back to top
PatarimaiCholesterolis nukrito nuo 10 iki 4 - pasidalino paprastu receptu

Cholesterolis nukrito nuo 10 iki 4 – pasidalino paprastu receptu

Kai kyla klausimas, kaip sumažinti cholesterolį, dažnai ieškoma sudėtingų schemų, nors sprendimas kartais slypi labai paprastuose dalykuose. Rezultatai, kuriuos žmonės pamato tyrimuose, neretai priverčia atkreipti dėmesį į kasdienius įpročius ir į tai, ką valgome.

Tarp pasidalintų patirčių aiškiai matyti viena tendencija – tam tikri maisto produktai ir papildai gali turėti kur kas didesnę įtaką, nei tikimasi iš pirmo žvilgsnio. Paprasta, prieinama ir nereikalaujanti didelių pokyčių praktika kartais padeda pasiekti net dviženklių skaičių kritimą.

Dažniausios priežastys, kodėl pakyla cholesterolis

Cholesterolio šuoliai dažnai nesusiję su viena priežastimi – labiau su kelių veiksnių deriniu. Žmogus gali jaustis visiškai normaliai, tačiau tyrimai rodo, kad kraujagyslėse situacija jau pradeda keistis. Suprasti pagrindinius rizikos veiksnius padeda aiškiau matyti, kaip sumažinti cholesterolį ir kokių įpročių verta peržiūrėti pirmiausia.


Vienas svarbiausių veiksnių – mityba, kurioje daug perdirbtų riebalų ir cukraus. Tokie produktai skatina blogojo cholesterolio kaupimąsi, o organizmas ilgainiui nebesugeba to suvaldyti. Prie to prisideda ir mažas ląstelienos kiekis, nes ji padeda natūraliai pašalinti cholesterolio perteklių.

Didelę įtaką turi ir judėjimo trūkumas. Kai kūnas per mažai dirba, lėtėja medžiagų apykaita, riebalai sudeginami lėčiau, o kraujagyslėse atsiranda palanki terpė apnašų formavimuisi. Net kasdienis greitas pasivaikščiojimas gali pakeisti situaciją į gerąją pusę.

Ne mažiau svarbūs ir hormonai. Kintant jų balansui, ypač su amžiumi, organizmas cholesterolį apdoroja kitaip. Kai kurie žmonės tai pastebi net tada, kai gyvenimo būdas iš esmės nesikeičia.

Galiausiai tam tikri vaistai, genetika ir stresas taip pat gali prisidėti prie aukštesnių rodiklių. Įvertinus šiuos veiksnius tampa aiškiau, kur slypi tikrosios priežastys ir ką verta koreguoti, norint stabilizuoti cholesterolio lygį.

Paprastas receptas, kuris padėjo sumažinti cholesterolį

Tarp pasidalintų patirčių išsiskiria labai paprastas derinys – česnakas ir žuvies taukai. Abu produktai žinomi dėl poveikio kraujagyslėms, tačiau kartu jie veikia dar stipriau. Nieko sudėtingo, o rezultatai gali būti ryškūs. Tai geras pavyzdys, kaip sumažinti cholesterolį be drastiškų pokyčių.

Žmonės dažniausiai įtraukia česnaką į kasdienį maistą – ne tablečių forma, o tiesiog į sriubas, troškinius, užkandžius. Žuvies taukai suteikia papildomą omega-3 riebalų rūgščių dozę, kuri padeda kepenims tvarkytis su cholesterolio apykaita.

Ingredientai

  • 2–3 česnako skiltelės per dieną
  • Žuvies taukai 1000mg (2 kartai per dieną)
  • Vanduo
  • Maistas, į kurį galima įmaišyti česnaką (sriuba, troškiniai, šaltiena ar kiti patiekalai)

Česnaką patogiausia įtraukti į įprastus patiekalus – taip lengviau išlaikyti kasdienį kiekį ir neatsiranda aštrumo pojūčio skrandyje. Du ar trys skiltelės per dieną yra kiekis, kurio pakanka, kad organizmas pajustų poveikį, bet nebūtų per daug agresyvus virškinimui.

Žuvies taukai vartojami atskirai, du kartus per dieną po 1000 mg. Omega-3 padeda mažinti uždegiminius procesus kraujagyslėse ir gerina riebalų apykaitą kepenyse. Šis derinys ima veikti per kelias savaites, o geriausi pokyčiai matomi atliekant pakartotinius tyrimus.

Reguliarumas čia svarbiausias – kai įprotis tampa dienos dalimi, poveikis kaupiasi, o rodikliai laboratorijoje pradeda keistis pastebimiau.

Poveikis ir nauda

Kaip sumažinti cholesterolį vartojant žuvies taukų kapsules kasdieniam palaikymui
Žuvies taukų kapsulės – patogi omega-3 forma kasdienai. Nuotrauka iš: shutterstock.com

Česnakas ir žuvies taukai papildo vienas kitą taip, kad poveikis kraujagyslėms tampa kur kas ryškesnis. Tai vienas iš aiškiausių pavyzdžių, kaip sumažinti cholesterolį natūralesniu keliu, be staigių pokyčių ar sudėtingų planų.

Česnake esantys junginiai gerina kraujotaką ir mažina oksidacinį stresą, todėl kraujagyslės reaguoja ramiau. Tuo metu žuvies taukai suteikia organizmui omega-3 riebalų rūgščių, kurios slopina uždegimus ir padeda kepenims tvarkytis su cholesterolio apykaita.

Kai šie du produktai tampa kasdienio maisto dalimi, poveikis kaupiasi greičiau, nei galima tikėtis. Tai leidžia pasiekti realų rezultatą be didelio vargo ir pamatyti pokyčius tyrimuose per pakankamai trumpą laiką.

Išvada

Česnako ir žuvies taukų derinys parodo, kad atsakymas, kaip sumažinti cholesterolį, kartais slypi labai paprastame kasdieniame pasirinkime. Šie du produktai veikia skirtingais mechanizmais, todėl jų poveikis susideda ir tampa aiškiai matomas tyrimuose.

Kai įprotis įsitvirtina, kūnas pradeda reaguoti pastoviau: lengviau tvarkosi riebalų apykaita, mažėja vidinis uždegimas, kraujagyslės dirba ramiau. Tai paprastas būdas, kuris nereikalauja griežtų dietų ar sudėtingų režimų, o rezultatai atsiranda nuosekliai ir pamažu.

Populiariausi

Naujausi straipsniai

taip pat Skaitykite