back to top
ReceptaiSushi apkepas su lašiša ir krabų lazdelėmis – greitas ir gardus

Sushi apkepas su lašiša ir krabų lazdelėmis – greitas ir gardus

Sushi apkepas yra vienas tų patiekalų, kurie sujungia dvi pasaulius – japonišką virtuvės tradiciją ir vakarietišką paprastumą. Nereikia nei jūros dumblių sukti, nei formuoti tobulų ritinėlių. Viskas ruošiama sluoksniais – ryžiai, žuvis, kreminis sūris, šiek tiek jūros dumblių – o po kelių minučių orkaitėje ant stalo garuoja patiekalas, kuris atrodo įspūdingai ir kvepia dar geriau.

Dar vienas privalumas – šis receptas yra itin universalus. Galite naudoti ne tik lašišą, bet ir tuną, krevetes ar net vegetarišką variantą su avokadu ir tofu. Be to, tai puikus būdas sunaudoti likusius ryžius – jie čia tampa pagrindine struktūros dalimi.

Sushi apkepo receptas (2 porcijoms)

Prieš pradedant, pasiruoškite visus ingredientus. Patiekalo ruošimas yra paprastas, tačiau skonių balansas labai priklauso nuo proporcijų.

  • 80 g apvaliųjų ryžių
  • 120 g lašišos filė (marinuotos su šlakeliu sojos padažo ir citrinpipiriais)
  • 4–5 krabų lazdelės
  • 1 jūros dumblių lapas
  • 40 g kreminio sūrio
  • 1–2 valg. šaukštai sojos padažo
  • Šlakelis ryžių acto (nebūtina, bet suteikia malonų rūgštelės toną)

Patiekimui:

  • Sezamų sėklos
  • Laiškinis svogūnas
  • Sojos padažas
  • Sezamų ir sojos majonezas arba trintas avokadas

Paruošimas žingsnis po žingsnio

1. Išvirkite ryžius. Ryžius virkite kaip nurodyta ant pakuotės, tačiau palikite juos šiek tiek minkštesnius – pavirkite apie 3 minutėmis ilgiau nei įprastai. Kai išvirs, sumaišykite su šlakeliu ryžių acto ir sojos padažo.

2. Paruoškite lašišą ir įdarą. Lašišos gabalėlį kepkite orkaitėje arba karšto oro gruzdintuvėje 180 °C temperatūroje apie 12 minučių, kol ji taps švelni ir šiek tiek auksinė. Krabų lazdeles suplėšykite arba susmulkinkite, sudėkite kartu su kepta lašiša ir kreminiu sūriu. Šakute viską lengvai sutrinkite – turite gauti vientisą, bet ne per skystą masę.

3. Sluoksniuokite. Į mažą kepimo formą arba karščiui atsparų indą dėkite virtus ryžius. Ant viršaus uždėkite suplėšytą jūros dumblių lapą. Tolygiai paskleiskite lašišos ir krabų lazdelių įdarą. Šiek tiek paspauskite, kad paviršius būtų lygus.

4. Kepkite. Kepkite orkaitėje 180 °C temperatūroje apie 10 minučių, kol paviršius lengvai parus.

5. Patiekite. Apibarstykite sezamų sėklomis, smulkintu laiškiniu svogūnu ir, jei norite, užpilkite šiek tiek sezamų-sojos majonezo arba avokado kremo. Patiekite su sojos padažu, šalia galima pridėti imbiero ir šiek tiek wasabi, kad pojūtis būtų autentiškas.

Patarimai, kad pavyktų idealiai

  • Ryžiai. Jei norite autentiško sushi skonio, naudokite apvaliuosius japoniškus ryžius – jie klampesni ir geriau laiko formą.
  • Kreminis sūris. Geriausiai tinka „Philadelphia“ tipo – jis suteikia švelnumo ir kreminės tekstūros.
  • Žuvis. Lašišą galite pakeisti tunu arba net rūkyta žuvimi – apkepas įgaus naują charakterį.
  • Vegetariškas variantas. Vietoj žuvies naudokite avokadą, tofu ir dar daugiau jūros dumblių – taip išlaikysite sushi dvasią be mėsos.
  • Patiekimas. Šis apkepas skanus tiek šiltas, tiek atvėsęs – puikiai tinka pietums ar net kaip užkandis.

Kodėl šis patiekalas toks populiarus

Naminis sushi apkepas su lašiša, krabų lazdelėmis ir kreminiu padažu, papuoštas sezamais ir svogūnų laiškais
Sotus ir švelnus sushi apkepas, tinkantis vakarienei ar savaitgalio pietums. Nuotrauka iš: shutterstock.com

Sushi apkepas pastaruoju metu tapo tikra socialinių tinklų žvaigžde. Tai vienas tų receptų, kuris atrodo įmantriai, bet iš tiesų yra labai paprastas. Kepimas orkaitėje leidžia visiems ingredientams susijungti – ryžiai sugeria švelnų žuvies sultingumą, o sūris suteikia vientisumo ir švelnumo.

Be to, tai receptas, kurį lengva pritaikyti pagal savo skonį. Galite eksperimentuoti su priedais, pridėti daržovių, avokado, agurko ar net šiek tiek sriracha padažo, jei mėgstate aštresnius skonius.

Išvada

Sushi apkepas su lašiša ir krabų lazdelėmis – tai puikus pasirinkimas, kai norisi kažko išskirtinio, bet be sudėtingo gaminimo. Jis ne tik atrodo įspūdingai, bet ir pasižymi idealiu balansu tarp švelnumo, sūrumo ir gaivumo. Šis receptas įrodo, kad net paprasti ingredientai gali virsti restorano lygio vakariene. Išbandykite vieną kartą – ir šis patiekalas tikrai taps jūsų mėgstamu patiekalu, prie kurio norėsite sugrįžti dar ne kartą.

Populiariausi

Naujausi straipsniai

taip pat Skaitykite