back to top
ReceptaiLengvi patiekalaiTobulas moliūgienės receptas – paprastas, bet neįtikėtinai gardus

Tobulas moliūgienės receptas – paprastas, bet neįtikėtinai gardus

Kai ruduo nuspalvina laukus ir sodus, namus užlieja noras gaminti ką nors šilto ir jaukaus. Tada į sceną žengia moliūgas – ryškus, saldus ir nepelnytai pamirštamas. Šis moliūgienės receptas – paprastas, bet tuo pačiu stebėtinai gardus. Tai vienas tų patiekalų, kurie įrodo, kad mažiau reiškia daugiau.

Vos keli ingredientai, šlakelis aliejaus, trupinėlis prieskonių – ir virtuvėje pasklinda saldus, kepinantis aromatas. Toks, kuris priverčia visus susirinkti prie stalo, net jei dar ne laikas pietums.

Moliūgienės receptas

Moliūgas turi viską, ko reikia geram moliūgienės receptui: natūralų saldumą, kreminę tekstūrą ir švelnų skonį, kuris dera beveik su viskuo. Kepinant orkaitėje jis karamelizuojasi, įgauna gilų aromatą ir praturtina sriubą spalva bei skoniu.

Renkantis moliūgą, geriausia imti mažesnį – jo minkštimas saldesnis ir greičiau iškepa. Kartu su svogūnais ir paprikomis jis sukuria šiltą, šiek tiek dūminį skonį, kurio nereikia maskuoti sultiniais ar grietinėle.

Ingredientai

  • 1 nedidelio moliūgo
  • 1 svogūno
  • 2 raudonų paprikų
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukštų druskos
  • 1 šaukšto cukraus
  • ir šlakelio vištienos sultinio arba prieskonių mišinio su česnaku, kariu ir žolelėmis.

Šis ingredientų derinys sukuria natūralų saldumo, švelnumo ir lengvo aštrumo balansą. Be to, moliūgas puikiai susijungia su kitų daržovių skoniais, todėl sriuba tampa kreminė ir kupina rudens aromato.


Gaminimo eiga

moliugienes receptas – kreminė sriuba oranžiniame dubenyje su skrudintais duonos kubeliais ir moliūgo sėklomis.
Švelni, jauki sriuba rudens spalvomis. Nuotrauka iš: shutterstock.com

1. Pirmiausia nulupk moliūgą ir svogūną, supjaustyk juos stambesniais gabalėliais. Paprikas taip pat perpjauk ir išimk sėklas. Viską sudėk į kepimo skardą.

2. Daržoves apšlakstyk alyvuogių aliejumi, pabarstyk druska, cukrumi ir pasirinktais prieskoniais. Kepk apie 60 minučių 180 °C orkaitėje – kol moliūgas taps minkštas, o paprikos šiek tiek apskrus.

3. Iškeptas daržoves sudėk į puodą, užpilk šiek tiek sultinio arba karšto vandens ir sutrink iki vientisos masės. Užvirk ir, jei nori, pagardink trupučiu grietinėlės. Rezultatas – švelni, šilkinė sriuba, kuriai sunku atsispirti.

Šilkinė tekstūra ir rudens kvapas

Kai moliūgienė verda, virtuvėje pasklinda švelnus moliūgo aromatas. Jo saldumas susimaišo su paprikos gaiva ir svogūno aštrumu, o prieskoniai suteikia gilumo. Rezultatas – švelni, tiršta ir šiek tiek karamelinė sriuba, kuri tarsi šildantis apkabinimas po ilgos dienos.

Jei mėgsti sodresnį skonį, įmaišyk šaukštą grietinėlės arba trupinį sviesto. O jei nori gaivos – pabarstyk moliūgo sėklomis ar keliais petražolių lapeliais. Tai smulkmenos, bet jos pakeičia viską.

Mažas triukas dar geresniam skoniui

Norint, kad sriuba būtų dar intensyvesnė, galima į kepimo skardą įdėti kelis česnako skilteles su visa luobele. Kepdamos jos suminkštėja, praranda aštrumą ir priduoda sriubai švelnios gilumos.

Taip pat galima pabandyti skirtingus prieskonius – truputį rūkytos paprikos ar kario, jei norisi egzotiškesnės natos. Moliūgas puikiai priima skonius, todėl galima drąsiai eksperimentuoti.

Rudens skonis, kuris kviečia grįžti

Šis moliūgienės receptas turi kažką nostalgiško. Jis primena vaikystės skonius, kai sriubos būdavo verdamos iš to, ką duoda žemė. Nereikia brangių ingredientų ar specialių triukų – tik daržovės, šiek tiek laiko ir noro pasimėgauti procesu.

Kiekvienas šaukštas – kaip rudens atokvėpis: saldus, šiltas ir raminantis. Tokia sriuba tinka tiek pietums, tiek vakarienei, o jei liks – kitą dieną bus dar skanesnė.

Pabaigai

Ruduo tam ir sukurtas, kad lėtintume tempą ir mėgautumės paprastais dalykais. Šis moliūgienės receptas – šiltas, sotus ir beprotiškai skanus. Iš tų patiekalų, kuriuos pagaminęs supranti, kad tikras skonis slypi paprastume.

Populiariausi

Naujausi straipsniai

taip pat Skaitykite