Sveikos,
Nenustebinsime sakydamos, kad maskarponės tortas – tai tikra riebalų ir kalorijų bomba, tačiau mūsų variantas beveik trečdaliu lieknesnis. Atskleidžiame paslaptį: dalį maskarponės keičiame graikišku jogurtu, tad skonis išlieka tobulas, o kalorijų sutaupome.
REIKĖS:
kelių avižinių sausainių, kad užtektų torto formos pagrindui išdėlioti (renkamės nestipriai saldintus);
migdolų plokštelių (mes naudojome „Arimex“);
saujos granato sėklyčių;
2 v. š. lydyto juodojo šokolado;
100 ml plakamosios grietinėlės;
150 g maskarponės sūrio;
400 g graikiško jogurto;
nerafinuoto rudojo cukraus (pagal skonį);
2,5 v. š. želatinos
GAMINIMAS:
- Želatiną užpilame keliais šaukštais vandens ir paliekame išbrinkti. Išbrinkus puode pašildome, kol išsilydo (nepamirštame maišyti) ir paliekame atvėsti, bet nelaukiame, kol pradės stingti.
- Grietinėlę išplakame su cukrumi, sudedame maskarponę, jogurtą ir viską išmaišome. Lėtai maišydami supilame želatiną.
- Torto formą išdėliojame sausainiais, ant viršaus pilame paruoštą kremą ir dedame stingti kelioms valandoms ar per naktį.
Lieknos, bet saldumynų neatsisakiusios,
Lieknos Bitės