back to top
ReceptaiDesertaiTortas pistacija–avietė: tobulas gaivos ir saldumo derinys

Tortas pistacija–avietė: tobulas gaivos ir saldumo derinys

Tortas pistacija–avietė dažnai vadinamas vienu iš tobuliausių desertų derinių. Pistacijų riešutų gilus skonis susilieja su aviečių gaiva, o rezultatas – lengvas, elegantiškas ir nepaprastai gardus tortas.

Tai desertas, kuris maloniai nustebina tiek šventės svečius, tiek artimuosius kasdienėje vakarienėje. Jis nėra per saldus, o vaisinis sluoksnis suteikia gaivumo, todėl kiekvienas kąsnis atrodo tarsi subalansuotas iki smulkmenų.

Sluoksnis po sluoksnio čia dera biskvitas, kremas, vaisių tyrė ir traškus pistacijų priedas, sukuriantis tikrą skonio harmoniją. Būtent ši kombinacija tortą paverčia ne tik desertu, bet ir nepamirštamu įspūdžiu.

Tortas pistacija–avietė: receptas

Šis tortas pistacija–avietė yra puikus gaivos ir saldumo balansas. Jį sudaro keli komponentai – biskvitas, kremas, aviečių sluoksnis ir traškis. Visi sluoksniai dera tarpusavyje, todėl galutinis rezultatas džiugina tiek skoniu, tiek vaizdu.

Biskvitui reikės:

  • 4 kiaušiniai
  • 200g cukraus
  • 150g miltų
  • 50g maltų pistacijų
  • 30g pistacijų pastos
  • 40g aliejaus
  • 1 a.š. kepimo miltelių

Kremui reikės:

  • 300g plakamosios grietinėlės
  • 250g kreminio sūrio
  • 200g pistacijų pastos
  • 150g cukraus pudros
  • 40g pistacijų likerio

Aviečių sluoksniui reikės:

  • 250g aviečių tyrės
  • 4 lapeliai želatinos

Pistacijų traškiui reikės:

  • 70g vaflių traškučių
  • 120g balto šokolado
  • 30g pistacijų pastos

Kaip pagaminti ir surinkti tortą pistacija–avietė

1. Pirmiausia paruoškite biskvitą. Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir plakite tol, kol ištirps visi cukraus kristalai. Įmaišykite pistacijų pastą ir aliejų, tuomet suberkite maltas pistacijas bei miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Masę atsargiai išmaišykite ir kepkite 170 °C orkaitėje apie 35 minutes.

2. Kremui išplakite grietinėlę su cukraus pudra, kol pradės standėti. Tada sudėkite kreminį sūrį, pistacijų pastą ir supilkite likerį. Viską dar kartą gerai išplakite, kad kremas būtų purus ir standus.

3. Aviečių sluoksniui paruoškite želatiną pagal gamintojo nurodymus. Aviečių tyrę šiek tiek pakaitinkite (tik neužvirkite), įmaišykite išbrinkusią želatiną, išmaišykite ir palikite atvėsti.

4. Pistacijų traškiui ištirpinkite baltąjį šokoladą virš garų, įmaišykite pistacijų pastą ir galiausiai sudėkite vaflių traškučius. Masę išmaišykite, kad viskas tolygiai pasiskirstytų.


Kai visi komponentai paruošti, galima pradėti surinkimą.

  • Atvėsusį biskvitą supjaustykite į keturias dalis, vieną jų pasilikite papuošimui.
  • Į formą dėkite pirmą biskvito lakštą ir sulaistykite aviečių sirupu.
  • Ant biskvito užtepkite pistacijų traškio sluoksnį.
  • Toliau paskleiskite dalį kremo.
  • Ant viršaus užpilkite aviečių tyrės sluoksnį.
  • Dėkite kitą biskvito lakštą, kremą ir dar vieną biskvitą su kremu.

Paruoštą tortą įdėkite į šaldytuvą bent 12 valandų, kad sluoksniai sustingtų ir skoniai susijungtų. Prieš patiekiant papuoškite likusiu biskvitu, sumaišytu su maltomis pistacijomis.

Šaltis padeda išlaikyti torto gaivumą

Tortas pistacija–avietė su pistacijų glaistu ir riešutų trupiniais – stilingas ir gardus pasirinkimas desertų mėgėjams.
Elegantiškas pistacijų tortas su kava. – Nuotrauka iš: shutterstock.com

Tortą patartina laikyti šaldytuve, nes jo sudėtyje yra grietinėlės ir aviečių sluoksnis su želatina. Optimaliausia temperatūra – apie +4 °C, tokiomis sąlygomis desertas išlieka šviežias 2–3 dienas.

Jeigu norisi iš anksto pasiruošti, galima užšaldyti atskirus komponentus, pavyzdžiui, biskvitą ar pistacijų traškį, o tortą surinkti tik prieš patiekiant. Taip skonis bus dar gaivesnis, o tekstūra – nepriekaištinga.

Prieš patiekiant verta tortą palaikyti kambario temperatūroje bent 15 minučių. Tada pistacijų kremas tampa švelnesnis, o aviečių sluoksnis atsiskleidžia ryškiau.

Atsiminkite

Tortas pistacija–avietė – tai desertas, kuriame susilieja gaiva, saldumas ir tekstūrų įvairovė. Pistacijų sodrumas, aviečių rūgštelė ir švelnus kremas sukuria tikrą skonio šventę.

Šis tortas ne tik atrodo įspūdingai, bet ir maloniai nustebina kiekvieną paragavusį. Puikus pasirinkimas tiek šventiniam stalui, tiek ypatingai progai, kai norisi nustebinti artimuosius išskirtiniu desertu.

Populiariausi

Naujausi straipsniai

taip pat Skaitykite