back to top
ReceptaiLengvi patiekalaiMinkšti varškėtukai su sviestu ir grietine – skaniau nebūna

Minkšti varškėtukai su sviestu ir grietine – skaniau nebūna

Kvapas iš virtuvės toks, kad net kaimynai pavydžiai uosto – varškėtukai su sviestu ir grietine visada sukelia šypseną. Tai tas paprastas, šiltas maistas, kurio skonis primena vaikystę: minkšti, švelnūs, tirpstantys burnoje. Jie tinka tiek pusryčiams, tiek vakarienei, o dar labiau – savaitgalio rytui, kai norisi kažko jaukaus ir sotaus.

Šie varškėtukai ruošiasi greitai, o ingredientai visada po ranka. Svarbiausia – gera varškė. Kai viskas susijungia į minkštą masę, belieka išvirti ir aplieti sviestu bei grietine. Rezultatas – purus, kvapnus patiekalas, kuris džiugina visą šeimą.

Varškėtukų su sviestu ir grietine receptas

Minkšti, purūs ir be galo gardūs – tokie yra klasikiniai varškėtukai, kai viskas padaryta su meile ir be skubėjimo. Tam nereikia jokių įmantrių produktų – tik keli paprasti ingredientai, kuriuos greičiausiai jau turite namuose.

Ingredientai:

  • 600g varškės
  • 2 kiaušiniai
  • 1,5 stiklinės miltų (arba tiek, kiek „paims“ tešla)
  • Žiupsnelis druskos
  • 100g sviesto
  • 200g grietinės
  • ½ stiklinės vandens

Tešlai sumaišykite varškę, kiaušinius, druską ir dalį miltų. Masė turi būti minkšta, bet nelipni – jei reikia, berkite dar šiek tiek miltų. Iš paruoštos tešlos formuokite volelius, supjaustykite riekelėmis ir dėkite į verdantį pasūdytą vandenį.

Kai varškėtukai iškyla į paviršių, pavirkite dar minutę ir išgriebkite. Kitame puode ištirpinkite sviestą, sudėkite grietinę, įpilkite pusę stiklinės vandens ir šiek tiek druskos. Užvirkite, kol viskas susimaišys į vientisą padažą, tada suberkite varškėtukus ir pavirkite kelias minutes, kad sugertų skonį.

Kaip padaryti, kad varškėtukai visada pavyktų

Varškėtukai su sviestu ir grietine – patiekti su šiltu padažu ir uogomis, švelnaus skonio ir kreminės tekstūros.
Patiekalas, kuris jungia saldumą, šilumą ir jaukumą viename kąsnyje. – Nuotrauka iš: shutterstock.com

Varškėtukai atrodytų paprasti, bet net ir čia yra keletas smulkmenų, nuo kurių priklauso rezultatas. Pirmiausia – varškė. Kuo ji sausesnė, tuo geriau. Jei varškė per drėgna, įdėkite šaukštą papildomų miltų arba šiek tiek manų kruopų – jos sugers perteklinę drėgmę ir suteiks purumo.

Miltus visada dėkite pamažu. Tešla turi būti minkšta, bet nelipti prie rankų. Per daug miltų padarys varškėtukus kietus, o per mažai – iširs virimo metu. Geriausia išmėginti su viena porcija ir pagal rezultatą pritaikyti kiekį.

Verdant svarbu neskubėti. Sudėkite varškėtukus tik į verdantį, bet ne kunkuliuojantį vandenį – taip jie neiširs. O kai iškyla į paviršių, užtenka vos minutės. Per ilgai virti nereikia – jie taps per minkšti ir praras formą.

Galiausiai, grietinės ir sviesto padažas. Nedėkite jo ant karštos kaitros – leiskite viskam susijungti švelniai, kad grietinė nesutrauktų. Galite pridėti truputį muskato ar krapų, jei norite kitokio aromato.

Varškėtukai su sviestu ir grietine dera beveik su viskuo

Šilti varškėtukai patys savaime jau yra skanūs, bet tinkami priedai gali juos paversti dar geresniais. Klasikinis variantas – užpilti lydytu sviestu ir grietine, tačiau galima pridėti ir šiek tiek saldumo. Pavyzdžiui, šaukštelis medaus ar uogienės suteikia švelnų kontrastą, o šviežios uogos prideda gaivumo.

Jei mėgstate sūresnius patiekalus, varškėtukus galima pabarstyti keptais svogūnais ar šiek tiek tarkuoto sūrio. Tokiu būdu jie primena mažus virtinius, bet su švelniu, naminiu skoniu. Puikiai dera ir su raugintomis daržovėmis ar šaukštu varškės – gaunasi visai kitoks, bet labai subalansuotas derinys.

Tie, kas rūpinasi mityba, gali varškėtukus kepti orkaitėje vietoj virimo – jie išlaikys formą, bus lengvesni, o skonis liks toks pat švelnus. Be to, šiek tiek riešutų ar sėklų ant viršaus suteiks malonų traškumą.

Pabaigai

Tokie receptai, kaip šis – niekada nenuvilia. Jis paprastasir visada sukelia šiltus prisiminimus. Nors receptas elementarus, būtent jo paprastumas ir yra tikro skonio paslaptis – keli produktai, šiek tiek laiko ir viskas.

Tokie varškėtukai tinka viskam: pusryčiams, vakarienei ar net desertui. Jie sotūs, švelnūs ir visada maloniai kvepiantys. O svarbiausia – tinka visai šeimai, nes vienodai patinka ir vaikams, ir suaugusiems.

Varškėtukai su sviestu ir grietine – tai tas atvejis, kai norisi dar vieno šaukšto. Nes čia nereikia nieko įmantraus – tik naminio jaukumo, trupučio sviesto ir gero apetito.

Populiariausi

Naujausi straipsniai

taip pat Skaitykite