Apelsino žievelės dažnai keliauja į šiukšliadėžę, nors būtent jose slypi galinga nauda kūnui. Apelsino žievelių gėrimas veikia kaip natūralus valiklis iš vidaus – padeda iš organizmo pašalinti perteklinius riebalus, suaktyvina kraujotaką ir subalansuoja cukraus lygį kraujyje.
Gėrimo sudėtis paprasta – apelsino žievelė, česnakas ir imbieras. Kartu jie stiprina širdį, valo kraujagysles ir padeda kepenims lengviau apdoroti riebalus. Kūnas tampa lengvesnis, o energijos užtenka ilgam. Po kelių dienų galima pastebėti, kad virškinimas pagerėja, o galvoje atsiranda daugiau aiškumo.
Apelsino žievelių gėrimo nauda sveikatai
Gėrimas valo kraują, mažina blogojo cholesterolio kiekį ir padeda širdžiai dirbti lengviau. Sudėtyje esantys antioksidantai saugo ląsteles nuo senėjimo, o eteriniai aliejai iš apelsino žievelių ramina virškinimo sistemą ir suteikia gaivumo pojūtį.
Šis gėrimas ypač naudingas žmonėms, turintiems padidėjusį cukraus kiekį ar linkusiems į aukštą spaudimą. Jis gerina kraujotaką, valo kepenis, mažina uždegimus ir padeda palaikyti aiškesnį regėjimą. Kūnas gauna švarią energiją be dirbtinių priedų – viskas iš gamtos.
Apelsino žievelių gėrimo nauda sveikatai:
- Mažina cukraus kiekį kraujyje
- Valo kraujagysles nuo apnašų
- Stiprina širdies ir kepenų veiklą
- Padeda mažinti blogąjį cholesterolį
- Gerina kraujotaką ir deguonies patekimą į ląsteles
- Ramina virškinimo sistemą ir mažina pūtimą
- Stiprina imunitetą ir saugo nuo infekcijų
- Skatina odos švytėjimą ir gerina regėjimą
Kaip pasigaminti apelsino žievelių gėrimą
Apelsino žievelių gėrimas paruošiamas labai paprastai, o rezultatas pranoksta lūkesčius. Jo gamybai reikia vos kelių ingredientų, kurie namuose dažnai jau yra po ranka. Gėrimas turi švelnų, gaivų skonį su lengva imbiero šiluma – puikiai tinka tiek ryte, tiek vakare.
Reikės:
- 3 didelių apelsinų žievelių (tik išorinės dalies)
- 10 skiltelių nulupto česnako
- Maždaug 5 cm gabalėlio šviežio imbiero
- 1 litro vandens
- (nebūtina) šaukšto natūralaus medaus arba šlakelio apelsinų sulčių
Gaminimas
Apelsinus gerai nuplauk po šiltu vandeniu ir nulupk tik išorinę, oranžinę žievelės dalį – būtent joje yra daugiausia naudingų medžiagų ir natūralių aliejų.
Tada nulupk česnaką ir susmulkink jį stambiau. Imbierą supjaustyk plonais griežinėliais, kad virimo metu jis lengviau atiduotų savo veikliąsias medžiagas.
Visus ingredientus sudėk į vidutinio dydžio puodą, užpilk litru vandens ir virk apie 15 minučių ant vidutinės ugnies. Vanduo įgaus švelniai gelsvą atspalvį ir gaivų aromatą.
Nukėlus nuo kaitros, leisk skysčiui atvėsti, tada perkošk ir supilk į stiklinį indą ar butelį. Gėrimą laikyk šaldytuve, kad išsaugotum visas naudingas medžiagas.
Geriausia gerti vieną stiklinę ryte tuščiu skrandžiu – ji pažadina virškinimą ir suteikia energijos dienos pradžiai. Antroji stiklinė prieš miegą padeda kūnui apsivalyti nakties metu. Po kelių dienų galima pajusti, kad virškinimas tampa lengvesnis, cukraus svyravimai mažėja, o kūnas atrodo lengvesnis.
Apelsino žievelių gėrimas padeda mažinti svorį ir riebalų kaupimąsi

Kai cukraus lygis kraujyje stabilus, organizmas nustoja kaupti riebalus ir pradeda juos naudoti energijai. Būtent šis gėrimas padeda pasiekti tą balansą, nes jungia tris stipriai veikiančius ingredientus: apelsino žievelę, česnaką ir imbierą.
Apelsino žievelės skatina medžiagų apykaitą ir padeda kepenims greičiau apdoroti riebalus. Jose esantys flavonoidai veikia kaip natūralus riebalų degiklis, kuris padeda kūnui lengviau susidoroti su perteklinėmis kalorijomis. Be to, gėrimas mažina alkio jausmą – po jo tiesiog nebesinori saldumynų ar užkandžių.
Česnakas šiame gėrime skatina kraujotaką ir padeda geriau aprūpinti audinius deguonimi, todėl riebalų deginimo procesai tampa aktyvesni. Tuo tarpu imbieras šildo organizmą iš vidaus – tai pagreitina medžiagų apykaitą ir suteikia daugiau energijos judėti.
Kartu šie trys ingredientai veikia kaip natūralus kūno starteris. Po kelių dienų gėrimo vartojimo dažnas pastebi, kad pilvas atrodo plokštesnis, virškinimas lengvesnis, o energijos užtenka visai dienai. Tai paprastas būdas padėti kūnui dirbti efektyviau – be dietų, be streso, tik su gamtos pagalba.
Paprastas gėrimas, galintis pagerinti savijautą
Apelsino žievelių gėrimas yra vienas iš tų receptų, kurie atrodo paprasti, bet turi neįtikėtinai platų poveikį. Jis valo kraują, mažina cukraus ir cholesterolio kiekį, stiprina širdį bei kepenis, o kartu padeda kūnui atsikratyti perteklinių riebalų. Geriant šį mišinį kasdien, organizmas gauna natūralią pagalbą iš vidaus – be jokių dirbtinių priedų ar chemijos.
Po kelių dienų kūnas tampa lengvesnis, virškinimas geresnis, o oda – skaistesnė. Tai paprastas būdas sugrąžinti pusiausvyrą ir suteikti kūnui tai, ko jam trūko. Apelsino žievelė, česnakas ir imbieras – trys ingredientai, kurie kartu gali daugiau nei daugelis brangių papildų ar trumpalaikių dietų.
