back to top
ReceptaiSveiki patiekalaiGrūdėtos varškės blynai be didelių pastangų – tikras pusryčių hitas

Grūdėtos varškės blynai be didelių pastangų – tikras pusryčių hitas

Grūdėtos varškės blynai yra vieni tų pusryčių, kuriuos pasidarau tada, kai nenoriu nei ilgai stovėti prie viryklės, nei paskui plauti krūvos indų. Realiai viską supilu į vieną dubenį, išmaišau ir po kelių minučių jau kvepia virtuvėje.

Man šis receptas patinka tuo, kad nereikia jokių įmantrių produktų ir nieko matuoti miligramais. Jei turite varškės, kiaušinį ir truputį miltų, pusryčiai praktiškai paruošti. O skonis toks, kad dažnai net nesitiki iš tokios paprastos tešlos.

Grūdėtos varškės blynų receptas

Šie blynai yra tai, ką galima pasigaminti visiškai paprastai. Viskas susimaišo akimirksniu, o skonis išlieka švelnus ir sotus. Receptas tinka tiems rytams, kai norisi kažko skanaus be jokio vargo.

Reikės

  • 150g grūdėtos varškės
  • 1 kiaušinio
  • Truputį saldiklio pagal skonį
  • 1 šaukšto miltų
  • 1 ketvirtadalio šaukštelio kepimo miltelių

Tešlą paruošti labai lengva. Varškę, kiaušinį, miltus, kepimo miltelius ir saldiklį sudėkite į vieną dubenį ir išmaišykite iki vientisos masės. Jei varškė tirštesnė ir gerai susimaišanti, blynai pavyksta dar gražesni.

Kepkite ramiai, ant vidutinės kaitros. Uždengus keptuvę dangčiu, tešla pakyla tolygiau ir blyneliai tampa purūs. Kai apačia gražiai apskrus, apverskite ir trumpai pakepinkite kitą pusę.

Papildomi priedai, kurie pakeičia šių blynų skonį

Grūdėtos varškės blynai lėkštėje, pabarstyti cukraus pudra ir patiekti su apelsino riekelėmis.
Purūs pusryčių blyneliai su lengvu saldumo akcentu. – Nuotrauka iš: shutterstock.com

Grūdėtos varškės blynai lengvai prisitaiko prie to, ką turite namuose. Jie tinka tiek saldesniems, tiek neutralesniems pusryčiams, todėl priedus galima rinktis pagal nuotaiką ar poreikį.


Šviežios uogos
Jos suteikia gaivumo, o saldumo nereikia net papildomai. Tinka mėlynės, avietės, braškės ar net šaldytos uogos, truputį atitirpintos kambario temperatūroje.

Natūralus jogurtas
Lengvai subalansuoja blynų sotumą. Jei norisi švelnesnio varianto, galima rinktis graikišką jogurtą ir įmaišyti lašelį medaus.

Uogienė
Tiems, kas mėgsta ryškesnį skonį. Geriausia rinktis uogienes su mažiau cukraus, kad skonis nebūtų pernelyg intensyvus.

Bananų griežinėliai
Tinka, jei norisi natūraliai saldaus, minkšto priedo. Bananai puikiai dera su varškės tekstūra.

Riešutų sviestas
Šlakelis žemės ar migdolų riešutų sviesto suteikia daugiau sotumo ir praturtina pusryčius baltymais.

Medus arba klevų sirupas
Švelnus pagardas, kurio prireikia tik kelių lašų. Saldumas tampa natūralesnis ir neapsunkina.

Cinamonas
Pabarstytas ant dar šiltų blynų suteikia jaukaus aromato. Tinka ir tiems, kurie vengia papildomo saldiklio.

Smulkintos sėklos
Chia, linų ar sezamo sėklos įneša papildomos maistinės vertės. Jomis galima pabarstyti viršų arba truputį įmaišyti į tešlą.


Geriausia rinktis vieną ar du priedus, kad skonis išliktų subalansuotas. Tokie blyneliai puikiai tinka tiek ramiems savaitgalio pusryčiams, tiek skubiam rytui, kai norisi kažko šilto ir sotaus be papildomo vargo.

Pabaiga

Šie blyneliai nereikalauja jokio pasiruošimo, o rezultatas visada malonus ir sotus. Tokie pusryčiai tinka tiek skubant, tiek tada, kai norisi šilto, jaukaus starto dienai.

Grūdėtos varškės blynai gerai dera su įvairiais priedais, todėl kiekvieną kartą gali atrodyti vis kitokie. Jei pasirinksite lengvesnius, natūralesnius pagardus, blyneliai išliks maistingi ir lengvi, o sotumo jausmas išsilaikys ilgiau.

Jeigu ieškote paprasto recepto, kuris tikrai pavyksta ir nereikalauja sudėtingų produktų, šis variantas greitai taps tuo, prie kurio nuolat grįšite.

Populiariausi

Naujausi straipsniai

taip pat Skaitykite