back to top
ReceptaiPersiko skonio moliūgai – patiks net tiems, kurie nemėgsta moliūgų

Persiko skonio moliūgai – patiks net tiems, kurie nemėgsta moliūgų

Moliūgai dažnai atsiduria ant stalo rudenį – jie tinka sriuboms, troškiniams ar kepiniams. Tačiau yra receptas, kuris visiškai pakeičia įprastą požiūrį į šią daržovę. Persiko skonio moliūgai – tai saldus, vaisiškas skanėstas, kuris nustebins net tuos, kurie paprastai moliūgų nemėgsta.

Šis receptas puikiai tinka žiemai, nes stiklainiuose paruošti moliūgai ne tik išsilaiko ilgai, bet ir tampa puikiu desertu ar pagardu prie įvairių patiekalų. Rezultatas – sultingi, kvapnūs, švelniai persiko skonio gabalėliai, kurie atrodo tarsi gardūs konservuoti vaisiai.

Persiko skonio moliūgų ingredientai

Šiam receptui prireiks vos kelių produktų, tačiau jų derinys sukurs visiškai naują skonį. Pasiruoškite šiuos ingredientus:

  • 1,5 kg pjaustytų moliūgų
  • 500 g cukraus (galima šiek tiek mažiau pagal skonį)
  • 1 pakelis vanilinio cukraus
  • 2 arbatiniai šaukšteliai citrinos rūgšties
  • 1 litras vandens
  • 3 pakeliai persikų skonio želės

Paruošimas

Pirmiausia užvirkite litrą vandens su citrinos rūgštimi. Kai skystis šiek tiek atvės, užpilkite juo supjaustytus moliūgų gabalėlius. Palikite per naktį šaltoje vietoje, kad moliūgai sugertų rūgštelę ir taptų minkštesni.

Kitą dieną moliūgus išimkite, o likusį skystį naudokite sirupui. Į jį suberkite cukrų, vanilinį cukrų ir užvirkite. Šis saldus ir aromatingas pagrindas suteiks moliūgams ypatingą skonį.

Į verdantį sirupą sudėkite moliūgų gabalėlius ir pavirkite apie 10 minučių. Jei norite, kad jie būtų dar minkštesni, galite pavirti šiek tiek ilgiau.

Išjungus kaitrą, suberkite persikų skonio želę. Gerai išmaišykite, kad ji visiškai ištirptų sirupe.

Karštą mišinį supilstykite į sterilizuotus stiklainius, sandariai uždarykite dangteliais ir palikite atvėsti.

Persiko skonio moliūgai tampa atradimu virtuvėje

Persiko skonio moliūgai nėra tik konservuota daržovė – jie tampa saldžiu ir gaiviu desertu, kuris gali nustebinti įvairiose situacijose.

Juos galite patiekti kaip lengvą desertą po vakarienės. Atidarytas stiklainis taps puikia alternatyva įprastiems vaisiams ar uogienėms.

Šie moliūgai puikiai dera su blynais, varške ar net ledais – saldus persiko aromatas suteikia šiems patiekalams visiškai naują skonį.

Dar viena idėja – naudoti juos pyragams ar desertinėms taurelėms pagardinti. Tokiu atveju jie gali pakeisti konservuotus persikus, suteikdami natūralų saldumą ir išskirtinį aromatą.

Persiko skonio moliūgai praturtina mitybą ir sveikatą

Persiko skonio moliūgai stiklainiuose tarp rudens dekoracijų – gardus ir spalvingas receptas žiemai.
Persiko skonio moliūgai tarp rudeniškų dekoracijų. – Nuotrauka iš: shutterstock.com

Moliūgai patys savaime yra tikras vitaminų šaltinis. Juose gausu A ir C vitaminų, kurie stiprina imuninę sistemą, padeda odai išlikti skaistai, o regėjimui – aštriam. Net ir paruošti su sirupu, jie išlaiko nemažą dalį savo maistinių savybių.

Be to, moliūgai yra puikus skaidulų šaltinis. Skaidulos užtikrina gerą virškinimą, padeda reguliuoti cukraus kiekį kraujyje ir ilgiau išlaiko sotumo jausmą. Todėl persiko skonio moliūgai gali tapti sveikesne alternatyva įprastiems desertams.

Svarbu paminėti ir moliūgų antioksidantus – beta karoteną bei kitus augalinius junginius. Jie padeda kovoti su laisvaisiais radikalais organizme, mažina uždegiminius procesus ir prisideda prie bendros organizmo apsaugos.

Nors recepte naudojamas cukrus ir želė suteikia saldumo, subalansuotai valgant šie moliūgai gali tapti puikiu būdu suderinti malonumą ir naudą sveikatai. Tai ne tik gardus desertas, bet ir maistingas pasirinkimas šaltajam metų laikui.

Pabaigai

Kartais paprastas receptas gali pakeisti mūsų požiūrį į įprastus ingredientus. Persiko skonio moliūgai – būtent toks atradimas, kuris iš moliūgo, dažnai naudojamo tik sriuboms ar troškiniams, paverčia jį desertiniu gardumynu.

Šis receptas patiks net tiems, kurie iki šiol manė, kad moliūgai – ne jų skoniui. Švelni tekstūra, gaivus persiko aromatas ir saldžiarūgštis poskonis leidžia atrasti naują būdą, kaip mėgautis daržovėmis.

Persiko skonio moliūgai gali tapti ne tik šeimos tradicija, bet ir malonia staigmena svečiams. O svarbiausia – tai paprastas būdas paįvairinti kasdienį stalą ir pasiruošti gardžių atsargų žiemai.

Populiariausi

Naujausi straipsniai

taip pat Skaitykite