back to top
ReceptaiDesertaiRed Velvet tortas – šventinio deserto receptas

Red Velvet tortas – šventinio deserto receptas

Yra desertų, kurie niekada neišeina iš mados. Vienas jų – Red Velvet tortas. Šis ryškiai raudonas, švelniai kakavinis tortas su kreminio sūrio glaistu jau tapo šventinio stalo klasika. Jis ne tik atrodo įspūdingai, bet ir džiugina savo subalansuotu skoniu – drėgnas biskvitas, švelnus kremas ir lengvas saldumo bei rūgštelės balansas.

Red Velvet tortas ypatingas tuo, kad jo paslaptis slypi ne tik spalvoje, bet ir tekstūroje. Biskvitas čia purus, minkštas, tačiau pakankamai tvirtas, kad išlaikytų kremą. Kakavos suteiktas subtilus šokolado prieskonis kartu su švelniu rūgštumu nuo pasukų sukuria unikalų skonį, kurį sunku pamiršti.

Red Velvet biskvito receptas

Prieš pradėdami kepti, pasiruoškite visus ingredientus – tai padės dirbti greitai ir tvarkingai. Visi produktai turėtų būti kambario temperatūros, ypač sviestas, kiaušiniai ir pasukos. Taip tešla taps vientisa ir biskvitas iškeps tolygiai.

Ingredientai (3 vienodo dydžio kepimo formoms):

  • 300 g miltų
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo sodos
  • 115 g sviesto (kambario temperatūros)
  • 300 g cukraus
  • 2 dideli kiaušiniai (kambario temperatūros)
  • 2 arbatiniai šaukšteliai vanilės ekstrakto
  • 2 šaukštai kakavos miltelių
  • 240 ml kambario temperatūros pasukų
  • 1 valgomasis šaukštas baltojo acto
  • 1–2 šaukštai raudonų skystų maistinių dažų

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Miltus, druską ir kepimo sodą persijokite į atskirą dubenį. Kitame dubenyje elektriniu mikseriu suplakite sviestą su cukrumi iki purumo, tuomet po vieną įmuškite kiaušinius ir įmaišykite vanilę. Į šią masę įsijokite kakavos miltelius.

2. Kitame inde sumaišykite pasukas su actu ir raudonais dažais. Šį mišinį po truputį supilkite į sviesto masę, nuolat maišydami. Galiausiai įmaišykite miltų mišinį – viską gerai, bet ne per ilgai, išmaišykite iki vientisos tešlos.

3. Padalinkite tešlą į tris lygias dalis ir paskirstykite kepimo formose, išklotose kepimo popieriumi. Kepkite po vieną biskvitą 30–35 minutes, kol vidurys taps elastingas. Iškepusius biskvitus atvėsinkite ant grotelių.

Kreminis glaistas – torto širdis

Tikras Red Velvet nebūtų toks be švelnaus, šiek tiek rūgštoko kreminio sūrio glaisto. Būtent jis subalansuoja saldumą ir suteikia tortui to aksominio pojūčio.

Ingredientai glaistui:

  • 340 g sviesto (kambario temperatūros)
  • 454 g kreminio sūrio (kambario temperatūros)
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
  • Žiupsnelis druskos
  • 675 g cukraus pudros

Paruošimas:

Dideliame dubenyje išsukite sviestą iki purumo, tuomet palaipsniui įmaišykite kreminį sūrį. Supilkite vanilės ekstraktą, įberkite žiupsnelį druskos. Po truputį įsijokite cukraus pudrą ir plakite, kol masė taps vientisa ir puri.

Jei norite, kad glaistas būtų dar lengvesnis, įpilkite šaukštą grietinėlės. Paruoštą glaistą dėkite į konditerinį maišelį su dekoratyviniu antgaliu – juo puošti bus lengva ir estetiška.

Torto surinkimas ir dekoravimas

Pirmąjį atvėsusį biskvitą dėkite ant torto padėklo. Ant jo tolygiai paskleiskite dalį glaisto. Tuomet uždėkite antrąjį biskvitą, vėl padengkite glaistu ir pakartokite su trečiu sluoksniu. Viršutinį sluoksnį tolygiai aptepkite likusiu kremu, o kraštus sulyginkite šaukštu ar mentelėmis.

Papuošimui puikiai tiks šviežios uogos – avietės, mėlynės, šilauogės ar braškės. Jos ne tik suteikia spalvos kontrastą, bet ir pagyvina skonį. Norintiems šiek tiek prabangos, galima pabarstyti baltuoju šokoladu ar trupintais biskvito likučiais.


Tobulas pasirinkimas šventei ar ypatingai progai

Ant balto porceliano lėkštės patiektas klasikinio Red Velvet torto gabalėlis su arbatos puodeliu – drėgnas, purus ir ryškiai raudonas desertas.
Purus Red Velvet torto gabalėlis su kremu – elegantiškas skanėstas prie arbatos. Nuotrauka iš: shutterstock.com

Red Velvet tortas – tai desertas, kuris iškart traukia akį. Ryški spalva, minkšta tekstūra ir subtilus kakavos skonis daro jį išskirtiniu. Tai puikus pasirinkimas gimtadieniui, šventei ar tiesiog norint pasimėgauti savaitgalio popiete su kava. Šis tortas ne tik atrodo įspūdingai, bet ir visada pavyksta – net tiems, kurie kepa retai.

Svarbiausia – naudoti kambario temperatūros ingredientus ir neperplakti tešlos. O šaldytuve palaikytas tortas kitą dieną tampa dar skanesnis, nes skoniai susigeria ir glaistas sustingsta.

Pabaigai

Klasikinis Red Velvet tortas – tai elegancijos ir skonio derinys. Jis ne per saldus, ne per sunkus, o kiekvienas kąsnis – tikras malonumas. Šis receptas puikiai tiks tiek pradedantiesiems, tiek tiems, kurie nori išmokti kurti gražius, subalansuotus desertus. Tereikia trupučio laiko ir noro – ir jūsų stalas taps raudonojo aksomo švente.

Populiariausi

Naujausi straipsniai

taip pat Skaitykite