Purus varškės apkepas – tai desertas, kuris tinka ir vaikams, ir suaugusiems. Jis minkštas, lengvas ir pilnas naudingų ingredientų. Šis receptas yra paprastas, tačiau rezultatas privers džiaugtis visą šeimą.
Ar norite sužinoti, kaip pagaminti tobulą apkepą? Skaitykite toliau – aptarsime ingredientus ir žingsnis po žingsnio gamybą.
Jums reikės:
Purus varškės apkepas gaminamas iš paprastų, tačiau labai gardžių ingredientų. Štai ko jums prireiks:
- 400 g varškės
- 2 kiaušinių
- 4 v. š. speltos manų kruopų
- 1 stiklinės pieno
- ½ a. š. kepimo miltelių
- 200 g šilauogių
- 1 banano
- Migdolų drožlių
Šie ingredientai yra lengvai prieinami ir derinami tarpusavyje. Šilauogės ir bananas suteiks natūralaus saldumo, o migdolų drožlės – malonų traškumą.
Prie šio recepto galite pridėti ir savo mėgstamų priedų, pavyzdžiui, džiovintų vaisių ar cinamono. Dabar, kai jau turite viską, ko reikia, pereikime prie gamybos proceso.
Gaminimas
Purus varškės apkepas paruošiamas labai greitai ir lengvai. Laikykitės šių žingsnių, ir rezultatas jus nustebins!
- Išbrinkinkite manų kruopas. Į pieną suberkite manų kruopas ir palikite, kad jos išbrinktų. Tai suteiks apkepui minkštumo.
- Sumaišykite pagrindinius ingredientus. Varškę, kiaušinius ir išbrinkusias manų kruopas sumaišykite iki vientisos masės. Naudokite šluotelę arba maišytuvą, kad tešla būtų puri.
- Pridėkite bananą. Supjaustykite bananą riekelėmis ir įmaišykite į tešlą. Tai suteiks apkepui natūralaus saldumo.
- Paruoškite kepimo formą. Silikoninę kepimo formą patepkite sviestu arba aliejumi, kad apkepas nepriliptų.
- Supilkite tešlą ir pridėkite šilauoges. Paruoštą masę pilkite į formą ir ant viršaus tolygiai berkite šilauoges.
- Kepkite orkaitėje. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Apkepą kepkite apie 40 minučių.
- Papuoškite migdolų drožlėmis. Likus 10 minučių iki kepimo pabaigos, ant apkepo viršaus pabarstykite migdolų drožlių.
Ištraukite apkepą iš orkaitės ir leiskite šiek tiek atvėsti. Taip jis lengviau pjaustysis ir išlaikys savo formą.
Purus varškės apkepas – tai ne tik skanus, bet ir naudingas desertas, tinkantis visai šeimai. Šilauogės ir bananas suteikia natūralaus saldumo, o migdolų drožlės praturtina tekstūrą. Šis apkepas yra lengvai paruošiamas, todėl puikiai tiks net užimtiems žmonėms.
Patarimai, kaip dar labiau pagardinti apkepą:
- Vietoje šilauogių galite naudoti avietes, braškes ar kitus mėgstamus vaisius.
- Jei mėgstate intensyvesnį skonį, į tešlą pridėkite šiek tiek vanilės ekstrakto ar cinamono.
- Naudokite mažiau cukraus, jei norite dar sveikesnio varianto – vaisių saldumas tam puikiai tiks.
Šį apkepą galite patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Jis puikiai tinka su jogurtu, medumi ar šviežiomis uogomis. Pabandykite patys ir mėgaukitės gardžiu desertu, kuris tikrai taps šeimos favoritu!