back to top
ReceptaiBurokėlių marinatas su obuolių sultimis – senas geras receptas

Burokėlių marinatas su obuolių sultimis – senas geras receptas

Burokėlių marinatas su obuolių sultimis kurį daugelis dar prisimena iš vaikystės. Jis paprastas, natūralus ir vis dar nepelnytai pamirštas. Vietoj acto čia naudojamos šviežiai spaustos sultys, todėl skonis tampa švelnesnis, o spalva išlieka ryškiai raudona.

Toks marinatas puikiai tinka tiek salotoms, tiek žiemos atsargoms. Burokėliai įgauna švelnų saldžiarūgštį skonį, o virtuvėje pasklinda lengvas obuolių aromatas. Tai vienas iš tų receptų, kurie visada pavyksta – be sudėtingų priedų ir be skubėjimo.

Kodėl verta išbandyti šį marinatą?

Burokėlių marinatas su obuolių sultimis išsiskiria natūralumu ir švelniu skoniu. Actas dažnai užgožia daržovių aromatą, o obuolių sultys leidžia jam atsiskleisti visu ryškumu. Dėl to burokėliai tampa saldžiarūgščiai, minkšti, bet išlaikantys formą, o jų spalva – sodriai rubininė.

Be to, toks marinatas yra lengvesnis organizmui. Jame nėra aštraus rūgštumo, todėl tinka tiems, kurie vengia acto ar rūgštesnių patiekalų. Burokėliai ne tik skanesni, bet ir išsaugo daugiau maistinių medžiagų – ypač geležies ir antioksidantų.

Paprastas burokėlių marinato su obuolių sultimis receptas

Šis receptas nereikalauja daug pastangų – svarbiausia, kad obuolių sultys būtų natūralios, be cukraus ar priedų. Tokiu būdu gaunamas švelnus, gaivus skonis, kuris išlaiko burokėlių natūralumą ir spalvą.

Ingredientai:

  • 1 litras šviežiai spaustų obuolių sulčių
  • 1 kg virtų arba keptų burokėlių
  • 1 nubrauktas šaukštas druskos
  • 1 šaukštas cukraus (nebūtina, pagal skonį)
  • 4–5 juodieji pipirai
  • 2 lauro lapai

Burokėlius supjaustykite plonais griežinėliais ar šiaudeliais. Sudėkite į sterilizuotus stiklainius. Obuolių sultis supilkite į puodą, suberkite druską, prieskonius ir, jei norite, šiek tiek cukraus. Užvirkite ir virkite kelias minutes, kad prieskoniai išskirtų aromatą.

Karštą marinatą užpilkite ant burokėlių, sandariai užsukite ir apverskite stiklainius. Leiskite visiškai atvėsti. Laikykite vėsioje vietoje ar rūsyje – skonis tik gerėja po kelių savaičių.

Pagardinkite marinatą natūraliais priedais – skonis taps dar įdomesnis

burokėlių marinatas su obuolių sultimis – švelniai sutrinti burokėliai dubenėlyje, dekoruoti mėtos lapeliu.
Nuotrauka iš: shutterstock.com

Vienas iš paprasčiausių būdų – kartu su pipirais ir lauro lapais įdėti kelis gvazdikėlius ar cinamono lazdelės gabalėlį. Šie prieskoniai suteikia lengvo saldumo ir šventiško kvapo, kuris puikiai dera su obuolių rūgštele.

Puikus derinys – šiek tiek krienų arba česnako. Jie prideda švelnaus aštrumo, išryškina burokėlių skonį ir padeda išlaikyti juos tvirtesnius. Tokį variantą dažnai renkasi tie, kurie mėgsta intensyvesnį, pikantišką marinatą.

Jei norisi šiek tiek gaivumo, į verdančias sultis galima įlašinti šlakelį citrinos sulčių arba įdėti keletą džiovintų krapų sėklų. Tai suteikia natūralaus balanso tarp saldumo ir rūgštumo, todėl burokėliai tampa dar aromatingesni ir puikiai tinka prie žuvies ar mėsos patiekalų.

Natūralus būdas išsaugoti rudens skonį

Burokėlių marinatas su obuolių sultimis yra vienas iš tų receptų, kurie ne tik paprasti, bet ir nuoširdžiai geri. Jis leidžia išsaugoti rudens derliaus skonį be aitraus acto, o burokėliai lieka švelnūs, traškūs ir kvapnūs.

Toks marinatas visada ras vietą ant žiemos stalo. Jis tinka prie mėsos, silkės ar tiesiog su virtomis bulvėmis – kaip klasikinis patiekalas, kuris kvepia namų jaukumu.

Šis senas būdas išlieka populiarus ne be priežasties: kai ingredientai paprasti, o skonis natūralus, rezultatas visada nudžiugina.

Populiariausi

Naujausi straipsniai

taip pat Skaitykite