dsc00932Labai džiaugiuosi, kai savaitgalio desertas pavyksta taip puikai, kad be jokių dvejonių pirmadienį skubu dalintis jo receptu ir su jumis. Šį kartą pabandžiau sudoroti priekaištingai į mane spoksančius bananus, jau parradusius savo grožį, ir jiems į draugiją pakviečiau ne tik savo mėgstamiausius – karijų – riešutus, tačiau ir džiovintas vyšnias bei šiek tiek juodojo šokolado. Mmmmm… desertas pavyko labai geras, lyg drėgnas, su persipinančiais skoniais, pyragas. Dalinuosi receptu.dsc00911REIKĖS:

5 bananų;

4 v. š. skysto medaus;

3 kiaušinių;

100 g sviesto;

100 g avižinių miltų;

100 g kvietinių miltų;

1 a. š. kepimo miltelių;

1 a. š. cinamono;

50 g karijų riešutų  (mes rinkomės „Arimex“):

1 v. š. klevų sirupo;

50 g džiovintų vyšnių (mes rinkomės „Arimex“);

50 g juodojo šokolado

dsc00924GAMINIMAS:

  1. Bananus sutrinkite maistiniu smulkintuvu iki tyrelės masės.
  2. Sviestą ištirpinkite.
  3. Kiaušinius išplakite, pilkite sviestą, medų, viską gerai išplakite.
  4. Miltus persijojame su kepimo milteliais ir įmaišome į drėgnąją masę.
  5. Į masę beriame cinamoną, vyšnias, smulkiais gabaliukais sulaužytą šokoladą. Karijų riešutus išmaišome su klevų sirupu ir beriame ant bananų duonos viršaus.
  6. Pyrago tešlą pilame į kepimo formą ir dedame kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę maždaug 45 minutėms.

Gaminti greitai ir lengvai linkinčios,

Lieknos Bitės