back to top
ReceptaiPagrindiniai patiekalaiAštrus vištienos apkepas su ryžiais – kremiškas, sotus ir nepaprastai skanus

Aštrus vištienos apkepas su ryžiais – kremiškas, sotus ir nepaprastai skanus

Kartais vakarais norisi kažko šilto, sotaus ir truputį pikantiško. Šis aštrus vištienos apkepas su ryžiais būtent toks – minkšta vištiena, gardus česnakinis–saldžiarūgštis padažas ir lengvas kremiškumas, kuris maloniai apgaubia kiekvieną kąsnį. Tai patiekalas, kurį nesunku paruošti, bet kuris atrodo ir skamba taip, lyg būtų gamintas restorane.

Aštrus vištienos apkepas

Tobulai tinka, kai norisi greitos, bet ypatingos vakarienės – ar šeimos vakarui, ar netikėtiems svečiams. O geriausia – viskas gaminama viename inde, tad mažiau plovimo ir daugiau poilsio po vakarienės.

Ingredientai (4–6 porcijoms)

  • 700 g vištienos šlaunelių be odos ir kaulų (galima naudoti ir krūtinėlę)
  • 1 a. š. svogūnų miltelių
  • 3 a. š. česnako (smulkinto)
  • 3 a. š. saldžiojo čili padažo
  • 2 a. š. sojų padažo
  • 2 a. š. „Sriracha“ arba kito aštresnio čili padažo
  • 1 a. š. ryžių acto arba citrinos sulčių
  • 1 a. š. cukraus arba medaus
  • 1 stiklinė nevirtų jazminų ryžių
  • 2 stiklinės vištienos sultinio
  • 1 valg. š. aliejaus
  • 3 valg. š. majonezo (arba graikiško jogurto, jei norisi lengviau)
  • Žiupsnelis druskos ir pipirų
  • Žalumynai (svogūnų laiškai, kalendra ar petražolės)
  • Sezamų sėklos (pabarstymui)

Paruošimas

1. Paruošk vištieną. Vištienos gabalėlius supjaustyk kąsnio dydžio kubeliais, pabarstyk druska, pipirais, svogūnų milteliais ir šaukštu česnako. Užpilk šaukštu sojų ir šaukštu čili padažo, išmaišyk ir palik trumpam pasimarinuoti, kol ruošiesi kitiems ingredientams.

2. Apkepk iki auksinės spalvos. Keptuvėje ar gilesniame troškintuve įkaitink aliejų ir trumpai apkepk vištieną – po kelias minutes iš abiejų pusių, kol mėsa apskrus. Nebūtina iškepti iki galo – ji dar keps orkaitėje.

3. Sudėk ryžius ir padažą. Į tą pačią keptuvę suberk nevirtus ryžius, likusį česnaką, šaukštą čili padažo, ryžių actą, šiek tiek cukraus ir dar truputį sojų. Maišyk apie 1–2 minutes, kol ryžiai lengvai apskrus ir pasidengs prieskoniais.

4. Supilk sultinį ir dėk į orkaitę. Užpilk vištienos sultiniu, viską lengvai išmaišyk ir viršų tolygiai uždėk vištieną. Uždenk dangčiu arba folija ir kepk orkaitėje 190 °C temperatūroje apie 25 minutes, kol ryžiai suminkštės ir skoniai susijungs.

5. Užbaik kremišku padažu. Kol kepa, sumaišyk majonezą (arba jogurtą), saldų čili padažą ir šaukštelį „Sriracha“. Kai apkepas iškeps, lengvai užpilk šį kremišką padažą ant viršaus, pabarstyk žalumynais ir sezamais. Palik 5 minutėms pailsėti, kad skoniai susigertų.

Kaip patiekti

Aštrus vištienos apkepas su ryžiais, padengtas tirpstančiu sūriu ir kepimo formoje paruoštas vakarienei.
Gardus ir sotus apkepas šeimos stalui. – Nuotrauka iš: shutterstock.com

Šis apkepas puikiai dera su šviežiomis salotomis ar traškiais agurkais. Jei mėgsti intensyvesnį skonį – prieš valgant dar užlašink šiek tiek čili padažo. Tinka tiek karštas, tiek atvėsęs – kitos dienos pietums jis net dar skanesnis.

Naudingi patarimai

  • Norint sveikesnės versijos – majonezą keisk graikišku jogurtu.
  • Jei nori daugiau traškumo, prieš kepimą pabarstyk trupučiu džiūvėsėlių.
  • Ryžius gali keisti bolivinėmis balandomis ar kuskusu.
  • Padažą galima pasigaminti atskirai – tinka net prie keptų daržovių.
  • Aštrumą reguliuok pagal skonį – mažiau ar daugiau „Sriracha“.
  • Norint greitesnio varianto, naudok virtus ryžius – tada apkepą kepk trumpiau.
  • Šį patiekalą galima užšaldyti – prieš valgant tiesiog pašildyk orkaitėje.
  • Tobula idėja savaitgalio pietums ar darbo dienos vakarienei!

Maistinė vertė (1 porcija, ~250 g):

480 kcal
31 g baltymų
14 g riebalų
46 g angliavandenių

Pabaigai

Šis aštrus vištienos apkepas su ryžiais – tikras pavyzdys, kad gardus maistas nebūtinai turi būti sudėtingas. Vos keli paprasti ingredientai, vienas indas, šiek tiek laiko orkaitėje – ir turi šiltą, kvapnų, sultingą patiekalą, kuris patiks visiems prie stalo.

Tai ta vakarienė, kurią gali gaminti be streso, bet vis tiek gauti tą jausmą, lyg būtum pasilepinęs restorane. O jei dar liks šiek tiek kitai dienai – patikėk, kitą rytą jis bus dar skanesnis.

Kartais tobulumas slypi paprastume. Ir būtent toks yra šis apkepas – šiltas, kremiškas ir visada maloniai nustebinantis.

Populiariausi

Naujausi straipsniai

taip pat Skaitykite