back to top
ReceptaiLengvi patiekalaiGreiti cukinijų blynai, kurie nurungė močiutės miltinius

Greiti cukinijų blynai, kurie nurungė močiutės miltinius

Jeigu manote, kad be miltų ir kiaušinių blynai būna tik „sveikuoliški“ ir neskanūs – šie greiti cukinijų blynai gali pakeisti nuomonę.

Jie tokie traškūs išorėje ir minkšti viduje, kad net močiutės klasikiniai miltiniai blynai liko šešėlyje.

Ir svarbiausia – šis receptas nereikalauja jokių išskirtinių įgūdžių ar produktų.

Viskas labai paprasta: viena cukinija, keli papildomi ingredientai, ir po kelių minučių jau galite mėgautis šiltais blynais, kurie puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek vakarienei.

Ši versija tinka ir tiems, kurie vengia glitimo, riboja angliavandenius ar tiesiog ieško, kaip skaniai „prasukti“ dar vieną užaugusią cukiniją.

Ko prireiks šiems greitiesiems blynam?

Receptas sukurtas taip, kad tiktų net tada, kai šaldytuve – beveik nieko. Cukinija čia – pagrindinis herojus.

  • 1 vidutinė cukinija (apie 300–400 g);
  • 1 kiaušinis (arba 1 šaukštas maltų linų sėmenų + 3 šaukštai vandens);
  • 2–3 šaukštai avižų dribsnių arba viso grūdo miltų;
  • Žiupsnelis druskos, pipirų;
  • Truputis česnako (šviežio arba miltelių) ir petražolių – skoniui.

Viską galima keisti pagal tai, ką turite – vietoje avižų naudokite tarkuotą sūrį, vietoje petražolių – krapus ar net baziliką.

Šie blynai atlaiko improvizacijas.

Kaip paruošti – greičiau nei išsikrauna telefonas

  1. Tarkuokite cukiniją stambia tarka ir lengvai pasūdykite. Palikite 5–10 min. pastovėti, kad išleistų skysčiai.
  2. Nuspauskite tarkius per marlę arba rankomis – kuo mažiau vandens, tuo traškesni blynai.
  3. Įmuškite kiaušinį, įberkite avižų ar miltų, prieskonių ir viską išmaišykite.
  4. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite šlakelį aliejaus, dėkite masę šaukštu ir apkepkite iš abiejų pusių po 2–3 minutes, kol gražiai apskrus.

Blynai puikiai tinka valgyti tiek karšti, tiek atvėsę – galima net įsidėti į pietų dėžutę.

Papildomos idėjos – jei norisi šiek tiek kitaip

Traškūs cukinijų blynai dubenyje su šviežiomis petražolėmis ir žaliomis cukinijomis fone.
Greiti cukinijų blynai – puikus pasirinkimas vasarai: gardūs, lengvi ir paruošiami vos per kelias minutes. Nuotrauka: shutterstock.com

Į masę įmaišykite tarkuoto sūrio – blynai bus sūresni, riebesni, labiau primins „minkštą skrebutį“.

Jei norite traškumo – kepkite orkaitėje 200 °C, ant kepimo popieriaus. Prireiks apie 15–20 min.

Patiekite su graikišku jogurtu, česnakiniu padažu arba avokadų tyre.

Norite saldesnės versijos? Naudokite cinamoną ir trintą bananą vietoje druskos ir česnako.

Greiti cukinijų blynai, kurie nustebino net skeptikus

Kartais tam, kad būtų skanu, tikrai nereikia nei grietinės, nei kalno miltų.

Greiti cukinijų blynai įrodo, kad net paprasčiausi ingredientai gali sukurti stebinantį rezultatą – svarbu tik tinkamai juos sujungti.

Šis receptas ne tik taupo laiką, bet ir leidžia mėgautis blynais be sunkumo jausmo.

O jei dar pagardinsite mėgstamu padažu ar šviežiomis žolelėmis – turėsite patiekalą, kurį valgys ne tik sveikuoliai. Gal net močiutė paprašys pakartoti.

Populiariausi

Naujausi straipsniai

taip pat Skaitykite