back to top
ReceptaiDesertaiBandelės, kurios dingsta nuo stalo per 5 minutes

Bandelės, kurios dingsta nuo stalo per 5 minutes

Kartais norisi kažko paprasto, bet tokio gardaus, kad nė vienas šeimos narys neliktų abejingas. Šios mielinės bandelės būtent tokios – minkštos, purios, kvepiančios namais ir dingstančios nuo stalo dar neatvėsusios.

Didžiausias jų privalumas – nereikia jokių ypatingų produktų ar sudėtingų technikų. Viskas, ko prireiks, yra kasdienėje virtuvėje: pienas arba vanduo, šiek tiek cukraus, aliejaus, mielių ir miltų. O rezultatas – nuostabiai gardžios bandelės, kurios džiugins ir mažus, ir didelius.

Bandelių kepimas prasideda nuo paprastų produktų

Šios bandelės nereikalauja įmantrių ingredientų – viską tikrai rasite virtuvėje. Būtent tai ir daro receptą tokiu patogiu: paprasta, greita ir skanu.

Ingredientai

  • 1 stiklinė šilto pieno arba vandens
  • 2 valg. šaukštai cukraus
  • 3 valg. šaukštai aliejaus
  • 8 g sausų mielių (1 pakelis)
  • 3 stiklinės miltų
  • žiupsnelis druskos
  • sviestas (tepimui)
  • papildomas cukrus (pabarstymui)
  • šlakelis pieno (viršui patepti)

Tešlos paruošimas ir kildinimas

Pirmiausia pasiruoškite dubenį. Į šiltą pieną ar vandenį suberkite mieles, cukrų ir žiupsnelį druskos. Gerai išmaišykite ir palikite maždaug 10 minučių, kol mielės pradės veikti. Masė šiek tiek suputos – tai ženklas, kad viskas vyksta taip, kaip reikia.

Tada supilkite aliejų ir po truputį berkite miltus. Maišykite šaukštu arba minkykite rankomis, kol gausite minkštą, nelimpančią tešlą. Ją sudėkite į indą, uždenkite rankšluosčiu ir padėkite šiltai apie valandą, kad pakiltų.

Bandelių formavimas ir kepimas

Iškilusią tešlą padalykite į 12 vienodų dalių. Kiekvieną iškočiokite, patepkite sviestu, pabarstykite cukrumi ir susukite į ritinėlį. Tada sulenkite per pusę ir viduryje įpjaukite.

Bandelės dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Viršų patepkite pienu, užberkite cukraus ir kepkite 180 °C orkaitėje 15–20 minučių, kol gražiai paruduos.

Kaip bandelės iškepti dar gardesnes?

Jei norit, kad bandelės išeitų ne tik gražios, bet ir ypatingai skanios, svarbu keli nedideli triukai. Pavyzdžiui, vietoje paprasto cukraus galima naudoti rudąjį – jis suteiks malonų karamelinį prieskonį ir sodresnę spalvą. Jei mėgstate cinamoną, pabarstykite juo kartu su cukrumi – virtuvėje pasklis dar stipresnis jaukumo kvapas.

Taip pat verta paeksperimentuoti su įdarais. Vietoje sviesto ir cukraus galima dėti trupintų riešutų, aguonų ar net varškės. Tokiu būdu iš vienos tešlos gausite kelis skirtingus skonius, o ant stalo atrodys, lyg būtumėte kepę kelias rūšis bandelių.

Kaip laikyti ir pašildyti bandeles?

Dažniausiai šios bandelės dingsta dar neatvėsusios, bet jei liko keli gabalėliai – visai nesunku juos išlaikyti skanius ir kitą dieną. Svarbiausia neuždėti jų atvirai ant stalo, nes labai greitai pradės kietėti. Geriau sudėkite į maišelį ar sandarų indą – taip jos išliks minkštos.

Kai norisi šviežiai kepto skonio, bandeles galima trumpam pašildyti orkaitėje. Vos 3–5 minutės šiltoje orkaitėje ir jos vėl taps purios, su lengvai traškia plutele. Jei turite mikrobangų krosnelę, užtenka kelių sekundžių, bet prieš dedant verta įdėti šalia puodelį su vandeniu – taip bandelės neperdžius.

Kai kurie kepėjai mėgsta dar vieną gudrybę – prieš pašildant apipurkšti bandeles trupučiu vandens arba uždengti drėgnu rankšluostėliu. Tokiu būdu jos tampa lyg ką tik iš orkaitės ir vėl kvepia namais.

Minkštos bandelės pradžiugins kiekvieną

Minkštos bandelės su cukraus grūdeliais, išdėliotos ant dekoratyvinės lėkštės, atrodo kvapniai ir gardžiai.
Purios bandelės ant lėkštės. Nuotrauka: shutterstock.com

Šis receptas įrodo, kad gardumynai nebūtinai turi būti sudėtingi. Iš pačių paprasčiausių produktų galima iškepti minkštas bandeles, kurios kvepia jaukumu ir džiugina visą šeimą.

Didžiausia jų sėkmės paslaptis – puri tešla ir paprastas paruošimo būdas. Užtenka kelių žingsnių, trupučio kantrybės kildinant, ir jau po pusvalandžio virtuvė pakvimpa šviežiai kepta duona.

Tokios minkštos bandelės greitai tampa šeimos mėgstamiausiu kepiniu – dingsta nuo stalo akimirksniu ir visada sukelia norą išsikepti dar.

Populiariausi

Naujausi straipsniai

taip pat Skaitykite