Rudenį tiesiog sunku valdytis – kojos pačios neša prie orkaitės ir nejučia imi gaminti dar vieną pyragą, kuris idealiai tiks su kvapnia (mano favoritė – svarainių) arbata. Šį kartą ir vėl ieškojau recepto, kuriam nereikėtų miltų bei cukraus. Rezultatas – labai vykęs, nes pyragas minkštutėlis ir net drėgnas, kas desertui suteikia tik dar daugiau patrauklumo.
REIKĖS:
6 obuolių;
5 kiaušinių;
6 v. š. graikiško arba natūralaus jogurto;
2 v. š. skysto medaus;
50 g sviesto;
3 a. š. cinamono;
1 a. š. imbiero;
300 g avižinių dribsnių;
1 a. š. kepimo miltelių;
2 v. š. migdolų riekučių (mes naudojome „Arimex“)
GAMINIMAS:
- Avižinius dribsnius su maistiniu smulkintuvu sumalkite iki miltų masės. Juos sumaišykite su kepimo milteliais.
- Obuolius nulupkite, išvalykite ir supjaustykite skiltelėmis.
- Kiaušinius gerai išplakite, berkite ištirpdytą sviestą, medų, jogurtą, 1 a. š. cinamono, imbierą ir viską gerai išplakite iki vientisos tešlos masės (ji bus skysta).
- Į tešlą pilkite miltus ir vėl viską gerai išmaišykite. Tada berkite obuolius ir vėl maišykite, maišykite ir dar kartelį maišykite.
- Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, pilkite tešlą, ant viršaus berkite migdolų riekutes, pabarstykite cinamonu.
- Pyragą kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 45–50 minučių (ar iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku).
Nepamiršti savęs ir vis pasilepinti gardžiais bei bent vienu žingsniu sveikesniais desertais linkinčios,
Lieknos Bitės