Bananinė duona – tai puikus būdas ne tik sunaudoti prinokusius bananus, bet ir pasimėgauti skaniu, drėgnu pyragu, kuris tiks tiek savaitgalio desertui, tiek pirmadienio pusryčiams. Šį kartą nusprendėme eksperimentuoti ir į bananinę duoną pridėti šiek tiek džiovintų vyšnių, traškių karijų riešutų ir juodojo šokolado – rezultatas pranoko lūkesčius!
Dalinamės šiuo nesudėtingu bananinės duonos receptu, kuris neabejotinai taps jūsų mėgstamiausiu.
Ingredientai
- 5 prinokę bananai
- 4 valgomieji šaukštai skysto medaus
- 3 kiaušiniai
- 100g sviesto
- 100g avižinių miltų
- 100g kvietinių miltų
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
- 1 arbatinis šaukštelis cinamono
- 50g karijų riešutų
- 1 valgomasis šaukštas klevų sirupo
- 50g džiovintų vyšnių
- 50g juodojo šokolado
Gaminimo eiga
- Paruoškite bananus.
Bananus sutrinkite maistiniu smulkintuvu arba šakute iki vientisos tyrelės. - Ištirpinkite sviestą.
Sviestą švelniai ištirpinkite, bet neleiskite jam užvirti. - Sumaišykite skystus ingredientus.
Kiaušinius lengvai išplakite, tuomet supilkite ištirpintą sviestą ir medų. Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės. - Įmaišykite sausus ingredientus.
Avižinius ir kvietinius miltus persijokite su kepimo milteliais, tuomet palaipsniui įmaišykite į drėgnąją masę. - Pagardinkite tešlą.
Į tešlą įberkite cinamono, džiovintų vyšnių ir smulkintą juodąjį šokoladą. Viską gerai išmaišykite. - Paruoškite riešutus.
Karijų riešutus sumaišykite su klevų sirupu ir tolygiai paskleiskite ant tešlos paviršiaus. - Kepkite.
Supilkite tešlą į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, ir dėkite į iki 180°C įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 45 minutes, kol pyrago vidus bus iškepęs (patikrinkite mediniu pagaliuku – jei jis ištrauktas sausas, pyragas paruoštas).
Patarimai ir variacijos
- Saldumo lygis: Jei mėgstate saldesnius desertus, galite įdėti daugiau medaus arba pridėti šiek tiek rudojo cukraus.
- Papildomi ingredientai: Norite daugiau tekstūros? Į tešlą pridėkite smulkintų migdolų arba saulėgrąžų sėklų.
- Veganiška versija: Kiaušinius galite pakeisti linų sėmenų „kiaušiniais“, o sviestą – kokosų aliejumi.
Kodėl verta išbandyti šį receptą?
Bananinė duona su karijų riešutais, vyšniomis ir šokoladu yra tobulas derinys tarp sveiko užkandžio ir skanaus deserto. Ji puikiai tinka tiek pusryčiams su kavos puodeliu, tiek kaip energijos suteikiantis užkandis dienos metu. Šis receptas leidžia kūrybiškai panaudoti pernokusius bananus, o skonių derinys garantuoja, kad vieno gabalėlio tikrai neužteks!
Išbandykite šį bananinės duonos receptą ir atraskite naują mėgstamiausią desertą savo šeimos virtuvėje. Jei patiko – dalinkitės šiuo receptu su draugais!