dsc09918Valio, pagaliau prasidėjo baklažanų sezonas. Šiuo metu, man asmeniškai, jie patys pačiausi. Tad ne tik parduotuvių lentynose jų galima įsigyti tikrai skanių ir už gerą kainą, tačiau ir pačioms gabiausioms daržininkėms jų pavyksta užsiauginti. Man, tiesa, dar toli gražu iki baklažanų auginimo, tačiau nuostabi mano anyta įvaldžiusi šį meną ir šį savaitgalį lauktuvių mums atvežė visą krūva šviežių, savo daržo gėrybių, tarp kurių – ir mano mėgstamieji baklažanai. Nieko nelaukusi, suskubau iš jų gaminti. Pirmasis patiekalas – skubantiems ir neturintiems laiko – makaronai.

REIKĖS:

pakuotės spagečių tipo makaronų;

 baklažano;

 nedidelės cukinijos;dsc09916

 svogūno;

kelių skiltelių česnako;

200 g kiaulienos faršo;

100 ml sultinio;

druskos;

pipirų;

aliejaus kepimui

GAMINIMAS:

  1. Makaronus dėkite virti (virkite tiek laiko, kiek nurodo instrukcija).
  2. Faršą pagardiname druska, pipirais, gerai išmaišome ir dedame kepti ant kaitrios ugnies (kad apskrustų).
  3. Į kitą keptuvę beriame smulkiai pjaustytą svogūną, pakepame, kol suminkštės, tuomet įspaudžiame česnaką, vos jis paskleidžia kvapą, mažiname kaitrą, beriame supjaustytą baklažaną ir cukiniją, uždedame ant keptuvės dangtį ir paliekame kokioms 10 minučių pasitroškinti.
  4. Atidengiame dangtį, pilame sultinį, mėsą ir viską dar 5 minutes patroškiname.
  5. Mėsos-baklažanų padažą sumaišome su makaronais. Skanaus!

dsc09913Linkime atsivalgyti sezono daržovių,

Lieknos Bitės