinti šviežiomis uogomis – braškėmis, mėlynėmis ar avietėmis. Puikiai tinka ir plakta grietinėlė ar šaukštas natūralaus jogurto. O jei mėgstate nostalgišką skanėstą – užtepkite uogienės arba tirpinto šokolado su trupučiu sviesto.

Šie močiutės vafliai taip pat gali būti patiekiami su sūriais priedais – pavyzdžiui, tepamu sūriu ir žalumynais, jei norisi kažko ne saldaus.

Kodėl verta rinktis būtent močiutės vaflių receptą?

Nors internete gausu modernių, baltymais papildytų ar beglitimių vaflių variantų, kartais norisi tiesiog paprasto, patikrinto skonio. Močiutės vafliai turi tą ypatingą savybę – jie ne tik skanūs, bet ir sugrąžina į vaikystę.

Šis receptas yra universalus: jį galima lengvai koreguoti pagal tai, ką turite namuose. Net jei neturite kiaušinių ar norite naudoti augalinį pieną – vafliai vis tiek pavyks. Tai receptas, kuriuo galima pasitikėti.

Be to, jie paruošiami greitai, nereikalauja jokių įmantrių įrankių ar kulinarinių įgūdžių. Todėl šie močiutės vafliai puikiai tinka tiek darbo dienos rytui, tiek savaitgalio pusryčiams su šeima.

Ką dar verta žinoti apie močiutės vaflius?

Be to, kad tai vienas paprasčiausių ir mylimiausių receptų, močiutės vafliai dar turi vieną privalumą – juos galima kepti iš anksto ir užšaldyti. Tereikia iškeptiems vafliams leisti atvėsti, sudėti į maišelius ar dėžutes ir laikyti šaldiklyje. Vėliau, kai prireiks greitų pusryčių ar užkandžio – tereikės juos pašildyti skrudintuve ar orkaitėje.

Dar vienas mažas patarimas – jei norite šiek tiek pakeisti skonį, į tešlą galite įmaišyti vanilės, cinamono ar net trupučio tarkuotos citrinos žievelės. Tai nedidelės detalės, bet jos suteikia vafliams visai kitą atspalvį – tie patys močiutės vafliai, tik šiek tiek atnaujinti.


Šiandien, kai viskas keičiasi taip greitai, norisi turėti bent vieną patikimą dalyką – kaip šie močiutės vafliai. Jie paprasti, šilti ir mieli širdžiai, lyg pats šeimos prisiminimas lėkštėje.

Nesvarbu, ar juos gaminsite pirmą kartą, ar tai jau tapo jūsų šeimos tradicija – šis receptas visada nudžiugins. Išbandykite, patiekite su tuo, ką mėgstate labiausiai, ir leiskite sau akimirkai sustoti.

Ir prisiminkite – kartais tobulas rytas prasideda ne nuo kavos, o nuo kvapnių, šviežiai iškeptų močiutės vaflių.

Populiariausi

Naujausi straipsniai

taip pat Skaitykite