back to top
ReceptaiDesertaiNaminis medaus tortas su plikytu kremu - tiesiog tirpsta burnoje

Naminis medaus tortas su plikytu kremu – tiesiog tirpsta burnoje

Naminis medaus tortas vis dar turi savo vietą virtuvėje, nes iš jo gaunamas skonis tiesiog patikimas ir aiškus. Desertas neperkrautas, lengvai valgomas ir visada pradingsta nuo stalo greičiau, nei planuota.

Šį kartą medaus lakštai derinami su plikytu kremu, kuris suteikia švelnumo ir maloniai subalansuoja medaus saldumą.

Tortas gaunasi minkštas, trapus ir toks, kurio gabalėlį norisi pasiimti dar kartą. Receptas nesudėtingas, o rezultatas tikrai nudžiugins.

Naminio medaus torto receptas

Šis tortas ruošiamas paprastai, o skonis gaunasi švelnus ir labai malonus. Lakštai kepa greitai, kremas išverda lengvai, todėl visas procesas tikrai įveikiamas be įtampos.

Ingredientai lakštams

  • 2 kiaušiniai
  • 200 g cukraus
  • 100 g sviesto
  • 2 šaukštai medaus (gausiai)
  • 1 šaukštelis sodos
  • Žiupsnelis druskos
  • 500–550 g miltų

Ingredientai plikytam kremui

  • 700 g pieno
  • 100 g sviesto
  • 3 kiaušiniai
  • 35 g kukurūzų krakmolo
  • 160 g cukraus
  • 1 citrinos tarkuotos žievelės (apie 1 šaukštas)
  • 2 šaukštai citrinos sulčių
  • 1 šaukštelis vanilės ekstrakto ar vanilinio cukraus

Gaminimo eiga

1. Lakštų masės paruošimas – Kiaušinius išplakame su cukrumi ir druska. Įdedame medų ir sviestą, dubenį pastatome ant garų vonelės. Maišome, kol sviestas visiškai ištirpsta ir cukrus susijungia su mase. Suberiame sodą. Masė iškart suputos ir pakils, tai visiškai normalu. Dar kelias minutes pamaišome ant garų, kad viskas susijungtų.

2. Tešlos formavimas – Nukeliame dubenį nuo garų ir pradedame berti persijotus miltus. Berti po truputį, kad jaustume tešlos konsistenciją. Ji turi išlikti minkšta, vos vos lipni. Suformuojame ilgą voleliu ir padalijame jį į aštuonias dalis. Kiekvieną suvoliojame į rutuliuką, uždengiame ir padedame į šaldytuvą, kad atvėstų ir sutvirtėtų.

3. Plikytas kremas – Į dubenį dedame kiaušinius, cukrų ir krakmolą, lengvai išmaišome. Puode pašildome pieną su vanile, bet neužverdame. Kai pienas įkaista, labai plona srovele pilame jį į kiaušinių mišinį ir plakame be sustojimo. Masę supilame atgal į puodą ir kaitiname ant silpnos ugnies, nuolat maišydami, kol kremas sutirštėja.

Nuėmus nuo ugnies įdedame sviestą, citrinos žievelę ir sultis, išmaišome iki vientisos tekstūros. Ant paviršiaus uždedame maistinę plėvelę, kad liestų kremą, ir paliekame atvėsti iki kambario temperatūros.

4. Lakštų kepimas – Iš šaldytuvo ištraukiame vieną rutuliuką, iškočiojame ant kepimo popieriaus. Taip pasiruošiame kelis lakštus iš anksto. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 4–5 minutes, kol lakštai gražiai paruduoja. Kol jie dar karšti, išpjauname norimo dydžio apskritimą, o nupjautus kraštelius pasiliekame trupiniams.

5. Torto surinkimas – Ant pirmo lakšto tepame ploną sluoksnį pravėsusio plikyto kremo. Dedame kitą lakštą ir kartojame tą patį pertepimo procesą. Viršų ir šonus apibarstome išsitrintais trupiniais. Tortą galima ragauti net po valandos – jis iškart būna minkštas ir tirpstantis.

Pabaigai

Naminis medaus tortas gabalėlis su lengvu kremu ir trupiniais ant lėkštės.
Lengvas gabalėlis sluoksniuoto medaus deserto. – Nuotrauka iš:
shutterstock.com

Naminis medaus tortas su plikytu kremu tikrai vertas savo laiko. Lakštai iškepa greitai, kremas gaunasi lengvas ir gaivus, o visas tortas susijungia į švelnų, minkštą desertą, kuris tinka tiek paprastai popietei, tiek šventei.

Toks tortas nesudėtingas, tačiau skonis atrodo lyg iš geros konditerijos. Kai visi sluoksniai susigeria, tekstūra tampa ypač maloni, o citrinos natos suteikia šiek tiek gaivumo.

Jeigu ieškai deserto, kuris dingtų nuo stalo be jokių pastangų, šis variantas tam puikiai tinka. Čia atsiskleidžia ir tai, koks universalus gali būti Naminis medaus tortas – lengvai pritaikomas pagal savo skonį, o jo rezultatas beveik visada pranoksta lūkesčius.

Populiariausi

Naujausi straipsniai

taip pat Skaitykite