back to top
ReceptaiPagrindiniai patiekalaiSultinga antiena su slyvomis, vos per kelias minutes

Sultinga antiena su slyvomis, vos per kelias minutes

Antiena su slyvomis – tai patiekalas, kuris Gruodį dažnai asocijuojasi su šventine nuotaika ir jaukumu, pripildančiu namus. Vištiena, antiena – kvapnūs, skanūs, paprastai pagaminami patiekalai, kurie visada sukuria šventės jausmą. Galbūt tai lemia tradicijos – daugelio šeimų Kalėdos neįsivaizduojamos be keptos anties ar kalakuto. O gal dėl to, kad antiena su slyvomis yra lengvai paruošiama, tačiau skonis visuomet džiugina savo subtilia pikantiška nata.

Kai laiko gaminti nėra daug, bet norisi išlaikyti aukštą kokybės standartą, kepta antiena su slyvomis tampa puikiu pasirinkimu. Šis patiekalas pasižymi ne tik sultinga mėsa, bet ir gardžiu, gausiu padažu bei subtiliai pikantišku slyvų prieskoniu. Rezultatas – restorano lygio skonis namų virtuvėje.

Antienos patiekalui paruošti reikia minimalių pastangų. Orkaitėje jis iškepa per maždaug valandą, o rezultatas puikiai dera tiek kasdienai, tiek ypatingoms progoms.

REIKĖS

  • 600 g antienos filė su slyvomis pakuotės;
  • 400 g virtos 5 grūdų košės;
  • šviežio rozmarino pagardinimui;
  • mėgstamų žalių salotų;
  • džiovintų riešutų-uogų mišinio

GAMINIMAS:

  1. Antieną (600 g svorio pakuotę) ruošti labai paprasta – nereikia nieko pjaustyti, smulkinti ar gardinti prieskoniais. Tiesiog įkaitinkite orkaitę iki 200 ºC ir pašaukite aliuminio formą su mėsa ir slyvomis. Kepimo laikas – apie 60 minučių.
  2. Išimkite antieną iš orkaitės, atidarykite plėvelę, dengiančią folijos indą, ir supjaustykite mėsą gabalėliais. Patiekite ją su šilta penkių grūdų koše, gausiu padažu ir slyvomis. Pagardinkite šviežiu rozmarinu.

Salotos:

Prie šio patiekalo puikiai tiks žalios salotos. Pavyzdžiui, gražgarstės su džiovintų riešutų ir uogų mišiniu, pagardintos alyvuogių aliejumi, citrinos sultimis ir šlakeliu medaus.

Šis derinys ne tik gražiai atrodo, bet ir suteikia malonų skonio kontrastą su pagrindiniu patiekalu. Tai puikus pasirinkimas, kai norisi paprasto, bet tuo pačiu įspūdingo rezultato.

Populiariausi

Naujausi straipsniai

taip pat Skaitykite