Gyvenimas be gliuteno ir pieno produktų moko ieškoti alternatyvų ir išeiti iš komforto zonos. Buvo, kas mane gąsdino, kad dabar tai jau teks badauti. Nė velnio! Kasdien atrandu daug netikėtų receptų, dar nenaudotų virtuvėje ingredientų ir puikių skonių. Šį kartą pasakosiu apie vaflius, be kurių sunkiai įsivaizdavau savo gyvenimą. Pasirodo, jie gali būti ir be pieno produktų, ir be gliuteno.

Jų receptą radau savo mėgstamos parduotuvės „Livinn – sveiki produktai“ internetiniame puslapyje. Pakeičiau kelis ingredientus, kurie man netiko (sviestas, cukrus) ir ėmiausi maišyti tešlą. Tiesa, pirmą kartą išbandžiau ir pilno grūdo ryžių miltus „Bauck HOF“ – jie puikiai atstojo įprastus kvietinius.  O dukra ir vyras taip pat akimirksniu užuodė mano vaflius, suskubo ragauti ir gyrė, kad jie tokie traškūs ir skanūs, jog primena sausainius. Va taip – be gliuteno ir pieno produktų, o taip skaniai!

REIKĖS:

stiklinės ryžių miltų;

stiklinės maltų migdolų (aš maistiniu smulkintuvu sutrinu migdolus);

3 v. š. bulvių krakmolo;

3 v. š. aliejaus;

1 banano;

300 ml augalinio gėrimo (kitaip vadinamo  augalinio „pieno“), aš rinkausi ryžių gėrimą;

2 kiaušinių;

1 a. š. beglitiminių kepimo miltelių;

druskos

GAMINIMAS:

  1. Visus sausus ingredientus sumaišykite dubenyje.
  2. Kiaušinius, trintą bananą ir aliejų išplakite iki vientisos masės.
  3. Miltų masę ir miltus sumaišykite tarpusavyje. Pamažu pilkite pieną ir išplakite iki vientisos masės.
  4. Vaflinę labai gerai įkaitinkite, pilkite tešlą ir kepkite.

Naujais atradimais besimėgaujančios,

Lieknos Bitės