Tunu įdaryti kiaušiniai – užkandis, kuris pavergia svečius nuo pirmo kąsnio. Nesvarbu, ar ruošiate vakarėlį, ar tiesiog norite kažko skanaus be vargo – šis receptas visada sulaukia dėmesio.
Jie atrodo kukliai, bet kiekviena puselė slepia kreminį, gaivų, subalansuotą skonį, kuris maloniai nustebina. Nereikia jokių sudėtingų žingsnių ar brangių ingredientų – viskas paprasta, bet efektyvu.
Šis patiekalas puikiai tinka ir tiems, kurie skaičiuoja kalorijas: tai sotus, maistingas, bet lengvas užkandis, kuriuo galima mėgautis be sąžinės graužaties.
Tunu įdaryti kiaušiniai – receptas
Kai norisi greito, bet įsimintino užkandžio, tunu įdaryti kiaušiniai tampa nepakeičiamu sprendimu. Jie ne tik lengvai paruošiami, bet ir atrodo šventiškai – tarsi mini desertai, tik pikantiški.
Skonis subalansuotas: sūrumas iš tuno, lengva rūgštelė iš citrinos ir šviežumas iš žalumynų. Puikus pasirinkimas vakarui su draugais ar net lengvai vakarienei.
Jums reikės:
- 1 skardinė tuno savo sultyse
- 10 virtų kiaušinių
- 50g šviežių žalumynų
- 2 arb. šaukšteliai citrinų sulčių
- Druskos ir prieskonių pagal skonį
Paruošimo eiga – žingsnis po žingsnio
- Išvirkite kiaušinius, nulupkite ir perpjaukite pusiau.
- Išimkite trynius, sutrinkite juos su tunu.
- Įmaišykite smulkintus žalumynus, citrinų sultis, druską, prieskonius.
- Įdarykite kiaušinių puseles paruoštu mišiniu.
- Laikykite šaldytuve arba patiekite iš karto.
Lengvi patiekalai
Mažos detalės, kurios keičia skonį
Jeigu norisi dar daugiau skonio – galima lengvai pažaisti su ingredientais. Vietoj vien tik žalumynų, įmaišykite šiek tiek smulkinto marinuoto agurkėlio ar raudono svogūno. Jie suteiks šiek tiek traškumo ir rūgštelės.
Kai kas į mišinį įdeda šaukštelį graikiško jogurto ar švelnaus majonezo – tai padaro tekstūrą dar kremiškesnę. O jeigu norisi lengvos aštrumo natos, tiks truputis garstyčių ar malto pipiro.
Tunu įdaryti kiaušiniai taip pat gali būti papuošti – pabarstykite džiovintais svogūnais, uždėkite kaparą ar alyvuogę. Tai paprasti akcentai, bet jie tikrai patraukia akį, ypač jei ruošiate stalui su svečiais.
Šie kiaušiniai tokie universalūs, kad kiekvienas kartas gali būti šiek tiek kitoks.
Kaip patiekti, kad atrodytų kaip restorane
Tunu įdaryti kiaušiniai ne tik skanūs, bet ir labai vizualūs. Juos lengva gražiai išdėlioti – todėl jie puikiai tinka ir paprastai vakarienei, ir šventiniam stalui.
Geriausias pasirinkimas – didelė plokščia lėkštė ar serviravimo lenta. Galite išdėlioti puseles ratu, palikdami centre vietos šviežioms žolelėms ar mažam dubenėliui su citrinos skiltelėmis.
Jei norite modernesnio pateikimo, galima naudoti nedideles užkandžių lėkšteles arba net patiekti kiekvienam asmeniui po kelias puseles – tai ypač patogu vakarėliuose.
Nepamirškite – šis užkandis mėgsta vėsą. Jei patiekiate vasarą ar lauke, geriausia juos laikyti šaldytuve iki pat paskutinės minutės. Taip jie išliks gaivūs ir maloniai kremiški.
Paprasta, skanu ir visada pavyksta
Tunu įdaryti kiaušiniai – tai tas užkandis, kuris niekada nenuvilia. Jie nereikalauja nei daug pastangų, nei ypatingų produktų, bet visada sulaukia pagyrų ir ištuštėja pirmieji nuo stalo.
Toks patiekalas tinka viskam – nuo jaukaus vakaro iki šventinio stalo. O jei norisi paįvairinti – eksperimentuokite su įdaro sudėtimi ar pateikimu. Svarbiausia – paprastumas ir geras skonis.