OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sveikos,

Nenustebinsime sakydamos, kad maskarponės tortas – tai tikra riebalų ir kalorijų bomba, tačiau mūsų variantas beveik trečdaliu lieknesnis. Atskleidžiame paslaptį: dalį maskarponės keičiame graikišku jogurtu, tad skonis išlieka tobulas, o kalorijų sutaupome.

REIKĖS:

kelių avižinių sausainių, kad užtektų torto formos pagrindui išdėlioti (renkamės nestipriai saldintus);

migdolų plokštelių (mes naudojome „Arimex“);

saujos granato sėklyčių;

2 v. š. lydyto juodojo šokolado;

100 ml plakamosios grietinėlės;

150 g maskarponės sūrio;

400 g graikiško jogurto;

 nerafinuoto rudojo cukraus (pagal skonį);

2,5 v.  š. želatinos

GAMINIMAS:

  1. Želatiną užpilame keliais šaukštais vandens ir paliekame išbrinkti. Išbrinkus puode pašildome, kol išsilydo (nepamirštame maišyti) ir paliekame atvėsti, bet nelaukiame, kol pradės stingti.
  2. Grietinėlę išplakame su cukrumi, sudedame maskarponę, jogurtą ir viską išmaišome. Lėtai maišydami supilame želatiną.
  3. Torto formą išdėliojame sausainiais, ant viršaus pilame paruoštą kremą ir dedame stingti kelioms valandoms ar per naktį.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lieknos, bet saldumynų neatsisakiusios,

Lieknos Bitės