Jei ieškote greito, skanaus ir sveikesnio deserto, varškės desertas indeliuose taps jūsų nauju mėgstamiausiu atradimu! Vos keturi pagrindiniai ingredientai, jokio kepimo ir vos 10 minučių pasiruošimo – skamba kaip svajonė, tiesa? Šis desertas ne tik kreminis ir švelnus, bet ir leidžia laisvai žaisti su skoniais: nuo šviežių vaisių iki šokolado variacijų. Puikus pasirinkimas tiek kasdieniam pasilepinimui, tiek svečiams nustebinti.
Varškės desertas indeliuose: ingredientai
Norint paruošti varškės desertą indeliuose, prireiks tik kelių paprastų produktų, kuriuos greičiausiai jau turite namuose:
Kreminė varškės masė:
- 250 g varškės (geriausia rinktis desertinę, vientisą varškę arba ją papildomai sutrinti)
- 250 g natūralaus graikiško jogurto (be priedų)
- 60 ml klevų sirupo (apie 4 šaukštai)
- 2 arbatiniai šaukšteliai vanilės pupelių pastos arba vanilės ekstrakto
Sausainių pagrindas:
- 5 vnt. pilno grūdo sausainių (apie 70 g), smulkiai sutrinti
Papuošimui:
- Šviežių vaisių ar uogų pagal skonį
Šokoladinė versija (jei norite):
- 1–2 arbatiniai šaukšteliai kakavos miltelių (vienam indeliui, priklausomai nuo norimo intensyvumo)
- 1 arbatinis šaukštelis klevų sirupo (papildomai, jei norite saldžiau)
- Šokolado drožlės papuošimui
Šie ingredientai leis pagaminti apie 7 mažus (apie 120 ml talpos) desertinius indelius.
Kaip pagaminti varškės desertą indeliuose
- Paruoškite varškės kremą:
Į trintuvą arba virtuvinį kombainą sudėkite varškę, graikišką jogurtą, klevų sirupą ir vanilę. Plakite, kol masė taps visiškai glotni ir kreminė. Geriausiam rezultatui pasiekti naudokite galingą smulkintuvą arba rankinį trintuvą. - Sutrinkite sausainius:
Įdėkite sausainius į maišelį su užsegimu ir rankomis arba kočėlu sutrinkite iki smulkių trupinių. Jei norite, galite naudoti ir virtuvinį kombainą, bet atsargiai – nereikia paversti miltais, pakaks smulkių trupinių. - Sudėkite viską į indelį:
Į kiekvieną indelį dėkite apie 1,5 šaukšto sausainių trupinių. Ant jų atsargiai paskirstykite apie 1/4 puodelio (apie 60 ml) paruošto varškės kremo. Galiausiai papuoškite šviežiomis uogomis ar mėgstamais vaisiais. - Šokoladinė versija:
Jei norite šokoladinio skonio, dalį varškės kremo atskirkite į dubenėlį, įmaišykite 1–2 arbatinius šaukštelius kakavos miltelių ir, jei reikia, papildomai pasaldinkite klevų sirupu. Surinkite indelius taip pat, o viršų papuoškite šokolado drožlėmis.
Štai ir viskas – varškės desertas paruoštas!
Patarimai, kad desertas būtų tobulo skonio
Naudokite desertinę varškę:
Kad desertas būtų ypatingai glotnus, rinkitės kuo smulkesnės konsistencijos varškę. Jei varškė grūdėta, prieš plakdami papildomai ją sutrinkite.
Gerai sutrinkite masę:
Kuo geriau suplaksite varškės ir jogurto masę, tuo švelnesnė bus tekstūra. Nepalikite gabaliukų – trintuvas ar maisto kombainas čia labai svarbus.
Neapsiribokite tik uogomis:
Norite paįvairinti? Ant viršaus dėkite karamelės užpilą, riešutų sviestą, trintą moliūgą, granolą ar net trupintą juodąjį šokoladą.
Rinkitės mažus indelius:
Apie 120 ml stikliniai ar plastmasiniai indeliai – idealus pasirinkimas vienai porcijai. Taip lengviau kontroliuoti porcijų dydį ir viskas atrodo estetiškai.
Palaikykite šaldytuve:
Šis varškės desertas indeliuose puikiai išsilaiko iki 6 dienų šaldytuve. Tad drąsiai galite pasigaminti iš anksto visai savaitei!
Kaip patiekti ir laikyti varškės desertą indeliuose
Patiekimas:
Varškės desertas indeliuose skaniausias gerai atšaldytas. Prieš patiekiant, galite dar kartą papuošti šviežiomis uogomis, pabarstyti trupintais riešutais arba lengvai apšlakstyti klevų sirupu. Norite ypatingo varianto? Ant viršaus užpilkite šaukštelį riešutų sviesto ar užtarkuokite šiek tiek juodojo šokolado.
Laikymas:
Desertus laikykite sandariai uždarytuose indeliuose šaldytuve. Taip jie išliks švieži ir gardūs iki 5–6 dienų. Jei planuojate laikyti ilgiau, rekomenduoju vaisius ar uogas dėti tik prieš pat patiekimą – taip išvengsite perteklinės drėgmės ir skysčio susidarymo.
Šie desertai puikiai tinka tiek savaitgalio pasilepinimui, tiek kasdieniam saldėsiui be jokio sąžinės graužimo!
Varškės desertas indeliuose džiugina švelniu, kreminiu skoniu, kuris primena lengvą sūrio pyragą. Varškės ir graikiško jogurto derinys suteikia subtilų rūgštumo atspalvį, o klevų sirupas prideda malonaus, natūralaus saldumo. Tekstūra – švelni ir lengva, šiek tiek puri, todėl desertas atrodo lengvai tirpstantis burnoje.
Šis desertas nėra tirštas kaip keptas sūrio pyragas – priešingai, jis gaivus, lengvas ir puikiai tinka norint kažko saldaus, bet neapsunkinančio.
Jei ieškote skanaus, greito ir sveikesnio pasirinkimo – šis varškės desertas indeliuose yra tai, ką tikrai verta išbandyti. Lengvai pritaikomas pagal jūsų skonį, greitai paruošiamas ir tobulai tinka tiek vasaros dienoms, tiek šventiniam stalui.