Kai norisi lengvesnės savijautos ir vizualiai lieknesnio liemens, svarbu pradėti nuo to, ką geriame. Rytas – puikus metas natūraliai paskatinti medžiagų apykaitą ir paruošti organizmą dienos ritmui.
Žalias kefyro gėrimas – tai paprastas, gaivus ir subalansuotas kokteilis, kuris gali padėti mažinti pilvo apimtį. Šis derinys ne tik sotus, bet ir maistingas – puikiai tinka pusryčiams, ypač jei sieki lengvo svorio koregavimo ar norisi mažiau apkrauti virškinimo sistemą.
Receptas lengvai įgyvendinamas namuose, o poveikį daugelis pastebi jau po kelių dienų.
Žalio kefyro gėrimo receptas
Šis gėrimas gaminamas iš paprastų ir gerai žinomų ingredientų. Jų derinys ne tik pasižymi puikiu skoniu, bet ir padeda sumažinti skysčių kaupimąsi organizme bei suaktyvinti virškinimą.
Gaminimui prireiks:
- 300ml kefyro (2,5 % riebumo)
- 1 nedidelio šviežio agurko
- 3 šakelių petražolių
- 2 šakelių krapų
- 3 šakelių kalendros (arba dar petražolių, jei nemėgstate kalendros)
- žiupsnelio druskos
- trupučio šviežiai maltų juodųjų pipirų
Visus žalumynus gerai nuplaukite, nusausinkite ir smulkiai supjaustykite. Agurką sutarkuokite smulkia tarka. Sudėkite viską į plaktuvą (blenderį), supilkite dalį kefyro ir suplakite iki vientisos konsistencijos.
Tuomet supilkite likusį kefyrą, dar kartą trumpai suplakite ir pagardinkite žiupsneliu druskos bei pipirų. Gėrimą patiekite iš karto – šviežią, gaivų ir pasiruošusį atlikti savo darbą.
Kaip šis gėrimas veikia pilvo apimtis ir savijautą
Vos viena stiklinė žalio kefyro gėrimo ryte gali tapti galingu startu dienai. Jame esantys natūralūs ingredientai švelniai suaktyvina virškinimą, greitina medžiagų apykaitą ir suteikia sotumo jausmą be papildomų kalorijų.
Pagrindinis gėrimo privalumas – subalansuotas poveikis riebalų deginimui, ypač pilvo srityje. Kefyras pasižymi probiotinėmis savybėmis, kurios padeda subalansuoti žarnyno mikroflorą, o tai tiesiogiai susiję su kūno svorio reguliavimu. Reguliarus vartojimas ne tik mažina pilvo pūtimą, bet ir padeda organizmui efektyviau apdoroti riebalus.
Agurkas, žolelės ir natūralus kefyras veikia tarsi natūralus detoksikuojantis kokteilis – mažina uždegiminius procesus, šalina skysčių perteklių ir skatina lengvumą kūne. Dėl šios priežasties žalias kefyro gėrimas dažnai tampa pagrindiniu pasirinkimu norintiems koreguoti svorį be radikalių dietų.
Dar vienas svarbus pranašumas – šis kokteilis palaiko sotumo jausmą ilgesnį laiką, todėl mažėja poreikis užkandžiauti tarp valgymų. Tai natūralus būdas palaikyti discipliną mityboje ir padėti organizmui pamažu atsikratyti nereikalingų centimetrų nuo liemens.
Gerk šitaip – ir kūnas tau padėkos
Norint pajusti realų poveikį, svarbu ne tik ką geri, bet ir kada. Žalias kefyro gėrimas geriausiai veikia, kai jį vartoji ryte – tuščiu skrandžiu, likus bent 30 minučių iki pirmo valgio. Tokiu būdu organizmas greičiau pasisavina visas veikliąsias medžiagas, o virškinimo sistema iš karto gauna švelnų, bet veiksmingą postūmį.
Jei šis gėrimas tau patiks – o jis greičiausiai patiks dėl savo lengvumo ir šviežumo – drąsiai keisk juo vakarienę. Tai ypač naudinga vakarais, kai po dienos kūnas nori lengvesnio poilsio, o ne apkrovos nuo sunkaus maisto. Vos kelios dienos tokio įpročio, ir pajusi daugiau energijos, geresnį miegą, mažesnį pilvo pūtimą.
Net ir viena stiklinė per dieną gali padaryti daugiau, nei trumpalaikės dietos. Ir visai nebūtina siekti greitų rezultatų – šis gėrimas veikia palaipsniui, bet užtikrintai.
Papildomi ingredientai, kurie sustiprins žalią kefyro gėrimą
Nors klasikinis žalias kefyro gėrimas jau savaime yra puikus pasirinkimas sveikatai, vos keliais paprastais papildymais galima dar labiau padidinti jo naudą organizmui. Šie natūralūs ingredientai ne tik sustiprins skonį, bet ir suteiks papildomų vitaminų, mineralų ar skaidulų.
Viena populiariausių idėjų – įpilti šaukštelį šalto spaudimo linų sėmenų aliejaus. Jis praturtins gėrimą omega-3 riebalų rūgštimis, kurios palaiko širdies veiklą ir mažina uždegimus. Jei norisi daugiau skaidulų ir sotumo jausmo – tinka šaukštelis maltų linų sėmenų ar chia sėklų.
Norint šiek tiek saldesnio, bet vis tiek sveiko skonio, galima įdėti mažą gabalėlį žalio obuolio ar pusę prinokusio avokado. O jeigu norisi švelnaus aštrumo ir virškinimo skatinimo – tinka trupinėlis imbiero arba kelios citrinos sultys.
Šie pagardai padeda pritaikyti žalią kefyro gėrimą pagal asmeninius poreikius – tiek skonio, tiek sveikatinimo prasme. Tai puikus būdas išlaikyti rutiną įdomią ir naudingą ilgalaikėje perspektyvoje.
Gerkite kefyrą 7 dienas – pokytį pastebėsite net veidrodyje
Pabaigai
Tegul žalias kefyro gėrimas tampa tavo tyliu sąjungininku kasdienybėje. Jis nekelia streso organizmui, nereikalauja jokių griežtų taisyklių, bet savo švelniu poveikiu kasdien padeda kūnui sugrįžti į natūralią pusiausvyrą.
Tai vienas paprasčiausių būdų pasirūpinti savimi iš vidaus – be spaudimo, be kraštutinumų, tiesiog švelniai ir nuosekliai.