Labai džiaugiuosi, kai savaitgalio desertas pavyksta taip puikai, kad be jokių dvejonių pirmadienį skubu dalintis jo receptu ir su jumis. Šį kartą pabandžiau sudoroti priekaištingai į mane spoksančius bananus, jau parradusius savo grožį, ir jiems į draugiją pakviečiau ne tik savo mėgstamiausius – karijų – riešutus, tačiau ir džiovintas vyšnias bei šiek tiek juodojo šokolado. Mmmmm… desertas pavyko labai geras, lyg drėgnas, su persipinančiais skoniais, pyragas. Dalinuosi receptu.REIKĖS:
5 bananų;
4 v. š. skysto medaus;
3 kiaušinių;
100 g sviesto;
100 g avižinių miltų;
100 g kvietinių miltų;
1 a. š. kepimo miltelių;
1 a. š. cinamono;
50 g karijų riešutų (mes rinkomės „Arimex“):
1 v. š. klevų sirupo;
50 g džiovintų vyšnių (mes rinkomės „Arimex“);
50 g juodojo šokolado
- Bananus sutrinkite maistiniu smulkintuvu iki tyrelės masės.
- Sviestą ištirpinkite.
- Kiaušinius išplakite, pilkite sviestą, medų, viską gerai išplakite.
- Miltus persijojame su kepimo milteliais ir įmaišome į drėgnąją masę.
- Į masę beriame cinamoną, vyšnias, smulkiais gabaliukais sulaužytą šokoladą. Karijų riešutus išmaišome su klevų sirupu ir beriame ant bananų duonos viršaus.
- Pyrago tešlą pilame į kepimo formą ir dedame kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę maždaug 45 minutėms.
Gaminti greitai ir lengvai linkinčios,
Lieknos Bitės