back to top
ReceptaiDesertaiMorkų keksiukai su baltuoju šokoladu – minkštas desertas, kuris tirpsta burnoje

Morkų keksiukai su baltuoju šokoladu – minkštas desertas, kuris tirpsta burnoje

Kai norisi kažko švelnaus, bet ne per saldaus, šie morkų keksiukai su baltuoju šokoladu yra tiesiog tobulas pasirinkimas. Jie minkšti, aromatingi, su subtilia prieskonių nata ir švelniu šokolado kremu, kuris tiesiog tirpsta burnoje. Kvapas, sklindantis iš orkaitės, primena jaukų rudens rytą, kai už lango tyliai lyja, o namie kvepia cinamonu ir šiluma.

Tai desertas, kuris sujungia klasikinį morkų pyrago skonį su švelniu, kreminiu baltuoju šokoladu. Nors atrodo prabangiai, šie keksiukai pagaminami labai paprastai – vos per valandą. Jie puikiai tinka savaitgalio popietei, arbatos pertraukai ar net šventiniam stalui, kai norisi kažko jaukaus, bet ne per sunkaus.

Morkų keksiukų receptas

Šie morkų keksiukai su baltuoju šokoladu yra ne tik skanūs, bet ir labai universalūs. Juos galima kepti tiek su riešutais, tiek be jų, o baltasis šokoladas puikiai subalansuoja morkų ir prieskonių skonį.
Keksiukai išlieka minkšti net ir kitą dieną – tereikia juos laikyti sandariame inde.

Dar vienas pliusas – tai puikus būdas sunaudoti kelias morkas, kurios dažnai lieka šaldytuve. Be to, šis desertas tiks net tiems, kurie šiaip nemėgsta morkų – jos čia beveik nesijaučia, bet suteikia kepiniui drėgnumo ir švelnumo.

Ingredientai (12 keksiukų)

Keksiukams:

  • 2 didelės morkos (apie 200 g), smulkiai tarkuotos
  • ½ stiklinės aliejaus (geriausia neutralaus skonio)
  • 2 kiaušiniai
  • ⅓ stiklinės cukraus
  • ¼ stiklinės rudojo cukraus
  • 1 a. š. vanilinio cukraus
  • 1 ½ stiklinės miltų
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • ½ a. š. sodos
  • 1 a. š. cinamono
  • Žiupsnelis druskos
  • ½ stiklinės smulkintų graikinių riešutų (nebūtina)
  • ½ stiklinės susmulkinto konservuoto ananaso (nebūtina, bet suteikia drėgnumo)

Kremui:

  • 100 g baltojo šokolado
  • 200 g kreminės varškės arba maskarponės
  • 100 g sviesto (kambario temperatūros)
  • 2 v. š. cukraus miltelių
  • Keli lašai vanilės ekstrakto

Kaip paruošti keksiukus

1. Įkaitink orkaitę iki 180 °C ir paruošk keksiukų formeles – išklok jas popieriniais įdėklais.

2. Dubenyje suplak kiaušinius su abiejų rūšių cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol masė taps puri ir šviesi.

3. Supilk aliejų, išmaišyk, tada sudėk tarkuotas morkas ir, jei nori, ananasus.

4. Atskirame inde sumaišyk miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną ir žiupsnelį druskos.

5. Sausus ingredientus po truputį įmaišyk į skystą tešlą. Galiausiai suberk riešutus.

6. Tešlą paskirstyk formelėse, palikdama šiek tiek vietos pakilimui.

7. Kepk apie 20–25 minutes, kol keksiukai taps auksiniai. Patikrink pagaliuku – jis turi būti sausas.

8. Leisk atvėsti ant grotelių, kol ruoš kremą.

Kremo paruošimas

1. Ištirpink baltąjį šokoladą vandens vonelėje arba mikrobangų krosnelėje, leisk šiek tiek atvėsti.

2. Kambario temperatūros sviestą išsuk su cukraus milteliais, kol taps puri masė.

3. Sudėk kreminę varškę ar maskarponę ir vanilę, viską gerai išmaišyk.

4. Supilk tirpintą šokoladą ir dar kartą trumpai išsuk, kol kremas taps vientisas ir švelnus.

5. Uždėk kremą ant atvėsusių keksiukų šaukštu ar konditeriniu maišeliu.

Papildomai gali papuošti smulkintais riešutais, baltojo šokolado drožlėmis ar trupučiu cinamono – atrodys šventiškai ir labai kvapniai.


Patarimai, kad morkų keksiukai su baltuoju šokoladu būtų tobuli

Morkų keksiukai su baltuoju šokoladu, papuošti puriu kremu ir spalvotais pabarstukais ant keraminės lėkštės.
Purūs keksiukai su švelniu kremu – spalvingas ir gardus desertas. – Nuotrauka iš: shutterstock.com
  • Naudok šviežias, sultingas morkas – senesnės bus sausos, todėl kepinys gali prarasti minkštumą.
  • Nepersistenk su maišymu – užteks, kad ingredientai susijungtų.
  • Jei nori šiek tiek lengvesnio varianto, dalį aliejaus galima pakeisti obuolių tyre.
  • Kremą tepk tik visiškai atvėsus keksiukams – kitaip jis ištirps.
  • Laikyk šaldytuve, bet prieš valgant leisk pastovėti kambario temperatūroje – taip kremas bus švelnesnis.

Kuo šis desertas ypatingas

Tai ne tik paprasti morkų keksiukai. Baltasis šokoladas suteikia jiems švelnumo, kuris maloniai kontrastuoja su morkų ir cinamono šiluma. Kiekvienas kąsnis subalansuotas – nei per saldu, nei per riebaluota.

Jie tinka tiek savaitgalio popietei su kava, tiek šventei, kai norisi kažko „kitokio“, bet vis tiek jaukaus. O svarbiausia – jie tikrai paprasti, todėl pavyks kiekvienam, net jei iki šiol kepimas atrodė sudėtingas.

Populiariausi

Naujausi straipsniai

taip pat Skaitykite