back to top
ReceptaiLengvi patiekalaiAvižinė košė kitaip – desertas, kurio prašo net vaikai

Avižinė košė kitaip – desertas, kurio prašo net vaikai

Galbūt jau esate pamiršę, kada paskutinį kartą valgėte avižinę košę su malonumu. O gal kas rytą verčiate vaikus „įveikti“ ją dėl sveikatos? Tuomet verta išbandyti visai kitą versiją – avižinę košę su bananais ir kakava.

Tai ne tik maistingas, bet ir saldus desertas, kurio vaikai paprašo patys.

Ir svarbiausia – be pridėtinio cukraus, be jokių sudėtingų ingredientų, tik natūralus skonis ir šiltas, šokoladinis komfortas.

Tokia košė puikiai tinka ne tik pusryčiams – ji gali tapti ir sveiku užkandžiu, net vakariniu desertu vietoj saldainių.

O paruošti ją paprasta, net jei ryte turite vos 10 minučių. Pažiūrėkime, kas slypi šioje paprastoje, bet nustebinančioje versijoje.

Receptas: avižinė košė su bananais ir kakava

Ši košė gimsta iš trijų paprastų dalykų – avižų, banano ir kakavos. Rezultatas – tiršta, šiek tiek šokoladinė, natūraliai saldi masė, kuri savo tekstūra primena net pudingą.

Ir visa tai – be pridėtinio cukraus, be glitimo ir be jokio sunkumo skrandžiui.

Jums reikės:

  • 1/2 puodelio avižinių dribsnių
  • 1 prinokusio banano
  • 1 šaukštelio kakavos (geriausia – be cukraus)
  • 1 puodelio augalinio ar karvės pieno (tiks ir vanduo, jei norisi lengvesnio varianto)
  • žiupsnelio cinamono
  • žiupsnelio druskos (pagerina skonį)

Gaminimas:

  1. Į puodą suberkite avižas, užpilkite pienu ar vandeniu, dėkite kakavą, cinamoną, druską.
  2. Kaitinkite ant vidutinės ugnies, maišydami, kol košė sutirštės (apie 5–7 min.).
  3. Banano pusę sutrinkite šakute ir įmaišykite į karštą košę – jis ne tik saldina, bet ir suteikia kremiškumo.
  4. Likusią banano pusę supjaustykite griežinėliais ir uždėkite ant viršaus prieš patiekdami.

Šiltoje versijoje ši košė skleidžia šokolado kvapą ir jaukumą – net vaikai ima klausinėti, ar tai tikrai pusryčiai, o ne desertas.

Norisi dar šiek tiek daugiau? Apibarstykite šaukšteliu riešutų sviesto, trintais avietėmis ar trupučiu tarkuoto juodojo šokolado.

Kaip dar galima paįvairinti šią košę?

Kremiška avižinė košė su kakava ir tirpintu juoduoju šokoladu – desertinė pusryčių versija
Jei norisi dar šiek tiek daugiau – pabarstykite košę juodojo šokolado gabalėliais ar šaukšteliu riešutų sviesto. Nuotrauka: shutterstock.com

Vienas didžiausių šio recepto privalumų – lankstumas. Kiekvienas gali pritaikyti jį pagal tai, ką turi šaldytuve, ar kokį skonį tądien norisi pajusti.

Norite daugiau energijos? Įberkite šaukštą chia sėklų ar kanapių baltymų. Ieškote gaivesnio varianto? Įmaišykite kelias trintas braškes ar šaukštą obuolių tyrės.

Vasarą košę galima virti iš vakaro ir laikyti šaldytuve – tada ji tampa atvėsusiu, kremišku desertu be jokių pastangų ryte.

Žiemą – galima naudoti šiltą augalinį pieną su šlakeliu vanilės ekstrakto ir šaukšteliu kokoso aliejaus. Tokia versija suteiks daugiau sotumo ir primins net šokoladinį kremą.

Vaikams ypač patinka, kai viršų papuošia šaukštelis riešutų sviesto ar keli trupinti sausainiai – kartais to pakanka, kad įprastas rytas taptų švente.

O jeigu gaminate sau – nepabijokite druskos žiupsnelio ir kokybiškos kakavos.

Būtent tokie mažučiai akcentai dažnai lemia, ar košė bus tiesiog valgoma, ar tikrai skani.

Išvada: paprasta košė, kuri džiugina kaip desertas

Avižinė košė su bananais ir kakava – tai puikus pavyzdys, kaip iš pačių paprasčiausių produktų galima sukurti sveiką, gardų ir visai šeimai tinkantį patiekalą.

Ji švelni, saldi, soti, o svarbiausia – natūrali. Tokie pusryčiai ar vakaro desertas tampa ne tik įpročiu, bet ir malonumu, prie kurio norisi grįžti.

Kai vaikai prašo „dar“, o jūs žinote, kad patiekale nėra nė lašelio pridėtinio cukraus – tai tikras laimėjimas virtuvėje.

Kartais viskas, ko reikia – tai žiupsnelis kakavos ir šiltas banano saldumas.

Populiariausi

Naujausi straipsniai

taip pat Skaitykite