Kartais visai nedaug reikia, kad virtuvėje atsirastų kažkas tobulo – keli bananai, šiek tiek varškės ir truputis laiko. Šis bananinis varškės apkepas – tikras išsigelbėjimas tiems, kurie nori saldaus deserto be jokio pridėtinio cukraus, bet su nuostabiu skoniu ir puria tekstūra.
Kvapas, sklindantis iš orkaitės, primena vaikystę – šiltas, saldus, jaukus. O pagaminti jį paprasčiau nei paprasta: viską sudedi, suplaki, į orkaitę – ir po 40 minučių ant stalo garuoja aukso spalvos apkepas, kurį galima valgyti tiek šiltą, tiek atvėsusį.
Bananinio varškės apkepo receptas
Šis apkepas – vienas tų desertų, kuriuos galima ruošti nors ir kasdien. Jame nėra pridėtinio cukraus, tačiau dėl prinokusių bananų jis tampa natūraliai saldus, o varškė suteikia purumo ir sotumo. Tobulas pasirinkimas pusryčiams, lengvai vakarienei ar desertui po valgio.
Ingredientai:
- 3 prinokę bananai
- 3 dideli kiaušinių
- 1 kg birios varškės
- 150ml pieno
- 2 pakeliai vanilinio cukraus arba 1 valgomasis šaukštas vanilės pastos
- 4 valgomi šaukštai manų kruopų
Gaminimo eiga:
1. Paruoškite masę. Į kokteilinę sudėkite bananus, varškę, kiaušinius, pieną ir vanilinį cukrų (arba vanilės pastą). Viską gerai suplakite iki vientisos, švelnios konsistencijos.
2. Įmaišykite manų kruopas. Gautą masę supilkite į dubenį ir atsargiai įmaišykite manų kruopas. Jos padės apkepui sutvirtėti ir išlikti puriam.
3. Kepkite. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi (galite papildomai patepti sviestu). Supilkite tešlą ir kepkite 170 °C orkaitėje apie 40 minučių, kol paviršius taps auksinės spalvos.
4. Patiekimas. Leiskite šiek tiek atvėsti ir patiekite su natūraliu jogurtu, grietine ar mėgstama uogiene.
Šis bananinis varškės apkepas patiks net tiems, kurie įprastai desertų vengia – jis be cukraus, bet kupinas skonio, švelnumo ir natūralios saldumos.
Bananinis varškės apkepas dera su įvairiais pagardais
Šio apkepo žavesys – jo universalumas. Nors jis skanus ir vienas, pagardai gali visiškai pakeisti jo charakterį: vieną dieną jis primins desertą, kitą – pusryčių patiekalą ar lengvą užkandį.
Jei mėgstate gaivesnį skonį, prie apkepo puikiai tiks natūralus jogurtas ar graikiškas jogurtas su keliais lašais citrinos sulčių. Norint saldumo, galima užpilti trintų uogų padažu, šaukšteliu medaus ar klevų sirupo.
Jei norit suteikti daugiau tekstūros, verta pabandyti užberti smulkintų riešutų, kokoso drožlių ar avižinių dribsnių. O norint apkepui suteikti ypatingo aromato, prieš kepant galima įmaišyti cinamono, malto kardamono ar šiek tiek citrinos žievelės.
Kiekvienas šaukštas tampa kitoks – ir tai viena iš priežasčių, kodėl bananinis varškės apkepas taip greitai tampa šeimos mėgstamiausiu desertu.
Apkepas išlieka skanus net kitą dieną
Jeigu liko gabalėlis – neišmeskite. Šis apkepas kitą dieną būna dar skanesnis, kai visi skoniai susilieja. Laikykite jį sandariame inde šaldytuve iki trijų dienų.
Prieš valgydami galite lengvai pašildyti orkaitėje ar keptuvėje – šiek tiek šilumos vėl sugrąžins purumą ir kvapą. Norint greitesnio varianto, galima tiesiog užpilti šaukštą šilto jogurto ar uogų padažo.
Jei norite sveikesnio saldumyno be sąžinės graužaties, šis bananinis varškės apkepas taps tikru atradimu – ir pusryčiams, ir desertui, ir svečiams pavaišinti.