back to top
ReceptaiMakaronai su tunu per 15 minučių – pietums ir vakarienei iš karto

Makaronai su tunu per 15 minučių – pietums ir vakarienei iš karto

Makaronai su tunu yra tas patiekalas, kurio nereikia ilgai planuoti – pora skardinių, keli daržovių gabalėliai ir jau po 15 minučių ant stalo garuoja sotus, šiltas maistas. Tinka tiek tada, kai reikia greitos vakarienės, tiek tada, kai norisi pasiruošti porciją ir kitai dienai.

Šis receptas patogus tuo, kad viskas vyksta vienu ritmu: kol verda makaronai, keptuvėje jau troškinasi daržovės ir pomidorai, o tunas tik laukia, kol bus įmaišytas. Patiekalas sotus, skanus ir be jokių gudrybių.

Makaronų su tunu receptas

Patiekalas paruošiamas greitai, o ingredientai tarpusavyje dera taip, kad gaunasi sotus ir aromatingas maistas tiek vakarui, tiek kitai dienai. Proporcijos skirtos keturioms porcijoms.

Ingredientai

  • 2 skardinės tuno
  • 2 paprikos
  • 1 svogūnas
  • 1 skardinė konservuotų pomidorų
  • Pjaustytos alyvuogės pagal norą
  • 250 g makaronų
  • Druska, pipirai, oregano
  • Šlakelis aliejaus

Gaminimo eiga

Patiekalas susiruošia greitai, todėl viską galima daryti iš karto: kol verda makaronai, keptuvėje jau ruošiasi padažas.

  1. Supjaustyk svogūną ir paprikas nedideliais gabalėliais.
  2. Užkaisk puodą su vandeniu ir dėk virti makaronus.
  3. Keptuvėje įkaitink šlakelį aliejaus, suberk svogūną ir kepk, kol suminkštės.
  4. Įdėk paprikas, pavirk kelias minutes, kad truputį suminkštėtų.
  5. Supilk konservuotus pomidorus ir įberk druskos, pipirų, oregano. Leisk pasitroškinti maišant.
  6. Įmaišyk tuną, o tada sudėk alyvuoges.
  7. Kai makaronai išvirs, nukošk ir sumaišyk su padažu keptuvėje arba dubenyje.

Patiek iš karto arba pasilik porciją kitai dienai. Skanaus!

Patiekalą galima dar labiau sustiprinti keliais priedais

Makaronai su tunu pomidorų padaže patiekti lėkštėje su česnakais ir daržovėmis fone
Sotus makaronų patiekalas su pomidorų padažu ir tunu. Nuotrauka iš: shutterstock.com

Makaronai su tunu patys savaime sotūs ir skoningi, tačiau keli papildomi akcentai gali pakelti skonį į visai kitą lygį. Čia tinka viskas, kas suteikia aromato, šviežumo arba šiek tiek tekstūros, bet neapsunkina patiekalo. Tai smulkios detalės, kurios leidžia pritaikyti receptą pagal nuotaiką.

Citrinos žievelė
Suteikia šviežumo ir pakelia tuno skonį, ypač jei norisi lengvesnio varianto.

Aitrioji paprika
Nedidelis kiekis suteikia šilumos, kuri gerai dera su pomidorų padažu.

Šviežios žolelės
Petražolės, bazilikas arba krapai suteikia daugiau aromato, ypač patiekiant ką tik paruoštą patiekalą.

Kapariukai
Lengvai sūrstelėję ir ryškūs, jie pakeičia alyvuoges arba papildo skonį dar aiškiau.

Česnako granulės arba skiltelė
Prideda gilesnio aromato, ypač jei naudojamas tunas savo sultyse.

Šlakelis baltojo vyno
Įpilus į daržoves troškinimo metu, padažas įgauna daugiau gylio ir švelnaus rūgštumo.

Tarkuotas kietasis sūris
Nedidelis kiekis ant viršaus suteikia kremiškumo ir sujungia visus skonius.

Sauja špinatų
Greitai suminkštėja padaže ir prideda maistingumo be jokio triukšmo.

Pabaigai keli naudingi patarimai

Makaronai su tunu gali būti ir labai paprasti, ir dar skanesni, jei pritaikai kelis smulkius triukus. Čia svarbiausia ne sudėtingumas, o balansas tarp daržovių, tuno ir pomidorų. Nedidelės detalės dažnai pakelia visą patiekalą, todėl verta jas žinoti.

Jei nori šiek tiek sodresnio skonio, rinkis tuną aliejuje. Jei norisi lengvesnio varianto, puikiai tinka tunas savo sultyse. Paprikas drąsiai keisk į cukiniją ar špinatus, o alyvuoges į kaparus. Tokie pakeitimai nekeičia esmės, tik prideda savo charakterio.

Patiekalas labai draugiškas maisto paruošimui iš anksto. Padažas ir makaronai kitą dieną išlieka skanūs, tik prieš valgant verta įdėti šlakelį vandens, kad atgytų tekstūra. Tai patiekalas, kurį galima pasidaryti greitai, o suvalgysi dar greičiau.

Populiariausi

Naujausi straipsniai

taip pat Skaitykite