back to top
ReceptaiDesertaiSausainiai su šokolado gabaliukais – klasikinis desertas, kuris nepabosta

Sausainiai su šokolado gabaliukais – klasikinis desertas, kuris nepabosta

Kartais viskas, ko reikia gerai nuotaikai, yra šviežiai iškepti sausainiai su tirpstančiais šokolado gabaliukais. Kvapas, kuris pasklinda namuose, iškart sukuria jaukią atmosferą, o pirmas kąsnis primena vaikystę. Šie sausainiai – traškūs krašteliai, minkštas vidus ir švelnus šokolado aromatas.

Tai vienas tų receptų, kurį verta turėti visiems – paprastas, bet nepaprastai gardus. Be to, tešlą galima pasiruošti iš anksto ir išsikepti, kai tik užsinorėsite kažko saldaus.

Sausainių su šokoladu receptas

Receptas puikiai tiks tiek pradedantiesiems, tiek patyrusiems kepėjams. Reikia tik kelių pagrindinių ingredientų, o rezultatas – lyg iš geriausios kepyklėlės.

Sviestas suteikia sausainiams sodrumo, rudas cukrus – karamelinį prieskonį, o šokolado gabaliukai – tą malonų tirpimo pojūtį burnoje.

Be to, tešla universali: galite pridėti riešutų, džiovintų spanguolių ar net šiek tiek jūros druskos ant viršaus – tai suteiks subtilų kontrastą.

Ingredientai (apie 32 sausainiams)

  • 270 g miltų
  • ¾ a. š. kepimo sodos
  • ¾ a. š. druskos
  • 230 g sviesto (kambario temperatūros)
  • 80 g rudojo cukraus
  • 70 g baltojo cukraus
  • 1 didelis kiaušinis (kambario temperatūros)
  • 1 v. š. vanilės ekstrakto
  • 270 g šokolado gabaliukų

Gaminimo laikas: 20 min.
Poilsio laikas: 12 val.
Kepimo laikas: 12–14 min.

Gaminimo eiga

  1. Vidutiniame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo sodą ir druską.
  2. Kitame dubenyje mikseriu išplakite sviestą su abiem cukrumi, kol masė taps šviesi ir puri.
  3. Įmuškite kiaušinį, supilkite vanilės ekstraktą ir dar kartą gerai išmaišykite.
  4. Palaipsniui suberkite miltų mišinį ir maišykite mažu greičiu, kol tešla taps vientisa.
  5. Įmaišykite šokolado gabaliukus.
  6. Tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą mažiausiai 12 valandų.
  7. Iš atvėsusios tešlos suformuokite rutuliukus ir dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
  8. Kepkite 190 °C temperatūroje 12–14 minučių, kol kraštai taps švelniai auksiniai.
  9. Ištraukite ir leiskite sausainiams šiek tiek atvėsti – tada jie bus minkšti viduje, bet traškūs išorėje.

Patarimai, kad sausainiai pavyktų tobulai

  • Naudokite minkštą rudą cukrų, kad išlaikytumėte sausainius drėgnus.
  • Nepermaišykite tešlos – užtenka, kad ingredientai susijungtų.
  • Būtina atšaldyti tešlą, kad kepant sausainiai neišsilydytų.
  • Jei norite ypatingo efekto, prieš kepdami pabarstykite keliais papildomais šokolado gabaliukais.
  • Kepkite ant vidurinės orkaitės lentynos, kad kepimas būtų tolygus.

Kuo šis receptas ypatingas

Ant lininės servetėlės sudėti naminiai sausainiai su šokolado gabaliukais – trapūs ir kvapnūs.
Naminiai sausainiai su šokoladu – klasikinis skanėstas bet kokiai progai. – Nuotrauka iš: shutterstock.com

Tai – klasikinis amerikietiškų šokoladinių sausainiai su šokolado gabaliukais receptas, pritaikytas namų virtuvei. Svarbiausia čia – ingredientų kokybė ir šaldymo etapas, kuris suteikia tešlai struktūros ir skonio gilumo.

Kai pirmą kartą paragausite dar šiltų sausainių su tirpstančiais šokolado gabaliukais, suprasite, kodėl šis receptas toks mėgstamas visame pasaulyje.

Sausainius laikykite sandariame inde iki 5 dienų kambario temperatūroje. Norėdami, kad jie išliktų minkšti, įdėkite į dėžutę gabaliuką duonos – jis padės išlaikyti drėgmę.

Pabaigai

Sausainiai su šokolado gabaliukais niekada neišeina iš mados. Jie sukuria jaukumo jausmą, kvepia vaikyste ir visada suvienija prie stalo. Šis receptas – tikras atradimas tiems, kas vertina paprastumą ir norėtų pasigaminti kažką gardaus be sudėtingų žingsnių.

Tobulas derinys tarp traškių kraštelių ir minkšto vidurio leidžia mėgautis kiekvienu kąsneliu, o šokolado gabaliukai suteikia šilumos bei saldumo, kurio taip reikia po ilgos dienos.

Populiariausi

Naujausi straipsniai

taip pat Skaitykite