back to top
ReceptaiVirtų bulvių kukuliai su varške - vakarienė iš paprastų produktų

Virtų bulvių kukuliai su varške – vakarienė iš paprastų produktų

Virtų bulvių kukuliai su varške yra paprastas patiekalas, kurį galima paruošti greitai ir be didelių pastangų. Reikia tik kelių produktų, o rezultatas visada stabilus ir sotus.

Daugelis šį receptą gamina tada, kai lieka virtų bulvių arba norisi vakarienės be sudėtingų procesų. Kukuliai minkšti, švelnaus skonio, o visa masė susimaišo per kelias minutes.

Virtų bulvių kukulių su varške receptas

Šį patiekalą lengva paruošti, nes visi produktai natūraliai dera tarpusavyje. Masė susimaišo be didelių pastangų, o kukuliai iškepa greitai ir tolygiai.

Ingredientai:

  • 500\g varškės
  • 5 didesnės virtos bulvės (virti su lupena)
  • 1 kiaušinis
  • 2 šaukštai miltų
  • 1–2 šaukštai krakmolo
  • Druska pagal skonį

Nulupkite virtas bulves ir sutrinkite, kad neliktų stambių gabalėlių. Sumaišykite su varške, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos. Miltus ir krakmolą dėkite palaipsniui – tiek, kad gautųsi minkšta, bet laikanti forma masė.

Kai mišinys vientisas, formuokite kukulius rankomis. Jei masė limpa, rankas galima sudrėkinti vandeniu.

Užvirinkite didelį puodą pasūdyto vandens ir atsargiai sudėkite kukulius. Virkite apie 5 minutes – jie iškils į viršų, kai bus paruošti.

Ištraukus galima patiekti su grietine, lydytu sviestu ar mėgstamu padažu. Tokie kukuliai skanūs tiek karšti, tiek šiek tiek pravėsę.\

Greitas padažas kukuliams

Virtų bulvių kukuliai su varške patiekiami su švelniu grietinės padažu
Švelnus padažas suteikia kukuliams kremiškumo ir papildo skonį. Nuotrauka iš shutterstock.com

Kukuliai skaniausi su paprastu, kremišku padažu, kurį galima pasiruošti vos per kelias minutes. Tam nereikia sudėtingų ingredientų – viskas susimaišo tiesiai keptuvėje.

Įkaitinkite nedidelį gabalėlį sviesto, įdėkite šaukštą grietinės ir truputį vandens arba pieno, kad padažas būtų skystesnis. Įberkite druskos, šiek tiek pipirų ir išmaišykite, kol gausis vientisa, švelni tekstūra.

Jei norisi ryškesnio skonio, galima įberti kapotų krapų arba česnako granulų. Toks padažas puikiai apgaubia kukulius ir papildo jų švelnų skonį.

Patarimai, kad kukuliai būtų minkšti ir neišsileistų

Kad kukuliai išliktų minkšti ir virimo metu nesubyrėtų, svarbu keli paprasti, bet tikrai veiksmingi dalykai. Visa esmė slypi masės drėgnumo balanse ir švelniame virimo būde. Jei laikysitės šių principų, kukuliai bus purūs, lengvi ir tvirti tiek formuojant, tiek verdant.

Pirmiausia verta atkreipti dėmesį į varškę. Jei ji labai šlapia, masė taps klampi ir reikės daug miltų, o tai kietina kukulius. Geriausia rinktis sausesnę, grūdėtesnę varškę arba drėgną varškę tiesiog nuspausti.

Bulvių apdorojimas taip pat turi įtakos. Jei bulvės tik stambiai sutrintos, masėje lieka gumuliukų, kurie verda nevienodai. Sumalus mėsmale ar sutrynus itin smulkiai, kukuliai išlaiko taisyklingą formą ir geriau išlaiko drėgmę.

Virimo būdas yra trečias svarbus žingsnis. Kukulius reikia leisti į pasūdytą, lengvai burbuliuojantį vandenį. Per didelis virimas gali juos suplėšyti, todėl švelni ugnis visada saugiausia.

Jei masė limpa prie rankų, verta ją palikti kelioms minutėms pastovėti. Per tą laiką bulvės sugers drėgmę ir viskas taps daug paprasčiau.

Pabaigai

Virtų bulvių kukuliai su varške tinka tada, kai norisi sočios vakarienės iš paprastų produktų, o pats gaminimas turi būti be streso. Šis patiekalas leidžia lengvai panaudoti likusias bulves ir kartu gauti tikrai skanų rezultatą.

Tinkamai paruošta masė, švelnus virimas ir saikingas miltų kiekis padeda išlaikyti kukulių minkštumą. Tai vienas tų receptų, kuris greitai įsitvirtina virtuvėje ir dažnai kartojamas.

Populiariausi

Naujausi straipsniai

taip pat Skaitykite