back to top
ReceptaiPagrindiniai patiekalaiLašišos sriubos receptas, kuris nustebino šeimą – paprasta ir tobula

Lašišos sriubos receptas, kuris nustebino šeimą – paprasta ir tobula

Kai šeima paprašo sriubos, retai tikiesi aplodismentų, bet šį kartą viskas baigėsi būtent taip. Iš pirmo žvilgsnio paprastas patiekalas tapo vienu iš tų, kuriuos visi prašo pakartoti. Lašišos sriubos receptas gaunasi kremiškas, kvapnus ir be jokių įmantrybių – toks, kur tiesiog norisi dar vieno samtelio.

Mano virtuvėje taisyklė paprasta – kuo mažiau teatrališkų puošmenų, tuo daugiau skonio. Be žiedlapių, be mikrožolelių, bet su šiltu, tikru skoniu, kuris primena jaukų vakarą po darbo.

Lašišos sriubos receptas

Šita sriuba iš tų, kurios atrodo labai paprastai, bet skonis nustebina net išrankiausius. Čia nereikia jokių ypatingų gudrybių – tik geri produktai, šiek tiek laiko ir kantrybės nepervirti lašišos.

Ingredientai:

  • 400–500g lašišos filė
  • 4 bulvės
  • 2 morkos
  • 1 poras
  • 150 g pievagrybių (nebūtina, bet labai tinka)
  • 40 g sviesto
  • 0,5 l 12% grietinėlės
  • Druska, pipirai, mėgstami prieskoniai (pvz., krapai, česnakinė druska, lauro lapas)
  • Vanduo (apie 1,5 l)

Pirmiausia įkaitink puodą ir ištirpink sviestą. Sudėk smulkintas morkas ir pakepink, kol truputį suminkštės. Tada dėk pjaustytą porą, po kelių minučių – bulves. Pagardink druska ir prieskoniais, suberk pievagrybius ir viską trumpai pakepink, kad išsiskirtų kvapai.

Užpilk vandeniu, uždenk dangtį ir virk apie 20 minučių, kol daržovės suminkštės. Tuomet sudėk gabalėliais pjaustytą lašišą ir virk dar 5 minutes – ilgiau nereikia, kad neišsausėtų.

Galiausiai supilk grietinėlę, užkaisk iki pirmų burbuliukų ir išjunk. Leisk sriubai pastovėti apie 10 minučių – per tą laiką ji dar labiau sutirštėja ir tampa švelniai kremiška.

Lašišos sriubos patiekimas ir pagardinimas

Lašišos sriuba skaniausia, kai ji patiekiama dar šilta, bet ne verdanti. Tokia temperatūra leidžia atsiskleisti visiems skoniams – nuo sviesto iki grietinėlės švelnumo. Jei laikai sriubą šaldytuve, prieš valgydamas šildyk ant silpnos ugnies, kad neprarastų tekstūros ir neišsiskirtų riebalai.

Patiekimo metu verta pažaisti su smulkmenomis. Ant viršaus užberk šviežių krapų arba svogūnų laiškų – jie suteikia gaivos. Jei mėgsti intensyvesnį skonį, paberk šiek tiek maltų pipirų ar citrinos žievelės. Šalia labai tinka šviežiai kepta duona arba skrudintos riekelės su česnaku.

Dar vienas geras triukas – jei nori, kad sriuba būtų dar sodresnė, įdėk kelis šaukštus virtų ryžių ar perlinių kruopų. Tokiu būdu ji taps dar sotesnė ir puikiai tiks net vakarienei po ilgos dienos.

Kaip panaudoti likusią sriubą kitą dieną

Lašišos sriubos receptas su duonos riekelėmis ir citrinos skiltelėmis – patiekta ant šviesaus stalo.
Sotus patiekalas, puikiai derantis su duona ir citrina. – Nuotrauka iš: shutterstock.com

Jei po vakarienės liko šiek tiek sriubos, neišmesk – ji kitą dieną būna net skanesnė. Skoniai susigula, grietinėlė dar labiau suvienodina tekstūrą, o lašiša tampa švelnesnė. Tereikia šildyti ant labai mažos ugnies, kad neužvirtų – taip išvengsi, jog žuvis netaptų sausa.

Iš likusios sriubos galima pasidaryti visai naują patiekalą. Pavyzdžiui, įdėk kelis šaukštus virtų makaronų ar ryžių – gausi tirštą, sotią troškinio versiją. Arba įpilk šiek tiek vandens ar pieno, pagardink citrinos sultimis ir susikurk visiškai kitokį skonį – lengvą, gaivesnį variantą.

Jei sriubos liko daugiau, supilk ją į sandarų indą ir laikyk šaldytuve iki dviejų dienų. Šildant vis pamaišyk, kad nepriliptų prie dugno. Toks paprastas triukas leidžia iš vieno puodo gauti du patiekalus – be jokio vargo ir su tuo pačiu, jau pažįstamu, šiltu skoniu.

Kodėl verta išbandyti šį receptą

Lašišos sriuba – tai ne tik greitai paruošiamas patiekalas, bet ir tikras namų jaukumo simbolis. Ji švelni, soti, kvapni, o tas sviesto, grietinėlės ir daržovių derinys sukuria puikų balansą. Tokia sriuba tinka tiek paprastiems pietums, tiek savaitgalio vakarienei su šeima.

Lašišos sriubos receptas vertas vietos kiekvienoje virtuvėje, nes jis lengvas, bet kartu pilnas skonio. Reikia vos kelių ingredientų, o rezultatas pranoksta lūkesčius. Išbandžius vieną kartą, greičiausiai taps tavo mėgstamiausiu būdu pradžiuginti save ir artimuosius skaniu, jaukiu ir šildančiu patiekalu.

Populiariausi

Naujausi straipsniai

taip pat Skaitykite