iGyvenimo tempas kartais toks greitas, kad vienintelis šansas užkąsti – keliaujant automobilyje iš vienos vietos į kitą. Būtent dėl to aš labai mėgtu po ranka turėti naminių, sveikų, maistingų ir gardžių užkandžių. Riešutai ir džiovinti vaisiai yra mano mėgstamiausias ingredientas tokiems paruoštukams. Štai ir šią savaitę savo užkandžių dėžutę papildžiau batonėliais, kurie patinka ir man prie kavos, ir mano ketverių bei dvejų dukroms.

REIKĖSc

PAGRINDUI:

200 g avižinių sausainių;

50 g sviesto;

šiek tiek rupios druskos

MINKŠTAJAM SLUOKSNIUI:

apie 200 g įvairiausių riešutų (aš naudojau „Arimex“ migdolų ir karijų riešutus);

apie 200 g įvairiausių džiovintų vaisių (aš naudojau „Arimex“ džiovintus abrikosus, datules ir spanguoles)

GAMINIMAS:

  1. Pirmiausia reikės išmirkyti riešutus ir džiovintus vaisius. Juos nuplaukite ir užmerkite: riešutus – bent 2 valandas, vaisius – bent 1 valandą.
  2. Sausainius susmulkinkite iki trupinių. Sumaišykite juos su išlydytų sviestu, pagardinkite druska. Aš silikoninę formą ištiesiu kepimo popieriumi, dedu sausainių masę ir šakute ją išlyginu.
  3. Atskirai maistiniu smulkintuvu sumalu džiovintus vaisius ir riešutus. Po to mases sumaišau į vieną. Masę dedu ant sausainių pagrindo ir vėl išlyginu.
  4. Desertą uždengiu kepimo popieriumi ir dedu į šaldytuvą, kad pastovėtų per naktį.
  5. Sustingusį desertą supjaustau į gabalėlius, kuriuos būtų patogu susidėti į užkandžių dėžutę.

eSkanių ir sveikų atradimų linkinčios,

Lieknos Bitės