Sotūs, traškūs ir švelnaus sūrio skonio – šie varškės ir sūrio vafliai yra puikus pasirinkimas, kai norisi greitų, bet maistingų pusryčių. Jie iškepa vos per kelias minutes, o ingredientų tikriausiai jau turite savo šaldytuve. Tai puikus būdas paįvairinti rytinį meniu, nes šie vafliai tinka tiek su įvairiais padažais, tiek su daržovėmis ar net kiaušiniu ant viršaus.
Vaflių receptas
Skirtingai nuo saldžiųjų vaflių, ši versija skirta sūresniems skoniams mėgėjams. Varškė suteikia purumo, o fermentinis sūris – traškią plutelę ir intensyvų aromatą. Be to, naudodami liesą varškę, šie vafliai tampa lengvesni, tačiau išlieka sotūs. Jie puikiai tinka ir pietums ar kaip užkandis į darbą.
Ingredientai (4 vnt.)
- 100 g liesos varškės
- 2 kiaušiniai
- 40 g kvietinių miltų
- 40 g fermentinio sūrio (pvz., „Germantas“)
- Itališki žalumynai
- Žiupsnelis druskos, šviežiai maltų pipirų
- Česnakų granulės pagal skonį
- Smulkintų šviežių petražolių
Prieš pradedant gaminti, įsitikinkite, kad visi ingredientai yra kambario temperatūros – tai padės vafliams tolygiai iškepti ir išlikti puriems viduje, bet traškiems išorėje.
Gaminimo eiga
1. Į dubenį sudėkite varškę, įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite šakute ar rankiniu plaktuvu.
2. Suberkite miltus, pagardinkite itališkais žalumynais, druska, pipirais ir česnakų granulėmis.
3. Įtarkuokite fermentinį sūrį – jis ne tik praturtins skonį, bet ir padės vafliams gražiai apskrusti.
4. Viską gerai išmaišykite, kad gautumėte vientisą masę. Jei matote, kad tešla per tiršta, įpilkite šlakelį pieno ar vandens.
5. Vaflinę arba grilį įkaitinkite ir patepkite trupučiu sviesto ar aliejaus. Kepkite vaflius apie 4–5 minutes, kol gražiai paruduos.
Kai tik vafliai iškeps, išimkite juos ir leiskite šiek tiek atvėsti – taip jie taps dar traškesni.
Šie sūrūs vafliai itin universalūs. Juos galima valgyti vienus, tačiau puikiai dera ir su įvairiais pagardais: šaukšteliu graikiško jogurto, šviežiai pjaustytomis daržovėmis ar net avokado užtepėle. Jei norite dar sotesnio varianto, uždėkite ant viršaus kiaušinį „ant saulės“ arba šiek tiek rūkytos lašišos.
Be to, tai puikus būdas sunaudoti likusią varškę ar sūrį iš šaldytuvo. Kepdami galite improvizuoti – į tešlą įdėkite šiek tiek smulkintų alyvuogių, saulėje džiovintų pomidorų ar špinatų. Taip kiekvieną kartą turėsite vis kitokį skonį.
Naudingi patarimai

Jei norite dar traškesnių vaflių, įdėkite šaukštelį kukurūzų krakmolo – jis padės išgauti tą idealią plutelę. Kepdami stenkitės neperkrauti vaflinės, nes per stora tešlos porcija neleis jiems tolygiai iškepti. O jei neturite vaflinės, galite kepti ir keptuvėje – iškepkite mažus blynelius, jie bus ne mažiau gardūs.
Tokie vafliai puikiai tinka užšaldymui – tiesiog leiskite jiems visiškai atvėsti, sudėkite į sandarų maišelį ir užšaldykite. Prieš valgydami tiesiog pašildykite orkaitėje ar skrudintuvėje.
Šie varškės ir sūrio vafliai ne tik skanūs, bet ir labai praktiški. Juos galite ruošti iš anksto – ryte tiesiog pašildyti ir mėgautis kaip šiltu užkandžiu. Be to, jie lengvai pritaikomi įvairiems mitybos poreikiams: vietoje kvietinių miltų galima naudoti viso grūdo ar avižinius, o dalį sūrio pakeisti baltymingu varškės sūreliu. Rezultatas – toks pat skanus, bet dar maistingesnis patiekalas.
Išvada
Varškės ir sūrio vafliai – tai puikus įrodymas, kad skanus ir sotus maistas nebūtinai turi būti sudėtingas. Vos keli ingredientai, kelios minutės darbo, ir turite tobulą patiekalą, tinkantį tiek savaitgalio pusryčiams, tiek greitiems pietums. Šis receptas ne tik universalus, bet ir itin pritaikomas – galite keisti prieskonius, sūrį ar net pridėti daržovių, priklausomai nuo to, ką turite po ranka.
Tokie vafliai neabejotinai taps viena iš tų patiekalų idėjų, prie kurių vis grįšite, kai norėsite ką nors paprasto, šilto ir be galo gardaus.
