Jeigu mėgstate cepelinus, bet norisi ko nors greitesnio ir paprastesnio, šis receptas taps tikru atradimu. Bulviniai Kėdainių blynai su faršu – tai sotus, gardus ir labai naminis patiekalas, kurio skonis pranoksta net kai kuriuos tradicinius bulvinius patiekalus.
Čia susijungia švelnus bulvių minkštumas, sultingas faršo įdaras ir aukso spalvos, lengvai traški plutelė. Blynai paprastai paruošiami, o virtuvėje pasklinda toks aromatas, kad laukti prie stalo bus sunku.
Bulvinių Kėdainių blynų su faršu receptas
Šis receptas nereikalauja sudėtingų produktų – viską tikrai rasite savo virtuvėje. O rezultatas – sotūs, kvapnūs ir burnoje tirpstantys blynai.
Ingredientai:
- 6–7 vidutinės bulvės
- 1 svogūnas
- 2 kiaušiniai
- 2 valg. šaukštai miltų
- 300 g faršo (kiaulienos, jautienos ar mišrainės)
- 1 mažas svogūnas (įdarui)
- Druskos, pipirų pagal skonį
- Žiupsnelis ciberžolės miltelių
- Lydyto sviesto arba aliejaus kepimui
- Grietinės patiekimui
Instrukcija žingsnis po žingsnio
1. Paruoškite bulvių masę. Nulupkite bulves ir svogūną, sutarkuokite smulkia tarka. Įmuškite kiaušinius, suberkite miltus, įdėkite druskos, pipirų ir ciberžolės miltelių. Gerai išmaišykite, kad masė būtų vientisa.
2. Pasiruoškite įdarą. Faršą sumaišykite su smulkiai kapotu svogūnu, druska ir pipirais. Jei norite, galite įdėti šiek tiek česnako ar mėgstamų prieskonių – įdaras taps dar aromatingesnis.
3. Formuokite blynus. Į įkaitintą keptuvę su trupučiu lydyto sviesto dėkite šaukštą bulvių masės, išlyginkite. Ant viršaus uždėkite ploną sluoksnį faršo, o tada dar vieną šaukštą tarkių.
4. Kepkite. Blynus kepkite ant vidutinės ugnies, kol abi pusės taps auksinės spalvos. Kad nepridegtų, nepamirškite laiku apversti.
7. Patiekimas. Karštus blynus patiekite su grietine arba mėgstamu padažu. Jie gardūs tiek vieni, tiek su šviežiomis daržovėmis šalia.
Gudrybės, kad bulviniai Kėdainių blynai su faršu būtų dar skanesni
Kad blynai pavyktų itin purūs ir nesukristų, labai svarbu tinkamai pasiruošti bulvių masę. Jei tarkiai pasirodo per skysti, dalį skysčio geriau nupilti, kitaip blynai kepant gali subyrėti. Kai kurie šeimininkai mėgsta įmaišyti šaukštą grietinės į tešlą – tai suteikia švelnumo ir išlaiko drėgmę.
Įdarui tinka įvairiausias faršas. Jei renkatės jautieną, gausite sotesnį, stipresnio skonio patiekalą, o jei kiauliena – blynai bus švelnesni ir riebesni. Dar skaniau, kai faršą sumaišote su keliais maltais mėsos tipais, tuomet įdaras tampa sultingesnis ir aromatingesnis.
Labai svarbus ir kepimas. Blynus visada geriau kepti ant vidutinės ugnies, neskubant. Jei ugnis bus per didelė, išorė apskrus, o vidus liks žalias. Kepant ant ramios ugnies, blynai tolygiai iškeps, o kvapas virtuvėje sukurs tikrą šventę.
Galiausiai nepamirškite pagardų. Tradiciškai blynai valgomi su grietine, bet galima paeksperimentuoti ir su česnakiniu ar grybų padažu. Net šviežios žolelės, pabarstytos prieš pat valgant, pakelia patiekalo skonį į visiškai kitą lygį.
Dera su įvairiais priedais

Nors šie blynai sotūs ir vieni, tinkami pagardai gali suteikti dar daugiau skonio. Pridėję kelis paprastus priedus, patiekalą pakylėsite į naują lygį.
Su kuo dera bulviniai Kėdainių blynai su faršu:
- Grietinė – klasikinis pasirinkimas, suteikiantis gaivos.
- Česnakinis arba krapų padažas – pikantiškam skoniui.
- Šviežios daržovės – pomidorai, agurkai, salotos.
- Rauginti kopūstai – lengvam rūgštumui.
- Marinuoti agurkėliai – ryškesniam skoniui.
- Grybų arba svogūnų padažas – dar daugiau jaukumo.
Tokie priedai ne tik paįvairina skonį, bet ir padaro blynų lėkštę dar patrauklesnę bei gardesnę.
Bulviniai Kėdainių blynai su faršu nustebina paprastumu
Bulviniai Kėdainių blynai su faršu – tai patiekalas, kuris ne tik sotus, bet ir stebėtinai paprastas. Nereikia jokių įmantrių produktų ar sudėtingų žingsnių – tik bulvės, faršas ir trupučio kantrybės keptuvėje.
Skonis primena namų jaukumą ir pranoksta net kai kuriuos tradicinius patiekalus. Vos pradėjus kepti, namuose pasklinda kvapas, kuris kviečia visus sėstis prie stalo.
Tai vienas iš tų receptų, kuris tampa mėgstamas visai šeimai. Tokie blynai dingsta greičiau, nei spėsite juos sudėti į lėkštes.
