back to top
ReceptaiLengvi patiekalaiLiko ryžių? Iš jų paruošite šiuos sočius pietus per 10 minučių

Liko ryžių? Iš jų paruošite šiuos sočius pietus per 10 minučių

Ne paslaptis, jog ryžiai dažnai lieka po vakarienės ar pietų. Ir nors daugelis linkę tokius likučius tiesiog išmesti, gudresni žmonės žino – pietūs iš ryžių likučių gali būti ne tik taupūs, bet ir skanūs bei sotūs.

Viskas, ko reikia, – trupučio kūrybiškumo ir vos 10 minučių jūsų laiko.

Ryžių likučiai yra puiki bazė naujam patiekalui. Jie ne tik greitai paruošiami, bet ir puikiai sugeria prieskonius bei kitus ingredientus.

O svarbiausia – tai paprastas būdas sumažinti maisto švaistymą.

Kodėl verta išnaudoti ryžių likučius?

Neretai ryžių patiekalų gaminame per daug – galbūt vakarienei virėte jų kiek daugiau, o gal tiesiog nesugebėjote tiksliai apskaičiuoti kiekio.

Tokie likučiai gali tapti puikia proga improvizuoti virtuvėje.

Pietūs iš ryžių likučių turi ir kitų privalumų:

  • Greitis: jau išvirti ryžiai ženkliai sutrumpina gaminimo laiką.
  • Taupumas: naudojami produktai, kuriuos dažnai turite šaldytuve.
  • Sveikumas: galite rinktis šviežias daržoves ir kitus naudingus ingredientus.

Paprastas receptas per 10 minučių

Štai vienas iš paprasčiausių receptų, kuris idealiai tinka pietums, kai skubate arba tiesiog norite greito, sotaus maisto.

Jums reikės:

  • 2 puodelių virtų ryžių (geriausia – atvėsusių);
  • 2 kiaušinių;
  • 1 mažo svogūno;
  • 1 morkos;
  • ½ puodelio žirnelių (gali būti šaldyti);
  • 2 šaukštų sojų padažo;
  • 1 šaukšto aliejaus;
  • Žiupsnelio druskos ir pipirų.

Gaminimas:

  1. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi.
  2. Suberkite smulkintą svogūną ir kepinkite, kol suminkštės.
  3. Sudėkite tarkuotą morką bei žirnelius, kepinkite dar kelias minutes.
  4. Įmuškite kiaušinius, išmaišykite juos keptuvėje, kad iškeptų kaip plakta kiaušinienė.
  5. Sudėkite ryžius, pagardinkite sojų padažu, druska ir pipirais.
  6. Viską gerai išmaišykite ir kepkite dar kelias minutes, kol visi ingredientai susijungs.

Vos per 10 minučių ant stalo garuos sotūs, šilti pietūs iš ryžių likučių.

Ką dar galima pridėti?

Kepti ryžiai su kiaušiniais, paprikomis ir svogūnais medinėje lėkštėje – paprasti pietūs iš ryžių likučių.
Pietūs iš ryžių likučių – skanus ir paprastas patiekalas, kuris paruošiamas vos per kelias minutes. Nuotrauka: shutterstock.com

Šis receptas labai lankstus – galite naudoti tai, ką turite šaldytuve:

  • Paprikas, cukinijas ar brokolius – puikiai tinka pridėti daugiau daržovių.
  • Vištieną, kumpį ar tofu – jei norisi daugiau baltymų.
  • Sezamų sėklas ar svogūnų laiškus – pabaigai, dėl papildomo skonio.

Svarbiausia – drąsiai derinti skonius ir neprisirišti prie griežtų taisyklių.

Nauda ne tik skrandžiui, bet ir piniginei

Tokie pietūs iš ryžių likučių – ne tik greitas sprendimas, bet ir būdas sumažinti maisto švaistymą.

Užtenka vos kelių minučių ir turite skanų, maistingą patiekalą, kuris dažnai nustebina net labiau nei ką tik gamintas maistas.

Be to, tai puikus sprendimas tiems, kurie nori valgyti namuose dažniau, bet nenori praleisti valandų virtuvėje.

Išvada: paprastumas visada veikia

Maisto likučiai nebūtinai turi keliauti į šiukšlių dėžę. Tinkamai panaudoti jie tampa nauju, skaniu ir greitu patiekalu.

Pietūs iš ryžių likučių – tai ne tik protingas, bet ir labai skanus sprendimas, kuris leidžia mėgautis maistu be jokio streso.

Kitą kartą, kai liks ryžių, jau žinosite – skanūs pietūs gali būti vos kelių minučių atstumu!

Populiariausi

Naujausi straipsniai

taip pat Skaitykite