Negalėčiau pasakyti, kad šios dienos man lengvos. Likus namie, kelios dienos atrodė lyg atostogos – ryte gali ilgiau pamiegoti, nes nereikia valandos praleisti mašinoje, vežioti vaikų, po darbo skubėti į parduotuvę. Tačiau tą malonų jausmą po truputį užima kitas – erzelio, kad nė vienas darbas nepraeina be bent 20 -ies klausimų: „kur mano striukė“, „ar reikia megztinio“, „kodėl reikia megztinio“, o kai prasideda serija „O brolis man padarė…“ norisi tuoj pat lėkti į vaistinę ausų kištukų. Aišku, neverta nė sakyti, kad ne tik sėdime namuose, bet ir pilną dieną dirbame iš namų ir dar mokomės darželinukų, priešmokyklinukų ir doktorantūros studijose vienu metu. Žodžiu, tikras smagumėlis….

O šiandien, pasirodo, ne šiaip paprasta diena, bet Pūkio gimtadienis, kuriam tikrai reikės torto, nes „juk brolio Murkis per gimtadienį tikrai valgė tortą“ ir su žvakutėmis! Oj, ne, ne su žvakutėmis, nes „o mano Murkis neturėjo žvakutės, mama, leidai uždegti tik tą žvakę ant stalo. Taigi, iškepėme Pūkiui tortą, sudainavome gimtadienio dainą, pakilnojome ant kėdės tris kartus, išsiskaičiavome, kuris kurią žvakę ant stalo užpūs ir, galiausiai, buvo nuspręsta (oi, ačiū vaikai, kokie jūs malonūs), kad mamai bus leista pasidarbuoti savo kambaryje valandėlę. Valandėlė netrukdomo darbo buvo nuostabi, o purus kriaušinis pyragas  prie to irgi nemažai prisidėjo! Jei ir Jums reikia ramios valandėlės su pyragu, rekomenduoju išbandyti.

PYRAGUI REIKĖS

225 ml miltų,

vanilinio cukraus,

100 ml įprasto cukraus,

50 ml kokoso drožlių,

stiklinės migdolų (mes dėjome „Arimex“ riešutus),

250 ml pieno,

8 v.š. aliejaus,

2 a.š. medaus,

4 kiaušinių,

skardinės konservuotų kriaušių,

žiupsnio kepimo miltelių.

GAMINIMAS

  1. Kriaušes palikite nuvarvėti ir supjaustykite gabalėliais.
  2. Migdolus pasmulkinkite, pvz. į keturias dalis.
  3. Visus likusius ingredientus išmaišykite, sudėkite kriaušes, permaišykite ir pilkite į kepimo formą, viršų apibarstykite riešutais.
  4. Kepkite apie 45-50 minučių.

Likite sveiki,

Lieknos Bitės