back to top
ReceptaiŠiltos bulvių salotos su krapais ir jogurto padažu – sotu ir greita

Šiltos bulvių salotos su krapais ir jogurto padažu – sotu ir greita

Yra patiekalų, kurie iš pirmo žvilgsnio atrodo paprasti, bet kai paragauji – viskas stoja į savo vietas. Šiltos bulvių salotos su krapais ir lengvu jogurto padažu – būtent toks variantas. Minkštos bulvės, gaivus padažas ir krapų aromatas kuria tą nostalgišką jausmą, kai už lango ruduo, o virtuvėje tvyro šiluma.

Tai ne tos salotos, kurias valgai šaltas iš šaldytuvo. Šis receptas kitoks – bulvės patiekiamos dar šiltos, todėl visas skonis sušyla, prieskoniai atsiveria, o jogurtinis padažas tampa kremišku apvalkalu, jungiančiu viską į vieną harmoningą lėkštę.

Šiltos bulvių salotos:

Šiltos bulvių salotos tinka tiek kaip pagrindinis, tiek kaip garnyras prie žuvies ar vištienos. Jose nėra nieko sudėtingo, bet rezultatas – tarsi iš gero bistro meniu.

Ingredientai:

  • 6–7 vidutinio dydžio bulvės (geriausia – raudonos, tvirtos)
  • ½ raudono svogūno
  • Ryšulėlis krapų
  • 2 šaukštai graikiško jogurto
  • 1 šaukštas majonezo (nebūtina, galima keisti jogurtu)
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 1 arbatinis šaukštelis garstyčių
  • 1 arbatinis šaukštelis citrinos sulčių arba obuolių acto
  • Žiupsnelis druskos
  • Šviežiai malti pipirai

Gaminimo eiga:

  1. Bulvių paruošimas. Nuplauk bulves ir virk su lupenomis pasūdytame vandenyje apie 20 minučių, kol suminkštės, bet dar nesubyrės. Nusunk ir palik 5 minutes pravėsti – jos turi išlikti šiltos, kad sugertų padažo skonį.
  2. Padažo gaminimas. Mažame dubenėlyje sumaišyk jogurtą, majonezą, garstyčias, aliejų, citrinos sultis, druską ir pipirus. Padažas turi būti kremiškas, šiek tiek rūgštelės – ji suteikia gaivos.
  3. Daržovių paruošimas. Smulkiai supjaustyk svogūną, krapus. Jei nori daugiau tekstūros, galima įdėti kelias riekeles marinuoto agurko arba virtų kiaušinių griežinėlius.
  4. Sumaišymas. Nulupk šiltas bulves, supjaustyk stambesniais gabalėliais ir sudėk į dubenį. Užpilk padažu, suberk svogūną ir krapus, viską lengvai išmaišyk.
  5. Patiekimas. Patiek salotas dar šiltas – jos skaniausios būtent tokios, kai jogurtinis padažas susilieja su bulvių šiluma.

Papildomi patarimai

Jei nori dar intensyvesnio skonio, į padažą įmaišyk šaukštelį medaus – jis subalansuos garstyčių aštrumą. Veganams tiks variantas be majonezo, tik su augaliniu jogurtu ir lašu citrinos. Šios salotos labai gerai tinka ir kitą dieną – tik tada verta jas pašildyti garuose arba trumpai keptuvėje.

Šiltos bulvių salotos puikiai dera su šaltai rūkyta žuvimi ar kietu kiaušiniu. Jei liko keptų daržovių (pvz. morkų ar cukinijų) – jas taip pat galima įmaišyti.

Kodėl verta išbandyti

Šiltos bulvių salotos su krapais ir jogurto padažu – bulvės su žalumynais ir alyvuogėmis, patiektos moliniame inde.
Lengvos šiltos bulvių salotos su krapais ir jogurto padažu – natūralus, vasariškai gaivus skonis. Nuotrauka iš: shutterstock.com

Tokio tipo šiltos bulvių salotos turi ne tik skonio, bet ir emocijos. Kai šaukštas bulvės susimaišo su krapų aromatu ir jogurto gaiva, atsiranda tas paprastas, bet tikras komforto jausmas.

Daug kas įsivaizduoja bulvių salotas kaip riebų, majonezinį patiekalą, bet šis variantas – visai kitoks. Jis lengvas, bet sotus, šiek tiek gaivus, bet ne per rūgštus. Ir svarbiausia – iš tų produktų, kurie dažniausiai būna namuose.

Šį receptą galima keisti pagal sezoną. Pavasarį vietoj krapų naudok svogūnų laiškus ar petražoles, o rudenį įdėk šaukštelį garstyčių sėklų – jos suteiks papildomo traškumo.

Jei salotas nori paversti pagrindiniu patiekalu – pridėk gabalėlių karštai rūkytos lašišos arba virtų kiaušinių. Gali net užpilti šlakeliu aliejuje pakepintų svogūnų – jie duoda tą sodrų, šiek tiek salstelėjusį toną.

Pabaigai

Šiltos bulvių salotos su krapais ir jogurto padažu – tai tas maistas, kurio nereikia aiškinti. Paruoši iš to, ką turi, o skonis toks, kad net nepagalvoji apie ką kitą. Tai ne tik garnyras – tai prisiminimas iš tų vakarų, kai namuose kvepia virtais bulvėmis ir visi laukia, kol bus galima sėsti prie stalo.

Populiariausi

Naujausi straipsniai

taip pat Skaitykite