dsc06509Rudenį tiesiog sunku valdytis – kojos pačios neša prie orkaitės ir nejučia imi gaminti dar vieną pyragą, kuris idealiai tiks su kvapnia (mano favoritė – svarainių) arbata. Šį kartą ir vėl ieškojau recepto, kuriam nereikėtų miltų bei cukraus. Rezultatas – labai vykęs, nes pyragas minkštutėlis ir net drėgnas, kas desertui suteikia tik dar daugiau patrauklumo.

REIKĖS:

6 obuolių;

5 kiaušinių;

6 v. š. graikiško arba natūralaus jogurto;

2 v. š. skysto medaus;

50 g sviesto;

3 a. š. cinamono;

1 a. š. imbiero;

300 g avižinių dribsnių;

1 a. š. kepimo miltelių;

2 v. š. migdolų riekučių (mes naudojome „Arimex“)

GAMINIMAS:

  1. Avižinius dribsnius su maistiniu smulkintuvu sumalkite iki miltų masės. Juos sumaišykite su kepimo milteliais.
  2. Obuolius nulupkite, išvalykite ir supjaustykite skiltelėmis.
  3. Kiaušinius gerai išplakite, berkite ištirpdytą sviestą, medų, jogurtą, 1 a. š. cinamono, imbierą ir viską gerai išplakite iki vientisos tešlos masės (ji bus skysta).
  4. Į tešlą pilkite miltus ir vėl viską gerai išmaišykite. Tada berkite obuolius ir vėl maišykite, maišykite ir dar kartelį maišykite.
  5. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, pilkite tešlą, ant viršaus berkite migdolų riekutes, pabarstykite cinamonu.
  6. Pyragą kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 45–50 minučių (ar iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku).dsc06513Nepamiršti savęs ir vis pasilepinti gardžiais bei bent vienu žingsniu sveikesniais desertais linkinčios,

Lieknos Bitės