back to top
ReceptaiPikantiškas agurkų receptas žiemai - paruošite per kelias minutes

Pikantiškas agurkų receptas žiemai – paruošite per kelias minutes

Agurkų konservavimas žiemai ne visada turi būti sudėtingas ar reikalaujantis daug laiko. Pikantiškas agurkų receptas žiemai su sausomis garstyčiomis – tai puikus būdas pasiruošti aromatingų, traškių ir šiek tiek aštresnių agurkų atsargų vos per kelias minutes.

Šis receptas nereikalauja sterilizacijos, todėl procesas tampa itin paprastas, o galutinis rezultatas – gardus ir ilgai išliekantis. Sausos garstyčios, pipirų mišinys, krapai ir juodųjų serbentų lapai sukuria nepakartojamą skonį, o actas ir cukrus subalansuoja aštrumą su maloniu salstelėjimu.

Receptas žiemai, kurį verta išbandyti

Šis pikantiškas agurkų receptas žiemai tiks tiems, kurie mėgsta sodrų skonį ir nori greitai pasiruošti atsargų be didelių pastangų. Viskas vyksta paprastai – keli žingsniai, nedaug ingredientų ir jokių sudėtingų konservavimo procesų.

Ko reikės:

  • Agurkai
  • Krapų žiedynai
  • Juodųjų serbentų lapai
  • Česnako skiltelės
  • Keli lauro lapeliai
  • 2 v. š. garstyčių žirnelių
  • 1 a. š. pipirų žirnelių mišinio (juodi, balti, raudoni)

Marinatui:

  • 2l vandens
  • 200g cukraus
  • 2 v. š. druskos
  • 200ml acto

Paruošimas

Pirmiausia agurkus kruopščiai nuplaukite ir panardinkite į labai šaltą vandenį bent 1–2 valandoms. Tai padės išsaugoti jų traškumą net ir po ilgo laikymo žiemą.

Kol agurkai mirksta, pasiruoškite stiklainius – gerai juos išplaukite ir nusausinkite. Į dugną sudėkite krapų žiedynus, kelis juodųjų serbentų lapus ir po 3–4 česnako skilteles. Toks pagrindas suteiks agurkams ypatingą aromatą.

Agurkams nupjaukite abi galų dalis ir glaudžiai sudėkite į stiklainius. Užpilkite juos karštu vandeniu, palikite pastovėti 10–15 minučių. Po to vandenį nupilkite – jis mums nebereikalingas.

Tuo tarpu užvirinkite marinatą: į vandenį sudėkite lauro lapelius, pipirų mišinio ir garstyčių žirnelius, suberkite cukrų ir druską. Kai viskas ištirps, įpilkite acto ir trumpai užkaitinkite. Karštą marinatą užpilkite ant agurkų, sandariai užsukite stiklainius, apverskite ir palikite atvėsti. Kitą dieną jau galima pernešti į rūsį.

Patarimai, kad agurkai būtų tobulo skonio

Pikantiškas agurkų receptas žiemai – keli stiklainiai su traškiais marinuotais agurkais, svogūnais, pipirais ir garstyčių sėklomis.
Gardūs agurkai paruošti žiemai. Nuotrauka iš: shutterstock.com

Norint, kad pikantiškas agurkų receptas žiemai pavyktų nepriekaištingai, svarbu pasirinkti tinkamus agurkus. Geriausia rinktis jaunus, tvirtus ir mažesnius – jie išliks traškesni ir geriau prisigers marinato skonio.

Labai svarbus ir vandens, kuriuo užpilsite agurkus, temperatūros valdymas. Vanduo turi būti karštas, bet ne verdantis, kad agurkai „neišvirtų“. Tas pats galioja ir marinatui – užpilkite jį dar verdantį, kad stiklainiuose esančios daržovės greitai pasisavintų skonį.

Nepamirškite, kad laikymo sąlygos tiesiogiai veikia skonį. Stiklainius laikykite vėsioje ir tamsioje vietoje – geriausia rūsyje ar šaltame sandėliuke. Taip agurkai išliks puikūs iki pat pavasario, o jų skonis – intensyvus ir maloniai pikantiškas.

Pikantiško skonio paslaptis stiklainyje

Pikantiškas agurkų receptas žiemai – tai paprastas, bet itin patikimas būdas pasiruošti traškių ir aromatingų užkandžių visai žiemai. Šis metodas nereikalauja sudėtingos sterilizacijos, o rezultatas pradžiugins tiek jus, tiek svečius prie stalo.

Įtraukus sausas garstyčias, krapus ir prieskonius, agurkai įgauna išraiškingą skonį, kuris puikiai dera tiek prie mėsos, tiek prie vegetariškų patiekalų. Tad pasiruoškite kelis stiklainius – ir šaltuoju sezonu visada turėsite gardų, namuose pagamintą užkandį.

Populiariausi

Naujausi straipsniai

taip pat Skaitykite