back to top
ReceptaiLengvi patiekalaiPupelės su česnaku ir parmezanu: Skanus kreminis patiekalas

Pupelės su česnaku ir parmezanu: Skanus kreminis patiekalas

Pupelės su česnaku ir parmezanu – tai greitai paruošiama, sotus ir aromatingas patiekalas, puikiai tinkantis jaukiai vakarienei. Šis receptas džiugina paprastumu ir turtingu skoniu, o paruošimas užtrunka vos 25 minutes.

Kreminės sviestinės pupelės, pagardintos česnaku, parmezanu ir subtiliais prieskoniais, troškinamos daržovių sultinyje, todėl tampa tikru komforto maistu.

Patiekite su paskrudinta viso grūdo duona, kuri puikiai tinka padažo gardinimui – rezultatas bus ne tik maistingas, bet ir nepaprastai gardus.

Sudedamosios dalys

  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 mažas geltonas svogūnas (apie 1 puodelis), smulkiai supjaustytas
  • 6 česnako skiltelės, plonai supjaustytos
  • 1 arbatinis šaukštelis itališkų prieskonių
  • ½ arbatinio šaukštelio grūstų juodųjų pipirų
  • ¼ arbatinio šaukštelio maltų aitriųjų pipirų (pagal skonį)
  • 1¼ puodelio daržovių sultinio
  • 2 šaukštai minkšto kreminio sūrio
  • 1 puodelis tarkuoto parmezano sūrio
  • 2 skardinės (po 440 g) sviestinių pupelių be druskos, nuskalautos
  • Šviežios petražolės (nebūtina), smulkiai kapotos
  • 4 skiltelės paskrudintos viso grūdo duonos (apie 115 g)

Paruošimo eiga

1. Kepkite daržoves.
Įkaitinkite alyvuogių aliejų didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies. Sudėkite smulkintą svogūną ir kepkite, retkarčiais pamaišydami, kol suminkštės (apie 5–7 minutes). Tada įmaišykite česnaką, itališkus prieskonius, juoduosius ir aitriuosius pipirus. Kepkite dar 1 minutę, kol pasklis aromatas.

2. Paruoškite kreminį padažą.
Į keptuvę supilkite daržovių sultinį ir užvirkite. Įmaišykite kreminį sūrį ir maišykite, kol jis visiškai ištirps (apie 2 minutes). Įberkite tarkuotą parmezaną ir gerai išmaišykite, kad padažas taptų tirštas ir vientisas.

3. Troškinkite pupeles.
Į padažą suberkite nuskalautas sviestines pupeles. Sumažinkite ugnį ir troškinkite apie 3 minutes, kol pupelės sušils ir padažas šiek tiek sutirštės.

4. Patiekite.
Paruoštas kremines pupeles su česnaku ir parmezanu apibarstykite smulkiai kapotomis petražolėmis, juodaisiais pipirais ar papildomais aitriųjų pipirų grūdeliais, jei norisi ryškesnio skonio. Patiekite su paskrudinta viso grūdo duona.

Maistinė vertė (porcijoje)

  • Kalorijos: 499
  • Riebalai: 23 g
  • Sočiosios riebalų rūgštys: 8 g
  • Angliavandeniai: 53 g
  • Cukrūs: 4 g
  • Baltymai: 23 g
  • Skaidulos: 9 g
  • Natris: 752 mg
  • Kalis: 716 mg

Šis receptas – idealus pasirinkimas tiems, kas ieško greito ir jaukaus patiekalo. Kreminės pupelės su česnaku ir parmezanu ne tik užpildys, bet ir sušildys net ir vėsią dieną. Bon appétit! 😊

Populiariausi

Naujausi straipsniai

taip pat Skaitykite