Kartais reikia tiesiog greito, bet rimto maisto. Tokio, kuris ne tik užpildo, bet ir pakelia nuotaiką.
Šitie aštrūs čili makaronai būtent tokie – su šiek tiek ugnies, riešutų kremiškumu ir tuo nepaaiškinamu skoniu, dėl kurio norisi dar vienos porcijos. Visas gaminimo procesas trunka vos 15 minučių. Idealu, kai neturi laiko, bet vis tiek nori kažko tikrai skanaus.
Čili makaronų receptas
Kas geriausia – visus produktus rasi beveik kiekvienoje virtuvėje. Receptas nereikalauja jokių įmantrių priedų, tik šiek tiek kūrybiškumo ir gero čili traškučių padažo.
Tau prireiks (3 porcijoms):
- 2 pakelių ramen makaronų (ar kitų greitai verdančių makaronų)
- 3 šaukštų sojų padažo
- 2 šaukštų čili traškučių aliejaus (chili crisp)
- 2 šaukštų žemės riešutų sviesto (geriausia – be pridėtinio cukraus)
- 1 šaukšto ryžių acto
- 2 arbatinių šaukštelių sezamų aliejaus
- 1 arbatinio šaukštelio rudojo cukraus
- Saujelės skrudintų žemės riešutų
- Kelių griežinėlių žalio svogūno – papuošimui
Greitas paruošimas – viskas per 15 minučių
1. Užvirk vandenį. Į puodą supilk apie 5 puodelius vandens, užvirk ir suberk makaronus. Virk 2–4 minutes, kol jie suminkštės.
Nenuskalauk – šiek tiek vandens pasilik, pravers padažui skiesti.
2. Sumaišyk padažą. Mažame dubenėlyje suplak sojų padažą, čili traškučius, žemės riešutų sviestą, ryžių actą, sezamų aliejų ir rudąjį cukrų. Jei mėgsti stipresnį skonį – įdėk dar šaukštelį čili traškučių aliejaus.
3. Sumaišyk viską dubenyje. Į karštus makaronus supilk padažą ir gerai išmaišyk. Jei padažas per tirštas – įpilk truputį išsaugoto virimo vandens.
4. Papuošk ir patiek. Užberk skrudintų žemės riešutų ir žalio svogūno. Norint papildomo aštrumo – dar šlakelis čili aliejaus viršuje.
Kodėl verta išbandyti šiuos čili makaronus

- Paruošiama per 15 minučių
- Tereikia vieno puodo ir vieno dubens
- Skonis – it iš azijietiško restorano
- Be mėsos, bet vis tiek sotūs
- Tinka tiek vakarienei, tiek pietums
- Puikus būdas panaudoti ramen makaronus
- Lengvai reguliuojamas aštrumas
- Skonis neprasiskiedžia net šiek tiek ataušus
Maistinė vertė (1 porcija)
469 kcal
– 27 g riebalų
– 47 g angliavandenių
– 13 g baltymų
Tad net jei tai atrodo kaip greitas pataisymas, realiai tai visavertis, subalansuotas patiekalas.
Riešutų sviestas suteikia sotumo, o čili aliejus – energijos.
Pritaikykite pagal save
Jei mėgsti traškesnius makaronus – išvirk juos 1 minutę trumpiau. Jei nori švelnesnio varianto, naudok mažiau čili traškučių arba įdėk šaukštelį medaus, kuris subalansuos aštrumą. Veganiškam variantui – viskas lieka taip pat. Norint baltymingesnio patiekalo – pridėk kepto tofu arba virtos vištienos.
Šie čili makaronai – tikras išsigelbėjimas po ilgos dienos. Jokių ilgų ruošimų, jokių papildomų indų, tik 15 minučių ir šiltas, aromatingas patiekalas ant stalo. Ir, patikėk, net jei gaminsi vienas, namai prisipildys tokio kvapo, kad atrodys – lyg būtum mažame tailandietiškame restorane.
Išvada
Jei ieškai patiekalo, kuris būtų ir greitas, ir skanus, ir šiek tiek su charakteriu, šie čili makaronai – būtent tai. Paruoši per kelias minutes, nereikia jokių išskirtinių produktų, o rezultatas – restorano lygio. Kartais mažiau tikrai yra daugiau.
