Prasidėjus Kalėdinei karštinei visur tik ir kvepia švente: cinamonu, karštu vynu ir, žinoma, šokoladu. Kai renkuosi saldumynus šeimai, visuomet prioritetą skiriu gaminiams be konservantų ir dažiklių, tad ir vaikai dažniau palepinami ne sintetiniais ledinukais, o gabalėliu gero šokolado.

Šiuo laikotarpiu šokoladas – dažnas svečias mūsų namuose. Juo puošiame ir šventinius kepinius, ir pasimėgaujame vienu prie kavos puodelio. Kai interneto platybėse užtikau receptą, kurį jums šiandien pasiūlysiu, supratau, kad jis mano virtuvėje taps hitu, tam išpildyti betrūko tiesiog – gero šokolado. Desertas, kurį su šeima gaminome šiandien – nuostabus. Sodraus, tikro šokolado skonio, bet kartu ir gaivus dėl kartu panaudoto vaisiaus. Dar geriau tai, kad juo įmanoma lepintis saikingai (vienam saldainiui pagaminti prireikia išties nedaug šokolado, o dėl elegantiško vaizdo ir tobulo skonio, akimirksniu pajuntate siekiamą malonumą), o tai pagrindinė sveikatos ir gražios figūros paslaptis.

Noriu papasakoti ne tik apie šio deserto gamybos paslaptis, bet ir ingredientus, kuriuos jam panaudojau. Kad desertas turėtų išskirtinį juodojo šokolado skonį, jam rinkausi specialų konditerinį juodąjį šokolądą „Cavalier“ (galima rasti www.livinn.lt parduotuvėse). Jį labai lengva lydyti bei naudoti, mat jis iš karto paruoštas mažais patogiais, lengvai tirpstančiais gabalėliais. Šio gaminio privalumas ne tik tai, bet ir sudėtis – jame nėra pridėtinių cukrų, šokoladas saldintas stevijos ekstraktais, taip pat jame gausu skaidulų (lyginant su kitais panašiais gaminiais), gardintas natūraliais aromatais  ir turi daugiau nei 80 procentų kakavos.

Labai rekomenduoju išmėginti ir jums, nes tokius desertus supakavus gražiu popieriumi galima drąsiai naudoti ir Kalėdinėms dovanoms.

REIKĖS

300 g konditerinio šokolado (rinkomės „Cavalier“),

½ granato vaisiaus,

medinių pagaliukų.

GAMINIMAS

  1. Šokoladą išlydikite į vandens vonelę patalpintame inde.
  2. Granato sėklas išgliaudykite bei pasiruošite medinių pagaliukų.
  3. Išlydytą šokoladą sudėkite į plastikinį maišelį ir vos įpjaukite jo galiuką, kad gautumėte tūtelę (galite naudoti ir tam skirtus konditerinius įrankius). Tūtele ant kepimo popieriaus formuokite norimų formų ir raštų saldainius, įdėkite pagaliuką ir pabarstykite granato sėklomis. Palikite šaldytuve, kol sustings.

Linkime kvapnių vakarų,

Lieknos Bitės