back to top
ReceptaiDesertaiKruasanai iš sluoksniuotos tešlos su uogomis - pasakiškai skanūs

Kruasanai iš sluoksniuotos tešlos su uogomis – pasakiškai skanūs

Kai namuose norisi kažko ypatingo, bet laiko mažai – šie paprasti kruasanai iš sluoksniuotos tešlos tampa tikru išsigelbėjimu. Jie ne tik atrodo kaip iš kepyklėlės, bet ir skleidžia tą nepakartojamą sviestinį aromatą, kuris pripildo namus jaukumo. Puikus būdas panaudoti šaldytas uogas, o rezultatas – minkšti viduje, traškūs išorėje, su saldžiarūgšte įdaro nata, kuri tiesiog tirpsta burnoje.

Kruasanų receptas

Kruasanų kepimas turi kažką magiško. Kol jie auga orkaitėje, virtuvėje pasklinda švelnus sviesto ir šiltų uogų aromatas, kuris primena ramų rytą be skubėjimo.

Net jei kepate juos pirmą kartą, pajusite tą malonų pasididžiavimą – savo rankomis sukurtą jaukumą. Ir kas žino, gal šie paprasti kruasanai iš sluoksniuotos tešlos taps jūsų savaitgalio tradicija?

Ingredientai

  • 140 g šaldytų uogų (tinka avietės, braškės, mėlynės ar mišrainė)
  • 70 g cukraus
  • 1½ valg. šaukšto kukurūzų krakmolo
  • 1 valg. šaukštas vandens
  • 500 g sluoksniuotos tešlos (atšildytos)
  • 1 kiaušinis
  • ½ valg. šaukšto pieno

Gaminimo instrukcija

1. Pirmiausia pasiruoškite įdarą – tai šio recepto siela. Į mažą puodą suberkite šaldytas uogas, cukrų, krakmolą ir šaukštą vandens. Maišykite, kol viskas susijungs į vienalytę masę.

2. Puodą dėkite ant stiprios ugnies ir kaitinkite, kol masė užvirs. Kai pamatysite pirmuosius burbuliukus, ugnį sumažinkite ir virkite dar kelias minutes, kol įdaras sutirštės. Kvapas šiuo metu – tiesiog nepakartojamas.

3. Kai įdaras bus paruoštas, leiskite jam visiškai atvėsti. Galite jį perkelti į dubenėlį ir trumpam įdėti į šaldytuvą – taip jis sustings ir bus lengviau tepti ant tešlos.

Tešla – sėkmės pagrindas

Sluoksniuotą tešlą atitirpinkite iš anksto, kad ji būtų elastinga ir lengvai formuojama. Pabarstykite stalviršį trupučiu miltų ir iškočiokite tešlą į ploną lakštą. Ant viso paviršiaus tolygiai paskleiskite atvėsusį uogų įdarą – ne per storai, kad vyniojant jis neišbėgtų.

Tada tešlą supjaustykite į ilgus siaurus trikampius. Pradėkite vynioti nuo platesnės kraštinės link viršūnės – kiekvienas judesys turėtų būti lengvas, bet tvirtas. Taip formuosis gražūs sluoksniai, kurie išsipūs kepant orkaitėje.

Paruošimas kepimui

Kruasanus sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, palikdami tarpus, kad kepant jie turėtų vietos išsiplėsti. Kiaušinį suplakite su pienu – tai suteiks paviršiui gražų auksinį atspalvį. Norite dar daugiau blizgesio? Įplakite žiupsnelį cukraus – jis suteiks lengvą karamelinį efektą.

Kiekvieną kruasaną patepkite kiaušinio mišiniu ir pašaukite į įkaitintą orkaitę – 220 °C temperatūroje kepkite apie 20–25 minutes. Stebėkite, kad viršus gražiai apskrustų, bet neperdegtų.


Kvapas, kuris pažadina visus

Šviežiai iškepti kruasanai su uogiene, pabarstyti cukraus pudra ir patiekti ant baltos lentos su šaukštu uogienės.
Sviestiniai kruasanai su uogiene – paprasta, bet nepaprastai gardu. Nuotrauka iš:shutterstock.com

Vos tik atidarysite orkaitę, namus užpildys švelnus sviesto ir keptų uogų aromatas. Leiskite kruasanams bent kelias minutes atvėsti – per tą laiką įdaras sustings, o paviršius taps dar traškesnis.

Kruasanai skaniausi dar šilti – su šaukštu graikiško jogurto, trupučiu cukraus pudros ar šlakeliu medaus. Jei norite juos pasilikti kitam rytui, laikykite sandariame inde, o prieš patiekdami trumpai pašildykite orkaitėje – vėl atgims lyg ką tik iškepti.

Keli naudingi patarimai

  • Jei uogos labai sultingos, įdėkite truputį daugiau krakmolo – taip įdaras geriau sutirštės.
  • Norite šventiškesnio varianto? Į uogų masę įlašinkite lašelį vanilės ekstrakto arba žiupsnelį cinamono.
  • Šį receptą galite lengvai pritaikyti ir saldžiam sūrio, obuolių ar šokolado įdarui – bazė ta pati, o skonis kaskart naujas.

Pabaigai

Šie paprasti kruasanai iš sluoksniuotos tešlos – puikus įrodymas, kad gardumynams nereikia sudėtingų receptų. Tereikia kelių ingredientų, trupučio laiko ir gero nusiteikimo. Tokie kruasanai puikiai tiks savaitgalio rytams, popietės arbatai ar net mažai šventei namuose. Jie gražiai atrodo, puikiai kvepia ir tiesiog džiugina.

Populiariausi

Naujausi straipsniai

taip pat Skaitykite