back to top
ReceptaiLengvi patiekalaiSenovinis omleto receptas – skonis kaip vaikystėje

Senovinis omleto receptas – skonis kaip vaikystėje

Senovinis omleto receptas dažnai asocijuojasi su paprastu, bet nepaprastai švelniu skoniu, kurį daugelis prisimena iš vaikystės. Tais laikais niekas nematuodavo gramais – viskas buvo daroma „iš akies“, bet su meile. Ir nors šiuolaikiniai receptai dažnai būna sudėtingi, šis variantas grąžina į paprastus, jaukius laikus.

Toks omletas ne tik greitai paruošiamas, bet ir tinka tiek pusryčiams, tiek vakarienei. Jo purumas, skonis ir tekstūra – tikras prisilietimas prie praeities. Šiandien dalinamės , kaip jį paruošti taip, kad būtų lygiai toks pat, kaip gamindavo močiutė.

Senovinis omleto receptas

Tai vienas iš tų paprastų, bet nepamirštamų skonių, kuris daugeliui primena vaikystę. Purus, minkštas, kvapnus – jis nereikalauja nei įmantrių produktų, nei daug pastangų. Vos keli ingredientai, keliolika minučių ir pusryčiai paruošti.

Šis receptas tinka tiek skubantiems rytais, tiek tiems, kurie nori pasimėgauti šiltu, nostalgišku patiekalu be jokių modernių gudrybių. Galima kepti keptuvėje, bet kai kas mėgsta ir orkaitėje – abu variantai tiks.

Reikės:

Šio senovinio omleto recepto ingredientai paprasti, bet labai svarbu laikytis proporcijų ir eiliškumo. Tam, kad išeitų purus ir švelnus omletas, užteks vos kelių produktų – bet jie turi būti kokybiški.

  • 3 kiaušiniai
  • 1 valgomasis šaukštas miltų
  • 4–5 šaukštai pieno
  • Žiupsnelis druskos
  • Sviesto kepimui

Toks kiekis tinka vienam sotiems pusryčiams arba dviem mažesnėms porcijoms. Norint galima dvigubinti ar trigubinti – bet svarbiausia išlaikyti santykį tarp kiaušinių, pieno ir miltų.

Paruošimas:

Kiaušinius išplakite dubenyje, kol masė taps vientisa ir šiek tiek puri. Suberkite miltus, įpilkite pieno, įberkite druskos ir viską dar kartą gerai išmaišykite, kad neliktų gumulėlių. Tešla turi būti skysta, bet ne vandeninga – panaši į blynų tešlą.

Keptuvėje ištirpinkite sviestą ant vidutinės ugnies. Supilkite tešlą ir kepkite neuždengus apie 2–3 minutes, kol pradės stangrėti apačia. Tada sumažinkite kaitrą, uždenkite dangčiu ir leiskite omletui „išgaruoti“ dar kelias minutes, kad viršus susigertų, bet išliktų purus.

Jei norite, galima apversti, bet tradiciškai jis kepamas tik iš vienos pusės ir pateikiamas pusiau perlenktas. Skanaus – lyg būtumėte grįžę į močiutės virtuvę.

Kaip pagardinti ir kuo patiekti?

Senovinis omleto receptas toks universalus, kad jį galima pritaikyti pagal nuotaiką ar tai, ką turite šaldytuve. Nors klasikinis variantas būdavo be jokių priedų, kai kuriose šeimose į vidų dėdavo varškės, lašišos, pakepintų svogūnų ar net gabalėlį lašinukų. Tai suteikdavo daugiau sotumo ir skonio gilumo.

Šis omletas puikiai tinka su uogiene, ypač aviečių ar braškių – tai vaikystės skonis, kurio nereikia aiškinti tiems, kas jį prisimena. Taip pat skanu su šviežiomis daržovėmis, grietine ar net šlakeliu medaus, jei norisi saldžiau.

Svarbiausia – neperkrauti. Tegul išlieka paprastumas, kuris ir suteikia tam senam receptui visą žavesį.

Išvados

Senovinis omleto receptas – tai daugiau nei tik pusryčių idėja. Tai prisiminimas, šiluma ir paprastumo skonis, kurio dažnai pasiilgstame. Vos keli ingredientai, keliolika minučių – ir lėkštėje atsiduria puri, kvapni klasika, kuri tinka ir vaikams, ir suaugusiesiems.

Tokie receptai neišeina iš mados. Jie primena, kad skanu nebūtinai turi būti sudėtinga – kartais paprasčiausi deriniai išlieka su mumis ilgiausiai.

Populiariausi

Naujausi straipsniai

taip pat Skaitykite